Atenție - Un popular supliment anti-îmbatranire crește riscul apariției cancerului (Studiu)
Atenție - Un popular supliment anti-îmbatranire crește riscul apariției cancerului (Studiu)
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn nou studiu publicat în revista științifică Biosenzori și bioelectronică a dezvăluit că un popular supliment anti-îmbătrânire ar putea avea riscuri asociate cancerului.
Suplimentul în cauză se numește nicotinamida ribozidă, derivat al vitaminei B3. Cu toate că se crede că ajută la sănătatea creierului și a metabolismului, pilula poate crește riscul apariției cancerului la sân și de metastază cerebrală, atenționează noul studiu.
Studiul sugerează că nivelurile ridicate de nicotinamidă ribozidă, care este frecvent menționată ca o vitamină anti-îmbătrânire, ar putea crește riscul de dezvoltare a cancerului la indivizi. Nu numai că ar putea crește riscul apariției cancerului la sân, dar autorii studiului sugerează, de asemenea, că acesta ar putea provoca răspândirea cancerului și la creier.
Evident, lupta împotriva cancerului este deja una dificilă. Pare o nebunie să credem că o vitamină poate favoriza apariția cancerului. Însă, pe baza datelor publicate în studiu, acest supliment anti-îmbătrânire poate crește riscul de cancer suficient pentru a fi problematic.
Presupunerea că vitaminele și suplimentele sunt bune pentru sănătate și oferă doar beneficii pozitive este una comună. Cu toate acestea, acest nou studiu arată cât de puțin înțelegem modul în care aceste vitamine și suplimente pot afecta organismul. Din cauza acestei lipse de cunoștințe, cercetătorii au descoperit că suplimentul anti-îmbătrânire crește riscul apariției cancerului.
Cu aceste noi cunoștințe putem înțelege mai bine cum funcționează aceste suplimente anti-îmbătrânire și cum afectează organismul și poate chiar modalități de a reduce riscul de cancer atunci când le administrăm.
De asemenea, studiul arată cât de importantă este studierea atentă a acestor tipuri de suplimente. Fiindcă efectele NR sunt un mister pentru moment, o mai bună înțelegere a modului în care aceste suplimente cresc riscul de cancer este vitală, în special dacă acestea vor fi în continuare comercializate.
Pentru moment, ar putea merita să reduceți sau chiar să opriți administrarea acestei variante de vitamina B3, cel puțin până când oamenii de știință o vor înțelege mai bine, conform stiripesurse.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News