REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ATENȚIE! Vine URGIA ALBĂ la Constanța: VISCOL și ZĂPADĂ MARE

ATENȚIE! Vine URGIA ALBĂ la Constanța: VISCOL și ZĂPADĂ MARE

Replica API 4 februarie 2020 | 14:20 1420

Constănțeni, nu plecați la drum! Șeful Centrului Regional Meteorologic Dobrogea, Marius Coțofan, anunță că, în noaptea de miercuri va ninge viscolit în toată Dobrogea și pe litoral. Stratul de zăpadă va fi de 10, 15 cm de zăpadă. ”Recomandarea noastră este ca șoferii să nu plece la drum. Va ninge viscolit 12 ore”, a spus, pentru Replica, Coțofan.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, în intervalul de valabilitate: 05 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 10:00, vor avea loc fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea.

În intervalul menționat în regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul și centrul Moldovei, iar din orele serii și în sudul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar în zona montană 90...100 km/h.

În a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) și în prima parte a nopții de miercuri spre joi (5/6 februarie) vântul va fi intens și în regiunile vestice și centrale, iar rafalele vor depăși 55...60 km/h.

În cursul dimineții de miercuri (5 februarie) prezentul mesaj va fi actualizat.

De asemenea, în interval de valabilitate 04 februarie, ora 13:00 - 05 februarie, ora 08:00, în Dobrogea, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general de 50...55 km/h.

În interval de valabilitate 05 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 10:00, vor avea loc fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului; ninsori viscolite. În intervalul menționat în Dobrogea vor fi precipitații, ploaie în timpul zilei, iar spre seară se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Noaptea vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Rafalele vor depăși 60...70 km/h.

Prognoza detaliată!

Miercuri, vremea va fi închisă și se va răci, apropiindu-se de cele normale pentru această dată. Cerul va fi acoperit și pe arii extinse, vor fi precipitații, însemnate cantitativ (20 – 30 l/mp). Ziua va ploua, iar spre seară precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Noaptea se va depune strat de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute, viscolind sau spulberând zăpada (cu rafale ce vor depăși 60 – 70 km/h). Vizibilitatea va scădea din cauza ninsorii viscolite. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 9 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade.

Joi, va continua să se răcească. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va mai prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 55 – 60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. Ziua și în a doua parte a nopții, local va ninge. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 2 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad.

Vineri, 7 februarie, va fi rece. Cerul va fi temporar noros și trecător va mai ninge slab. Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 3 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade.

Sâmbătă, vremea se menține rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări temporare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 0 grade, iar cele minime între -8 și -4 grade.

Comandamentul de iarnă al Regiei Autonome Județeană de Drumuri și Poduri Constanța este pregătit să intervină. Însă, nefiind cod portocaliu, nu este necesar convocarea CJSU.

”De mâine vor fi precipitații în tot județul, seara se vor transforma în ninsoare asociată cu vânt puternic. Joi nu vor mai fi precipitații, doar vânt care va spulbera zăpadă depusă în cursul nopții. Nimic iesit din comun. Vor fi, posibil, condiții de polei la trecerea la temperaturi negative și transformarea ploii in zăpadă. La acel moment se va interveni cu sare pentru a evita formarea poleiului. Având în vedere că aceste fenomene meteo se vor petrece în noaptea de miercuri spre joi (trafic foarte redus) și vom acționa toată noaptea și dimineața, consider că nu vor fi probleme. Este foarte important sa se circule cu atenție și viteză scăzută”, spune Lucian Lungoci, șeful RAJDP.

Primăria Constanța, pregătită de urgie

În urma atenționării de cod galben de viscol la Constanța, valabil în perioada 05 februarie, ora 08:00 - 06 februarie, ora 10:00, timp în care se vor semnala intensificări ale vântului și ninsori viscolite în Dobroge, Primăria Constanța anunță că utilajele sunt pregătite să iasă pe teren.

Utilajele sunt gata să intervină pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune. Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență - 0737552271.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-mi bag pl in neamul vostru de agramati !! Mucani odiosi ce sunteti
1
0
Let it Snow!
1
0
Muie la machidoni!
3
1
Socant, halucinant, incendiar,..., urgie. Afara ploua si e posibil sa si ninga!
4
0
Aoleu!!! Sa ne adapostim in buncarele nou renovate, zic.
7
1
Cum sa numesti ninsoarea,urgie?!Cum sa anunti ca vine urgia,cind este atit de necesara ninsoarea pentru culturile semanate toamna, griul ,piinea noastra?!Sa numiti urgie, ploaia ,zapada, norii mi se pare ca l judecati pe Dumnezeu ca ne da ploaie, zapada ,nor, tot ce e mai bun!Mai si ginditi inainte de a scrie pe acest subiect!
13
2
pe 11 febr sunt plus 12 grade..
12
0
Era cazul ca doar este iarna, ce naiba!
6
2
Ma doare la bascheti ,ies din casa dupa orgie!
8
0
Mafia din eforie a depasit mafia Italiana. Chiar nu vede nimeni cum ne obliga primaru asta sa traim aici?
8
3
Foarte alarmist titlul articolului. In realitate nu va fi mare lucru daca cititi textul INMH zice undeva referitor la ninsoare si viscol - local in muntenia si dobrogea- pe litoral datorita inertiei termice a apei marii goarte posibil temperaturile vor ramane pozitive cel puti pana vineri
10
2
Anca : zapada sau gerul nu omoare virusii ...ci oamenii care stau in casa pe o asemenea vreme oprind transmiterea lor !
9
4
Vrajeala.....
11
3
Let it Snow!
8
1
Vine orgia la Mamaia dar mai la vara
16
2
la cati constanteni isi baga pla in fagadau, e zilnic orgie in oras...
29
1
fereasca Domnu, vine doar pe ...mare!
9
1
de rahat... este iarna! Unde dracu ati invatat meserie?... La OTV? Imbecililor!
18
2
weather dot com. urgiilor
5
3
Primaria are utilaje de deszapezire?
9
4
Ehhh o ploicica acolo nu ne speriem noi zapada ar fi buna mai omoara microbii
14
1
trebuie prinsa si bagata la puscarie urgia .
19
0
Cateodata e buna o urgie sa mai stearga mizeria asta de puz uri makidonesti din oras.
21
5
adica maimuta paroasa ? ce urgie visezi matale. Daca da niste fulgi de zapada, asta e urgie la tine ?
23
0
Sa nu uiti sa dai cu antiderapant si sa dezapezesti DC 27!!!ca de reparat.....la pulivara.....
10
2
astia sunt in cardasie cu aia de la firmele de deszapezit, dau stirile astea pentru a-i acoperi ca pana acum nu au avut de unde ciuguli bani si trece iarna asa ca din orice fulguiala fac urgie mai bine ar sta acasa sa faca orgie!!!
19
1
Sa fiu al dracu dc nu merita batut asta care tot spune el sa nu plecam la drum ca o sa fie pula pe sosea idiotule u nu vezi ca nu este nicio sansa sa ninga iarna asta sau mai dati niste atentionari ca sa se plimbe iar astia cu lamele pe sus si asa nu am inteles dc in fiecare seara se plimba masinile cu lama pe sus
25
1
Iarasi mancati cacat? Ce urgie mai rahatilor? Poate o ninsoare ceva desi ma indoiesc!
28
3
La cum e afara n-ai spune, dar orice e posibil in ziua de azi, dimineata primavara, la pranz ploua, la noapte ninge.
20
3
Pe pariu ca nici 20 la suta din ce ne alertati nu se adevereste? Voi stiti dar va place sa faceti din fiecare stire senzational
37
1
o sa-i sburleasca cioclului orasului freza aranjata la casa albastra...
19
5
Sa dea DUMNEZEU!!!
11
4
...si primaria Constanta va fi luata prin surprindere.
40
3
Dex URGIE, urgii 1. Nenorocire mare, napasta. Loc. adj. De urgie aducator de nenorocire. Dezlantuire violenta de forte ale naturii; prapad.
34
0
sa o vedem si pe asta ..... urgia !
25
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272