REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Atenție! Și OMV Petrom a devenit ținta escrocilor!

Atenție! Și OMV Petrom a devenit ținta escrocilor!

Victor ROTARU 8 noiembrie 2022 | 00:00 13521

O nouă metodă de înșelătorie circulă zilele acestea pe internet, în numele unui mare lanț de benzinării, și anume Petrom. Mesajul este răspândit pe rețelele de socializare, în cadrul unei postări, este atașat un link, unde, în urma completării unui chestionar, respondenții pot obține 2.000 de lei.

În ultima perioadă, circulă tot felul de metode de înșelătorie pe internet, cel mai adesea pe rețelele de socializare și pe mail, acolo unde escrocii creează conturi fantomă, unde diferite magazine precum Lidl, Profi, sau Shein, oferă vouchere, în urma accesării unui link. În ochii escrocilor au intrat în ultimul timp companii precum Lidl, Poșta Română, Profi, H&M și multe altele, acum a venit rândul gigantului Petrom să fie victima escrocilor.

Pe fondul unei aniversări de 31 de ani de activitate, OMV Petrom oferă șansa de a câștiga 2.000 de lei, în urma completării unui chestionar format din 4 întrebări. În partea de jos a chestionarului, sunt și așa-zise feedback-uri, lăsate de la oamenii care au completat chestionarul, iar toate sunt numai de bine: „Nu pot să cred! Am câștigat un cadou, mulțumesc OMV Petrom!”, și multe altele. Chiar de aici se poate trage concluzia unei înșelătorii, întrucât, oricând ai accesa linkul, mesajele sunt aceleași, cu toate că a trecut o oră între accesările linkului.

Așadar, aveți mare atenție să nu cădeți în capcana escrocilor care-și ocupă timpul cu țepe, pentru a-și îngroșa veniturile!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este. Foarte Bun
0
0
Un articol care nu spune nimic. Spuneți cum ii escrochează pe oameni, sau cum să facă oamenii că sa nu fie storși de bani(cum se verifică certificatul digital, cum își pot da seama că site-ul nu e făcut de Petrom)
7
0
Nu companiile sunt tinta,asa cum se scrie in articol,ci prostovanii care cred in tot ce apare pe net. Ca se foloseste numele unor companii e altceva,asta doar ca idiotii sa fie mai usor de convins. E simplu,deoarece romanii si asa consuma legal tot felul de produse cu denumiri ,branduri celebre si care de fapt sunt balarii,rahaturi. Cosmetice,tigari, produse alimentare ambalate,o gramada de falsuri care in afara de nume sunt paralele cu originalele. Romanii inghit ca pelicanii orice cacat, daca are eticheta ,,de firma''.Cum sa nu incerce smecherii, nici ei prea destepti,sa profite de milioane de idioti ?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614