REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.4° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
32.4° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Atenție! Țeparii vă golesc conturile în numele OTP Bank!

Atenție! Țeparii vă golesc conturile în numele OTP Bank!

Victor ROTARU 7 decembrie 2023 | 00:00 1992

O nouă escrocherie circulă în ultimele zile prin mesageriile oamenilor, în numele OTP Bank. Mesajul este răspândit prin e-mail, acolo unde mai multe persoane primesc un mesaj, unde specifică faptul că „este necesară o actualizare urgentă a contului”, oamenii fiind îndrumați să acceseze linkul atașat în mail pentru a-și actualiza conturile. Persoanele care au ghinionul să cadă în plasă rămân fără bani, după ce parolele le sunt sparte.

Atentie! teparii va golesc conturile in numele OTP Bank! OTP Bank

Internetul a început să vuiască în ultimul timp de tot mai multe înșelătorii în numele a mai multor mari societăți. În general, țeparii promit fel de fel de cadouri sau vouchere, iar cei care pe moment nu oferă destul de multă atenție, se pot trezi cu conturile de la rețelele de socializare sparte, sau chiar conturile bancare, virusându-și astfel și dispozitivele de pe care accesează linkurile.

Atentie! teparii va golesc conturile in numele OTP Bank! Mesajul primite pe e-mail

Mai multe persoane au primit în ultimul timp un mesaj, de pe o adresa de e-mail: tiawec@fibmail.com, „din partea celor de la OTP Bank”, unde se specifică faptul că „Dorim să vă informăm că este necesară o actualizare urgentă a contului dumneavoastră OTP Bank pentru a asigura accesul continuu fără probleme. Vă rugăm să acordați un moment pentru a examina informațiile contului și a finaliza actualizarea”. După accesare linkului, victimele sunt rugate să-și introducă datele contului pentru a se putea verifica identitatea, timp în care virusul vă clonează telefonul, urmând ulterior să vă extragă bani din cardul bancar.

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la Banca Transilvania, Profi, Lidl, Poșta Română, OMV, H&M, și multe altele, ne transmit reprezentanții Poliției Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510