Atenție! Te poți trezi cu tencuiala de pe blocuri în cap și mașina avariată.... Video
Atenție! Te poți trezi cu tencuiala de pe blocuri în cap și mașina avariată.... Video
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestBlocurile vechi, care nu au fost reabilitate, sunt, de multe ori, un pericol pentru cetățeni, dar și pentru locatari. Se întâmplă deseori în Constanța, mai ales în zona Peninsulară, ca tencuiala de pe fațada blocurilor să se desprindă și să cadă. În această situație sunt multe blocuri din oraș, însă în loc să vedem o rezolvare, asistăm la o agravare. O astfel de situație o întâlnim la blocul ST7 din cartierul Tomis 3, unde bucăți de tencuială s-au desprins, provocând pagube materiale. O mașină a fost avariată iar altele riscă să aibă aceeași soartă, dacă nu ocolesc zona.
mașină avariată de tencuiala căzută de pe bloc
În cartierul Tomis 3, blocurile vechi și neîntreținute de ani de zile continuă să reprezinte un pericol pentru locuitori și trecători. Un exemplu concret al neglijenței este blocul ST7, situat pe strada Făgetului, din Tomis 3. Tencuiala fațadei cade, creând un risc pentru cei ce traversează zona și mașinile parcate în apropiere.
mașină avariată de tencuiala căzută de pe bloc
O mașină Suzuki, cu numărul de înmatriculare CT 21 MTO, parcată în imediata apropiere a blocului cu pricina, a fost ușor avariată. Bucăți de tencuială s-au desprins de pe clădire, deteriorând capota mașinii și acoperindu-l cu un strat gros de praf.
Mai grav este că, în continuare, șoferii aleg să parcheze lângă bloc, deși se observă pe carosabil bucăți din clădire.
Situația este alarmantă și pentru locatari, care se plâng că umezeala pătrunde în apartamente, accentuând disconfortul și riscurile.
Cine este responsabil în cazul unui incident?
În mod normal, responsabili de reabilitarea clădirilor sunt chiar proprietarii, însă nu tot timpul o simplă renovare rezolvă problema tencuielilor prost realizate, deoarece construcțiile sunt în mică parte proprietate privată.
Conform Codului Civil, orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune și să nu aducă atingere, prin acțiunile ori inacțiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane.
Astfel, cel care va încălca această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral. Persoana vătămată va fi îndreptățită astfel, dacă i se constată un prejudiciu, la daune materiale și morale, în funcție de situație, de la proprietarul clădirii, printr-o acțiune în răspundere delictuală.
Video:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News