REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ATENȚIE: Se schimbă legile! Iată ce pot face polițiștii constănțeni din ianuarie!

ATENȚIE: Se schimbă legile! Iată ce pot face polițiștii constănțeni din ianuarie!

Replica API 17 decembrie 2019 | 00:00 319

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, luni, 16 decembrie, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, oamenii legii au vorbit și despre modificările legislative din domeniul ordinii și siguranței publice adoptate recent. Potrivit noilor reglementări, prevăzute în Legea nr. 192 din 2019, se mărește cuantumul amenzilor pentru mai multe contravenții prevăzute de Legea 61/1991.

Astfel, este vorba despre contravenția prevăzută la art. 2, punctul 27), respectiv “organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban”, de la 500-1.500 de lei, cât era prevăzut în vechea legislație, la 2.000-3.000 de lei. De asemenea, contravenția prevăzută la art. 2, punctul 31), respectiv “refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate în exercitarea atribuțiilor de serviciu” de la 100-500 de lei, cât era prevăzut în vechea legislație, la 500-1.500 de lei. Potrivit art. 41 al prezentei legi, repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27) într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează: 1) „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora” și 25) „tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității. 26) „tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora, cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității. 27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban, cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activități în folosul comunității.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie garda sa dea lumea in voi
0
0
Mi-as dori ca politistul, organul, sa-si faca datoria si noaptea, pe timpul verii, acolo unde plajele au fost invadate de asa zisii proprietari, care au transformat somnul si odihna noastra intr-un calvar. Suntem sleiti, epuizati, cu nervii intinsi la maxim de spectacolele care au loc in vecinatatea plajei, de flora si fauna care misuna in jurul acestora, de claxoanele masinilor, de portiere si portbagaje inchise si deschise pe tot parcursul noptii, de mizeria lasata in urma, de betivii care abia se tin pe picioare atunci cand se incheie distractia si urineaza pe u de vor! Sa vedem rezultate!
4
3
Deoarece am obosit cand am dat probele fizice la examenul de intrare in potera, acum pana la 38 de ani cand ies la pensie ma hodinesc.Am program de 8h pt.care sunt platit trec usor cu gadgeturile.Nu ma deranjati peste program.Vreti siguranta ,montati-va buton de panica la firme de paza si protectie ce au binecuvantarea noastra.Nu aveti unde reclama ca cei ce ne verifica sunt ocupati cu samanii,aiahoasca,activitati de grup sau in grup.....
5
3
Un milian local,primeste de la primarie, un salariu mai mare decat a unui general de armata...si nu face...nimic..nimic...fumeaza...fumeaza...si iar...fumeaza..si la salariu lunar rica 55-75 milioane lei..plus norma de hrana...revoltator..nu se mai poate tolera asemenea nedreptate nationala...dle ORBAN....ce faceti???nu vedeti???Comunitari din Cernavoda dorm acasa la tura de noapte si in weekeend dupa amiaza, in loc sa patruleze pe jos prin oras! Se poate verifica daca se vrea!Desfiintati politia locala,la Darabani Botosani sa desfiintat,se poate in toata tara!
4
1
din cauza unor cretini sufera si restul oamenilor care o data in viata fac un majorat sau o nunta si a doua zi acasa pun o muzica la potroace. ca si in cazul trotintelor sa pui casca in cap. asta inseamna ca daca alergi pe strada trebuie sa pui casca in cap sa nu cazi sa-ti spargi capu ca e cam aceiasi viteza. legile trebuiesc date gandit nu modo-groso. dar la noi e greu. ne conduc niste idioti
5
1
A zdranganit toata vara,vedem la anul
3
1
Sa inceapa civilizarea Cu cat sunt amenzile mai mai cu atat vom fi mai civilizati vreau o tara ca afara
10
4
HCoanda platesc amenzile si ei cand au maneaua la maxim?Sau se face politistul ca nu ii vede,la fel ca si controlorii pe ratc?baga camera pe strazi si trimite amenda acasa fara as platim zeci de politisti de patruleaza si nu vad dau print nimic.Ma intreb cati tigani platesc amenzile?fa taxarea pe ratc pe la sofer si nu mai platesc zeci de controlori Aires.
11
1
din Ianuarie vor face ca si pana acum , adica , majoritatea vor taia frunza la caini... dupa care ziarul vostru il va lauda pe cate unul care iese la pensie avand curul patrat de atata stat pe scaun , asa cum a fost cu eroul ala national de la caziere... hai sictir cu !
9
3
noaptea e libera pt.hotii din apartamente, case etc.politisti se ...odihnesc dupa atatea obligatii!
6
5
Nu va ambalati. Politistii vor face ce au facut si pana acum.
8
5
Corect si bravo !----astept si alte masuri
15
4
pe strazi nu isi mai dea de la unul la altul mesaje pe watsup din birouri.si mai vor si pensii speciale daunatorii ???
7
12
foarte bine asa trebuie
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272