REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ATENȚIE, șoferi! De SĂRBĂTORI vor fi RADARE non-stop! Video

ATENȚIE, șoferi! De SĂRBĂTORI vor fi RADARE non-stop! Video

Replica API 16 decembrie 2021 | 12:28 2185

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA, a convocat Colegiul Prefectural, în cadrul căruia toate instituțiile cu atribuții specifice au prezentat planurile de măsuri pentru gestionarea perioadei sărbătorilor de iarnă, pe raza județului Constanța. De subliniat este faptul că IPJ Constanța va adapta dispozitivele de poliție rutieră, pe timp de zi şi noapte, de regulă în zonele şi pe arterele intens circulate, în raport de evoluţia situaţiei operative. „Vom avea în vedere, în special, drumul național 39, DN3, DN22 și DN2A, unde vom acționa cu toate aparatele radar pe înregistrarea vitezei pentru prevenirea conducerii peste limitele admise”, a declarat șeful IPJ. Totodată, au fost întocmite, deja, și 7 dosare penale, în domeniul armelor, explozibilului și a substanțelor periculoase.

La sediul Instituției Prefectului a fost organizată în cursul zilei de miercuri, 15 decembrie a.c., o ședință susținută de prefectului județului Silviu Coșa. Declarațiile au avut ca subiect principal măsurile pentru perioada sărbătorilor de iarnă, prezentate în Colegiul Prefectural. Prezenți la întâlnire au fost: șeful IPJ, Adrian Glugă, șeful ISU, Cristian Amarandei, reprezentantul DSV, Ionuț Iușko și directorul adjunct DSP, Ramona Iliuță. ,,Rata de incidență și numărul în continua scădere de bolnavi covid ne reliefează o acalmie ce se traduce într-un număr mai mic de persoane vaccinate ceea ce nu este de natură să ne insufle un optimism pentru ceea ce va fi când valul 5 va ajunge și la noi. Dincolo de toate, este clar că efervescența sărbătorilor se va face simțită. Constănțenii vor circula, vor merge la cumpărături și vor trebui să facă asta respectând măsurile. Nu trebuie să uitam ca avem responsabilități și obligații", a declarat prefectul Silviu Coșa.

Razii pe bandă rulantă, de sărbători

IPJ Constanța a comunicat că dispozitivele de siguranță publică vor acționa în funcție de evoluția situației operative, pe raza localităţilor urbane şi rurale cu accent pe misiunile de patrulare în zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă. Dispozitivele de ordine publică vor fi dimensionate corespunzător, cu precădere în timpul manifestațiilor publice de amploare, un exemplu în acest sens fiind activitățile organizate de Revelion. Totodată, polițiștii constănțeni se vor asigura că sunt respectate reglementările în vigoare privind prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. „În perioada sărbătorilor de iarnă și a sezonului rece, lucrătorii Inspectoratului Județean de Polițe Constanța vor asigura un climat de ordine și siguranță publică corespunzător în această perioadă. Principalele cinci direcții de acțiune sunt: ordine și liniște publică, siguranța traficului rutier, investigații criminale, investigarea criminalității și domeniul arme, explozibil și substanțe periculoase. O altă prioritate este asigurarea unei intervenții prompte la evenimentele semnalate prin 112. Vom acționa și pentru prevenirea și combaterea evenimentelor ce se pot petrece în această perioadă și anume, furtul de animale, furturile din anexele gospodărești, furtul de lemne. Vom acționa și pentru respectarea măsurilor sanitare. Vom avea în medie 230-240 de angajați pe teren”, a declarat șeful IPJ Constanța, Adrian Glugă.

Adrian Glugă

Iată unde vor fi radare!

„În domeniul traficului rutier și a siguranței rutiere ne vom axa pe o analiză permanentă a situației operative, astfel încât să asigurăm o prezență permanentă, sporită, pe principalele artere rutiere. Vom avea în vedere, în special, drumul național 39, DN3, DN22 și DN2A, unde vom acționa cu toate aparatele radar pe înregistrarea vitezei pentru prevenirea conducerii peste limitele admise.”

7 dosare penale întocmite

În domeniul armelor, explozibilului și a substanțelor periculoase este avută în vedere maniera în care vor fi comercializate articolele pirotehnice și vor fi efectuate controale sistematic la nivelul întregului județ. „Avem deja șapte dosare penale întocmite până la acest moment și suntem convinși că vor mai apărea și altele”, a mai adăugat șeful IPJ.

DSP, controale începând de luni!

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța va desfășura acțiuni de control igienico-sanitar în mai multe tipuri de unități de producție unde vor fi verificate mai multe aspecte, printre care: existența apei curente și a apei calde în unități, verificarea condițiilor igienico-sanitare, organizarea și respectarea circuitelor funcționale, microclimat, ventilație, existența spațiilor frigorifice, existența termometrelor și a afișajului termogramelor, existența fișelor de aptitudini eliberate de medicul de medicina muncii pentru personalul angajat, verificarea purtării echipamentului de protecție al angajaților, verificarea existenței dovezii instruirii personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, verificarea existenței materialelor de curățenie și substanțelor dezinfectante. „În perioada sărbătorilor de iarnă, echipele de control în sănătate publică va derula acțiuni de control în unitățile care produc, depozitează, comercializează produse specific de sezon, respective laboratoare de cofetărie, patiserie, carmangerii, în unități de desfacere, unități de alimentație publică și unități hoteliere. Acțiunile vor începe de luni, 20 decembrie. Se vor urmări asigurare măsurilor igienico-sanitare de funcționare, se va urmări triajul zilnic, echipamentele de protecție purtate la locul de muncă trebuie să fie corespunzătoare, dar și altele. Vom urmări asigurarea curățeniei și dezinfecției. Pentru nereguli se vor aplica sancțiuni conform reglementărilor.", a declarat Ramona Iliuță, director adjunct executiv al DSP Constanța.

Mai multe puteți urmări în video de mai jos:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DN2A radar neinscriptionat passat alb, face japca. Cand vrei sa il depasesti accelereaza
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468