REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ATENŢIE! Se RIDICĂ din nou MAȘINILE parcate NEREGULAMENTAR

ATENŢIE! Se RIDICĂ din nou MAȘINILE parcate NEREGULAMENTAR

Replica API 1 decembrie 2020 | 00:19 2020

Potrivit unei noi legi ce a intrat în vigoare în weekend-ul care tocmai a trecut, este posibilă ridicarea mașinilor parcate la întâmplare pe spațiile verzi ori pe trotuare, nu doar a celor abandonate. Astfel, potrivit Legii nr. 273/2020, se introduce interdicția de a parca orice tip de vehicul pe domeniul public, în afara spațiilor marcate în acest sens. Așadar, şi constănţenii care își vor lăsa mașina parcată pe spații verzi, parcări de reședință sau spații pietonale diverse, vor risca ridicarea ei și, pe lângă amenda primită, vor trebui să plătească mai multe taxe pentru recuperarea acesteia.

În lipsa locurilor de parcare, constănţenii îşi parchează autovehiculele pe unde apucă doar, doar or scăpa de stresul de a mai căuta un loc liber. Aceştia nu mai iau în considerare că pietonilor nu le rămâne loc să circule, cei din urmă fiind nevoiți să se strecoare printre autoturisme pentru a ajunge la destinație. Uneori, pietonii preferă sa le ocolească mergând direct pe partea carosabilă. Potrivit noii legi, şoferii nu vor mai putea să parcheze după bunul plac, fiind posibilă ridicarea mașinilor parcate pe spațiile verzi ori pe trotuare.

Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

Şi la Constanţa, autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate. Potrivit reprezentaţilor Primăriei, dacă se va constata că există astfel de situaţii în teren, maşinile vor fi ridicate şi depozitate în spaţiile special amenajate. “Polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța recomandă tuturor participanților la trafic să respecte legislația în vigoare privind staționarea și circulația vehiculelor pentru a evita sancționarea conform normelor legale. Şoferii care nu respectă regulile Codului Rutier riscă sancţiuni cuprinse între 580 și 725 de lei, iar unii dintre ei chiar şi sancțiunea complementară ce prevede ridicarea autoturismului. Staționarea neregulamentară este sancționată cu 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare. Autoturismele ridicate se pot recupera doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa. Maşinile pot fi recuperate doar de utilizatorii de drept, în prezenţa unui poliţist, după achitarea taxelor aferente. Tariful de ridicare a maşinii este de 450 de lei, tariful pentru transport este de 120 de lei, iar tariful pentru depozitarea maşinii este de 60 de lei pe zi.

Situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor

Iată câteva situaţii în care poate fi dispusă măsura ridicării maşinilor: dacă acestea sunt parcate pe carosabil unde staţionarea este interzisă prin lege, pe trotuare fără respectarea prevederilor legale, pe spaţii verzi, în parcuri, în locurile unde sunt montate pavele, în parcările amenajate, fără a avea achitată contravaloarea taxei privind parcarea sau pe locurile de parcare amenajate şi semnalizate corespunzător, destinate persoanelor cu handicap. Maşinile sunt depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, parc situat pe strada Caraiman, nr. 1, Constanţa.

A început ridicarea maşinilor abandonate

Amintim că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat dispoziția prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, 34 de vehicule care au fost abandonate pe domeniul public al orașului vor fi transporta în parcul de mașini al municipalității. Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân, autovehiculele trebuie să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, să le lipsească sistemul de iluminare-semnalizare, sistemul de rulare să fie deteriorat, geamurile dă fie sparte ori să existe și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungantă a vehiculului.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
inainte s a dai o astfel de lege bulangiilor..faceti parcari ca s a aibe omu' unde parca regulametar..si numai dati autorizatii tuturor machidonilor cocliti sa faca blocuri imbacsite fara locuri de parcare de altfel..asa ca mars cu legile voastre care ne sug de bani! capuselor ce sunteti
1
0
Inainte sa ti cumperi masina trebuie sa te asiguri ca ai unde sa parchezi. In schimb romanul isi cumpara masina pt el, pt nevasta si pt odrasle fara sa se intrebe: bah da eu unde le parchez? Cel mai bine ar fi ca la inmatriculare sa faci dovada unui loc de parcare pt acel autoturism. Pe de alta parte cei care au curti cu garaj, sa si bage masina in curte nu sa o lase pe strada din comoditate. Primaria sa identifice in zonele aglomerate spatii pt parcari supraetajate sau subterane. De ex sub parcul de la teatru, amfiteatru etc
1
0
Ati votat PNL, luati PNL! La Constanta PNL egal machidoni, spagari, poponari si alti astfel de jegosi. Spor la ridicat masinile oamenilor amarati, pe cocalarii machidoni nu vor sa-i supere cei de la PNL.
3
3
O lege de cacat data de niste dobitoci care cica ne reprezinta in parlament.Dar unde sa parcam masinile daca dobitocii nu au prevazut inainte de a da aceasta lege imbecila sa faca locuri de parcare nu sa se aprobe de organele locale construirea de blocuri peste tot de catre "dezvoltatorii imobiliari". Asa ca atentie pe cine votati ca oricum nu ne reprezinta. Ei isi vad doar interesul lor.
3
1
Pe 6 decembrie , 500 de riverani din Cartierul Abator vom face un miting '' spontan '' la opra 12:00 in fata Liceului Tehnologic unde sunt cele 6 sectii de votare pt, acel cartier ! Vor participa si 11 jandarmi si politisti care locuiesc in zona !
2
1
.... de pe Sos. Mangaliei nr 61 ati ridicat autoturismele stationate in dreptul santierului timp de 2 ani numai ca sa isi construiasca nemernicul ala de machidon BELA TANASE porcaria aia de bloc fara parcare exterioara ! Politia Locala Cta parca era angajata S.C. CAMBELA SRL , totul la ordinul viceprimarului Babu, tot machidon ! Dar aceiasi Politie Locala a Primariei Cta se face ca nu vede cum trotuarul a fost distrus pe 100 m patrati in dreptul trecerii pt pietoni din fata acelui bloc in constructie ! Domnule Primar Chitac , ca militar , ce masuri ati luat in acest caz semnalat de n ori ?
3
0
Sugeti pula confort urban !!! Sper sa va inchida . Ridicati numai ce masini vreti voi, pe altele le ocoliti intentionat !!
3
1
ridicatile si gata
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614