REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Atenţie, şoferi! Riscaţi amenzi usturătoare dacă nu efectuaţi plata parcării prin SMS!

Atenţie, şoferi! Riscaţi amenzi usturătoare dacă nu efectuaţi plata parcării prin SMS!

Replica API 29 septembrie 2018 | 00:00 923

Plata prin SMS pentru parcările din municipiul Constanţa este luată în derâdere de către o mare parte dintre şoferi. S-a ajuns la această concluzie în urma controalelor efectuate de către poliţiştii locali constănţeni. Joi, 27 septembrie a.c., s-a derulat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind plata parcării prin sms de pe raza municipiului Constanța. În urma monitorizărilor efectuate în teren de către polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța s-a constatat faptul că numai 22,83 % din cei verificați aveau taxa de parcare achitată, restul urmând să fie sancționați contravențional în lipsă.

Amenzile pentru cei care nu achită parcarea prin sms la nr.7420 din locurile unde este prevăzută o astfel de modalitate de plată pot ajunge până la 1.000 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.235/2018 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța.

Aducem la cunoștința opiniei publice faptul că ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost făcută plata constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600-1.000 lei cu posibilitatea achitării a jumătate de minim în termenul legal.

Poliţiştii locali constănţeni dau avertizări că proprietarul vehiculului poate fi sancționat și "în lipsă". Acest gen de activități se vor derula în mod sistematic pentru asigurarea unui climat public civilizat și in siguranță.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un primar golan si niste golani in primarie.suntem prosti noi ca platim.si voi astia care tineti palma jegurilor sa va dau multa speranta la viata.dc trebuie sa pltesc prin tel ba bulangiilor.platesc cash ca am cartela jegurilor
0
0
Mers la DANA scris dupa dictare sa-i umfle!
0
0
Se poate plati cu cardul pentru 7 sau 30 de zile, asta daca ai citit acele panouri. In rest muiepsd!
2
0
Ai uitat sa spui ca sambata si duminica parcarea e gratuita
2
0
in Sibiu de ex.poti plati cash-bagi banii si primesti si dovada platii,pe care apoi o afisezi frumos prin interiorul masinii in loc vizibil.plus de asta,pe timpul noptii parcarea e gratuita.Hai siktir futu-va-n gat de psdisti imputiti
15
0
Am contestat pana acum trei amenzi d-astea in instanta. Le-am castigat pe toate pentru simplul motiv ca pentru a avea permis si a circula - si opri - pe drumurile publice nu sunt obligat sa am sti telefon mobil. Mai gandesc sa le fac si o golanie astora de la primarie: voi depune o sesizare la Oficiul anti-discriminare si ma plang ca mi se limiteaza un drept pentru ca nu am telefon mobil. Dreptul constitutional la libera circulatie, acolo unde doresc. In cazul dat, in centrul Constantei!
18
2
Multi dezinformati care vorbesc din auzite. Metoda de plata prin sms nu este UNICA metoda de plata. Se poate plati si cu cardul, din aplicatie. Aplicatia te va si notifica atunci cand parcarea expira, sa poti reinnoi. Deci nu ai nicio scuza daca nu ai citit acele panouri si vorbesti din presupuneri.
1
11
Sa ne suga pwla babu si toti ciupanezii
11
6
pentru o parcare neplatatita beliti omul dar ca porcul de stroe securistul ne-a vandut apa curata jidovilor iar acum ne adapa cu apa din canal vi se pare o fapta de pesedist cucernic la fel ca si sutele de biserici si manastiri ridicate de spagoveanu pe trotuare in parcuri,padurea de la gara si in rezervatii naturale tot asa este ok nu mai fecalau imputit,muiepesede
12
2
Muta-te la Vaslui si nuvte mai incurca cu civilizatia distrusule. Parchezi ...platesti ...atat de simplu e . Firma e ungureasca???ce afirmatie de analfabet. Pana una alta sper sa mori ...
5
12
Politia local va poate amenda doar daca va gaseste la masina. In rest hartia pe care o lasa in parbriz nu are nici o valoare. Si apropo firma care se ocupa de taxarea prin sms este firma ungureasca.
11
3
Eu am cartela, nu abonament. Ce varianta de plata mai am? Sunt obligat sa imi fac abonament la alti hoti, doar pentru plata parcarii?
15
2
De cand moneda de plata in RO este euro mai dobitocilor?
21
4
O sa ma pupati in pula. O sa am telefonul descarcat si nu voi putea plati prin sms. Unde scrie ca sunt obligat sa am telefonul incarcat. O sa fac contestatie si o sa ma pis pe amenda voastra de prosti ce sunteti. Va credeti ciumeci ca ati blocat toata constanta cu popici. Boilor. Pe trotuarele late puteati pune popicii pe mijlocul lor sa poata intra si masinile ca s multe imbecililor. Ar trebuii sa se sesiseze si anumite autoritati sa vada a cui este firma care monteaza ca prea ati exagerat. Macar de le faceati voi dar sunt de pe vremea lui Ceausescu. Le ati luat mura n gura si acum faceti ban
22
10
Ma fac sa rad auzi la ei climat public civilizat si in siguranta. Mai satanistilor dar din 89 incoace de ce ati infiintat statul paralel prin sedinte comune de guverne plin de infractori, penali, tradatori de neam si tara scursuri sociale care ne mentin in stare de teroare ca sa acceptam in final cipul un numar ca intr-o colonie planetara.
15
2
Sunt de acord cu aceasta taxa, dar , cu un amendament : nu mi se pare corect sa se plateasca si dupa ora 17 sau 18 . Mergeti in alte orase si veti vedea ca dupa ora 17 sau 18 , nu se plateste parcarea : Cluj, Satu Mare, Baia Mare, Oradea etc.
15
0
Nu cred asa ceva, cu siguranta in instanta pierdeti, pentru ca nu oferiti cel putin inca o varianta de plata.
25
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272