REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

ATENȚIE, șoferi: Poliția stă la PÂNDĂ cu MAȘINI NEINSCRIPȚIONATE!

ATENȚIE, șoferi: Poliția stă la PÂNDĂ cu MAȘINI NEINSCRIPȚIONATE!

Replica API 31 decembrie 2021 | 00:11 6083

Poliţia Română îşi adaptează permanent mijloacele de acţiune la situaţia din teren. Pentru a evita evenimentele nefericite din trafic, una din metodele folosite de polițiștii rutieri este aceea de a acţiona, pe partea de depăşire a vitezei legale, cu aparate radar montate pe maşini neinscripţionate cu însemnele Poliţiei. Atenție, șoferi, aceste autoturisme s-au înmulțit și acționează pe sectoarele de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere.

Poliția Rutieră apelează la tot felul de metode ca să combată vitezomanii care pun viața participanților la trafic în pericol, pe străzile publice. Una dintre tehnicile poliţiştilor rutieri din Constanța este aceea a aparatelor radar montate pe maşini neinscripţionate cu însemnele Poliţiei. Cel puţin o dată şoferii constănțeni, și nu numai, au putut observa pe marginea drumului câte o mașină, cam „suspectă”, care aşteaptă vreun vitezoman să-şi facă apariţia în peisaj. Inspectoratul Județean de Poliție Constanța deţine mai multe autospeciale neinscripţionate, care au montate aparatură video/radar, acestea fiind folosite pe principalele drumuri din judeţ.

Mașinile sunt în permanență pe șosele

Precizăm faptul că polițiștii din cadrul Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa desfăşoară, permanent, activităţi pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, acţionând pe sectoarele de drum cu risc de producere a accidentelor rutiere.

Procedura este legală

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, dar şi Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006, nu este prevăzută obligativitatea ca autovehiculele Poliţiei Rutiere să fie inscripţionate. În articolul 2 al Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/200 este menționat: „Îndrumarea, supravegherea și controlul respectării normelor de circulație pe drumurile publice se fac de către poliția rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, care are obligația să ia măsurile legale în cazul în care constată încălcări ale acestora”.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca politia are voie cu masini neinscriptionate, ar trebui ca si cei de la Salvare sa mearga dupa bolnavi sa-i ia de acasa cu dricul, corect ? Scrie undeva ca e obligata sa vina cu masina inscriptionata si dotata pe care o denimim generic "salvare" ?
0
0
Cenzureaza mesajele incomode Rusine
3
1
erau in greva
2
0
Vand motorina furata din rezervoare de la TIRuri!
3
1
Cacccati pandari
5
4
Logan alb EBL
10
1
Aveti logan alb CT 13 YCT
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468