REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ATENŢIE, șoferi: o nouă LEGE a intrat în vigoare! Amenzi USTURĂTOARE dacă NU e respectată!

ATENŢIE, șoferi: o nouă LEGE a intrat în vigoare! Amenzi USTURĂTOARE dacă NU e respectată!

Replica API 23 august 2020 | 20:57 4753

O nouă lege a intrat în vigoare, iar în cazul în care nu e respectată riscați să plătiți amenzi de până la 2900 de lei! Şoferii nu au voie să mai instaleze pe mașini sisteme antifurt neconforme, iar în caz contrar riscă amenzi uriașe!

Șoferii români riscă să plătească amenzi uriașe, după ce recent a intrat o nouă lege în vigoare care privește sistemele antifurt instalate pe mașini, scrie spynews.ro. Dacă acestea sunt neconforme și nu se încadrează în ceea ce legea presupune, conducătorii autovehiculelor riscă să scoată din buzunare sume de până la 2900 de lei.

Șoferii riscă amenzi usturătoare dacă își montează pe mașini sisteme sonore antifurt neconforme. Proprietarii de mașini din România își pot monta sisteme sonore antifurt, adică alarme auto, dar care respectă reguli stabilite de legislație și legate de nivelul sonor și durata sunetului emis, Amenzile pentru cei care încalcă legea riscă amenzi de 3.000 de lei.

Șoferii ce dețin mașini au posibilitatea, conform legislației rutiere, să își monteze alarme auto la acestea, sisteme ce au scopul să împiedice sau cel puțin să îngreuneze munca hoților.

Legislația actuală stabilește caracteristicile pe care trebuie să le aibă sistemele sonore antifurt. Astfel, semnalul emis de alarma antifurt nu trebuie să fie mai lung de un minut. În plus, intensitatea semnalului sonor nu trebuie să depășească un anumit prag fonic.

Ce valori trebuie să respecte alarmele auto sonore

După cum a stabilit Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții, între orele 22:00 – 06:00. De asemenea, specialiștii au determinat valoarea nivelului acustic în interiorul unei camere ce are ferestrele închise.

Pe de altă parte, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului rutier, sunt interzise și alarmele auto extrem de sensibile și care se declanșează la simpla trecerea a unui alt autoturism. “Se interzice montarea pe vehicule a sistemelor sonore antifurt care se declanșează la trecerea, în imediată apropiere, a altui vehicul”, se precizează în document.

Cât sunt amenzile pentru alarme auto neconforme

Astfel, posesorii de autovehicule care încalcă prevederile legislației rutiere riscă amenzi contravenționale din clasa a IV-a de sancțiuni, adică amenzi cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă. Socotind faptul că, în acest an, punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, amenzile pe care le-ar putea primi cei care utilizează alarme auto care nu respectă regulile impuse de lege oscilează între 1.305 lei și 2.900 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un kakat de stire la fel ca voi...
3
0
un parlamentar, de obicei pesedeu are sisteme de vanzare si nu scapa de ele.
1
2
sper sa.i amendeze pe toti bouarii care au niste porcarii de alarme ce trezesc tot cartierul,pe rable de 2 lei.ca sa nu mai vb de biziitoare cind dai inapoi,toti taximetristii tigani din mangalia gara se cred buldoexcavatoare.Sa.i dam in git pe tarani!
5
2
articol nesemnat facut pe wc
8
0
Hotii trebuie sa vina si ei cu unelte conforme,standardizate,sa respecte eventual vreun ISO?Sau la ei nu se aplica?
27
0
Dati exemple de dispozitive antifurt neconforme!
25
0
Nici nu inteleg despre ce e vorba.
13
0
Sa va fut in gura cu legile si capetele de creta aferente!
18
2
Pai zi mai ziaristi de cacat despre ce lege e vorba. Mai buna e una sa nu mai aibe voie sa scrie si sa faca ziar toti cretinii. Ati disparea instant
36
2
bla bla bla.
15
5
Si de hotii din masini neconformi tot ei se ocupa sau ramine pe alta data?
34
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367