REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

ATENȚIE, ȘOFERI! Echipați-vă mașinile cu anvelope de IARNĂ!

ATENȚIE, ȘOFERI! Echipați-vă mașinile cu anvelope de IARNĂ!

Replica API 17 noiembrie 2020 | 16:36 6930

Cum temperaturile sunt în scădere, șoferii ar trebui să aibă în vedere să-și echipeze autovehiculele corespunzător. Și asta pentru că, la prima ninsoare sau la primul polei, riscă să scoată bani frumoși din buzunar. Potrivit informațiilor noastre, firmele specializate în așa ceva nu duc lipsă de clienți, în această perioadă.

Ce amenzi riscați

Șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei trebuie să aibă montate la mașină anvelope de iarnă. În caz contrar, pot primi amenzi de până la 2.900 de lei, potrivit oamenilor legii. La malul mării, constănțenii deja au luat în calcul să treacă la anvelopele de iarnă, apelând la firmele specializate. Astfel, potrivit reprezentanților unor firme de profil, perioada este una destul de încărcată. ”Legea cauciucurilor de iarnă” a intrat în vigoare în 2011, iar toți cei circulă pe drumuri publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei sunt obligați să aibă anvelope de iarnă. Chiar dacă drumul este uscat, se pot întâlni porţiuni unde există risc de formare a poleiului, de aceea, nu conduceți, chiar și pe distanţe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat corespunzător.

Cele All Seasons nu pot înlocui anvelopele de iarnă

Anvelopele de iarnă se identifică ușor, datorită prezenței pe laterale a literelor M și S, sub forma: „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”, fără a include în această categorie anvelopele marcate numai cu inscripţia „all seasons”.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului. Astfel, este sancţionată conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Amenda pentru fapta menţionată este prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 puncte-amendă, respectiv între 1.305 şi 2.900 de lei) și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
gresit, masinile d politie au piese anvelope si scaune varza pe cand la cele personale sunt noi daca intelegi ce vreau sa zic valabil si la alte piese probabil ar schimba motoarele cu totul daca nu ar fi atata munca
0
0
Pe gheta sau polei, nu te ajuta nici o anvelopa de iarna...trebuie lanturi sau cuie
6
0
Masini de politie cu cauciucuri superuzate la fel cum am vazut si masini personale ale politistii lor cucauciucuri superuzate se pare ca mai si politistii sunt deassupra legiilor ,iar voi veniti cu sintagme si populisme gen locul tau este in Romania si copii mici de sase ani viseaza sa plece sa scape .
6
1
Daca le pui pe opel nu trebue sa fie MS
7
2
Anvelopele All season au m plus pe ele. Dezinformare in articol
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272