REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Atenție, șoferi! Conduceți conform condițiilor meteo nefavorabile

Atenție, șoferi! Conduceți conform condițiilor meteo nefavorabile

Cristina BÄ‚RBUCEANU 10 ianuarie 2023 | 11:03 739

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al PoliÅ£iei Române recomandă conducătorilor auto să Å£ină cont de condiÅ£iile meteorologice atunci când pornesc la drum È™i să reducă semnificativ viteza când sunt precipitaÈ›ii, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață sau polei.

AdministraÈ›ia NaÈ›ională de Meteorologie a emis avertizări de Cod Galben È™i Portocaliu, de precipitaÈ›ii È™i vânt, valabilă până mâine la ora 22.00. În condiÅ£iile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranÅ£a circulaÅ£iei rutiere, vă sfătuim să adoptaÈ›i o manieră prudentă de conducere ÅŸi să evitaÈ›i orice manevră riscantă, asigurându-vă constant, pe tot parcursul traseului.

Înainte de a pleca la drum, informaÅ£i-vă cu privire la condiÅ£iile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaÅ£i ÅŸi echipaÅ£i-vă maÅŸina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!

SporiÅ£i atenÅ£ia la intrările ÅŸi ieÅŸirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare ÅŸi evitaÅ£i oprirea sau staÅ£ionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiÈ›ii de trafic intens, păstraÅ£i-vă calmul, respectaÈ›i toate regulile de circulaÈ›ie ÅŸi nu blocaÅ£i intersecÅ£iile. De asemenea, nu vă angajaÅ£i în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaÅ£ia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceÈ›ii/lapoviÅ£ei/ninsorii, folosirea luminilor de către toÅ£i conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

„ConduceÈ›i în mod responsabil!”, au declarat reprezentanÈ›ii InfoTrafic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108