REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Aţi auzit cu ce se ocupă PARLAMENTARII constănţeni?!

Aţi auzit cu ce se ocupă PARLAMENTARII constănţeni?!

Replica API 8 iunie 2020 | 00:27 3306

În 2016, v-au căutat în campanii, v-au promis lucruri măreţe şi soluţionarea tuturor problemelor voastre. Aveau nevoie doar de votul dumneavoastră! L-aţi dat şi i-aţi trimis la muncă în Parlament să vă reprezinte interesele. Dar, după patru ani de mandat, sunteţi mulţumiţi de ce au realizat?

Cotidianul Replica vă va prezenta activitatea, acolo unde există, ale fiecărui parlamentar ales în Constanța, alături de declarațiile acestora, în cadrul unei serii de articole.

Județul Constanța este reprezentat în legislatura 2016-2020 de 16 parlamentari (11 deputați și 5 senatori), care au ajuns la finalul mandatului. Cele mai multe mandate au fost obținute de PSD (8), urmat de PNL (3), USR (2), PMP (1), ALDE (1) și UDMR (1). În continuare, veți putea citi care a fost activitatea parlamentarilor din Camera Deputaților și din Senat.

Parlamentarii din Constanța, activitatea în Camera Deputaților

Radu Babuș, deputat PSD de Constanța, a avut 9 luări de cuvânt, 2 moțiuni semnate și 76 de propuneri legislative inițiate, dintre care 29 au fost promulgate. Acesta este din iunie 2019 vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și în Comisia pentru industrii şi servicii.

Cristina Dumitrache este membră în Comisia pentru sănătate și familie, fiind membru și în Comisia pentru politică externă până în luna martie a anului 2019. Cristina Dumitrache a avut 5 luări de cuvânt, 70 propuneri legislative inițiate, dintre care 20 au fost promulgate legi. Ea a mai depus 11 întrebări și interpelări, cât și 5 moțiuni de cenzură.

Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru industrii şi servicii, este deputat PSD care a avut 96 de luări de cuvânt, 44 de propuneri legislative inițiate, dintre care 11 au fost legi promulgate. De asemenea, Iulain Iancu a mai semnat 5 moțiuni.

Mircea-Titus Dobre, deputat PSD ales la Constanța, face parte din Comisia pentru industrii şi servicii. A luat cuvântul de 8 ori, a depus cinci moțiuni de cenzură și a avut 54 de propuneri legislative, dintre care 17 au fost legi promulgate.

George Vişan

George-Gabriel Vișan, ales deputat PSD de Constanța, este membru în Comisia pentru buget, finanţe şi bănci din noiembrie 2019, fiind și secretar în Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare din 2017 până în 2019. Acesta a avut 12 luări de cuvânt, 86 de propuneri legislative dintre care 27 au fost promulgate legi. George-Gabriel Vișan a mai depus 3 întrebări și interpelări și a semnat 5 moțiuni.

Robert Boroianu, ales deputat PNL de Constanța, este membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. Acesta a avut 6 luări de cuvânt, dintre care 3 au fost declarații politice. Robert Boroianu a avut nu mai puțin de 60 de declarații politice depuse în scris, însă doar 36 de propuneri legislative inițiate, dintre care 2 au fost promulgate legi. Acesta a avut 143 de întrebări și interpelări și este semnatarul a 25 de moțiuni.

Bogdan Huţucă

Bogdan Huțucă, deputat PNL de Constanța, este vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci. Acesta a avut 29 de luări de cuvânt și 49 de propuneri legislative, dintre care 9 au fost promulgate legi. Bogdan Huțucă a are 145 de întrebări și interpelări și a semnat 25 de moțiuni.

Ion Stelian, deputat USR, este membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și a luat de 156 de ori cuvântul în cadrul a 98 de ședințe. A avut 113 propuneri legislative inițiate, dintre care 7 au fost promulgate legi. Ion Stelian a mai avut și un proiect de hotărâre inițiat, 16 întrebări și interpelări, fiind semnatarul a 14 moțiuni.

Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța, este secretar în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport și vicepreședintele Comisei pentru regulament. Acesta a avut 88 de luări de cuvânt, 104 de propuneri legislative, dintre care 11 au fost promulgate legi. Robert Turcescu a avut și 61 de întrebări și interpelări, dar și 11 moțiuni semnate.

Mircea Banias, cea mai slăbuţă activitate

Mircea Banias, deputat ALDE de Constanța, este vicepreședinte în Comisia pentru transporturi şi infrastructură. Acesta a avut doar 4 luări de cuvânt, dintre care una a fost declarație politică. Acesta a avut 23 de propuneri legislative inițiate, dintre care 3 au fost promulgate legi. Mircea Banias a mai depus 2 întrebări și interpelări și este semnatarul a 2 moțiuni.

István-János Antal, deputat UDMR de Constanța, face parte din Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare și din Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii. Acesta a avut 21 de luări de cuvânt, 75 de propuneri legislative inițiate, din care 16 au fost legi promulgate și un singur proiect de hotărâre inițiat.

Activitatea senatorilor aleși în Constanța

Liviu Tit-Brăiloiu, senator PSD de Constanța, este membru în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări și președinte în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Acesta a avut 61 de inițiative legislative și tot atâtea declarații politice. A luat cuvântul în plen de 91 de ori, a avut 6 interpelări și este semnatarul a două moțiuni.

Ștefan Mihu, senator PSD de Constanța, membru al Comisiei economică, industrii şi servicii și vicepreședinte în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital. Ștefan Mihu a avut 97 de inițiative legislative, 44 de întrebări și interpelări, 65 de luări de cuvânt în plen și 11 interpelări adresate prim-ministrului României.

Nicolae Moga

Nicolae Moga, senator PSD de Constanța, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și în Comisia de validare, a avut 64 de inițiative legislative și 40 de întrebări și interpelări. Nicolae Moga a luat de 40 de ori cuvântul în plen și este semnatarul a 6 moțiuni. Recent, un proiect ce poartăs emnătura lui Moga va deveni realiztate. Vorbimd espre înfiinţarea SpitaluluI regional la Constanţa.

Vergil Chițac, senator PNL de Constanța, este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională și în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții. Acesta a avut 28 de inițiative legislative, 12 interpelări, 47 de luări de cuvânt în plen și este semnatarul a 12 moțiuni.

Nicoleta-Ramona Dinu, senator USR de Constanța, este membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital. Ea a avut 77 de inițiative legislative, 116 întrebări și interpelări și 10 interpelări adresate prim-ministrului României. Nicoleta-Ramona Dinu a luat cuvântul în plen de 129 de ori și este semnatara a 9 moțiuni.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum cum rezista TURCELU fara rupsac.sI INCA CEVA PE CINE REP ACESTA IN CTA EL FIIND BUCURESTEAN.Posibil sa fie ceva asemanator fecalei CERNEA REMUS.
1
0
TURCESCU da da ii realizai.A lasat rupsacul pt un mandat platit regeste.Sa vedem dupa cum va mai vietui.Fimiarscirbadetinelepra.
1
0
Ni se poate limita numarulnde mandate? Prea sunt unii pe viata
0
0
Turcescu tineret si sport.De la rupsac sa i se fi tras.Nu este Bucurestean ce rep la Cta. George Visan dinsu lucreaza pt Constanta si Constanteni.12luari cuv 86 prop leg.Dinsu ii comstantean OM cu Caracter si implicat in prob urbei.
2
3
Mai bine ati verifica partia de ski a lui Moga din Dobrogea...da da partie de ski pe fonduri europene! Verificati
5
0
si cea mai... interprelata ocupatie a lor este sa-si numere ...banii!dar si asta e complicata sunt multi si o iau de la ...capat!
3
0
Aveti putinica rabdare ca in curind apar pe afisele de pe toate gardurile
3
0
Diferenta intre parlamentarii USR si ceilalti e semnificativa, se vede din luarile de cuvant, interpelari si proiectele de lege. Stelian Ion a facut istorie in comisia Iordache, a justitiei.
2
4
Dintre toti parlamentarii cei 2 de la USR se pare ca au fost cei mai activi.
8
13
Mai oameni buni sau rai, mergeti la vot pentru a schimba ceva
13
2
Pe excrocii astia din Constanta ii inteleg , fura in teritoriul lor , dar securistul ala...Robert Turcescu, ce cauta pe aici ?
14
1
Ce menajerie!
9
1
Parlamentarii constanteni s au remarcat prin absenta din teriyoriu si prin indiferenta fata de problemele constantei. Nu merg la vot nici acum
7
1
fara influente ale oamenilor de afaceri precum Comanescu, Dusu, Celco, etc. Cu astia ne am convins, fiecare are o agenda data de cei din spatele lor, iar pe locul 2 este starea lor de bine. Noi contam doar in anul alegerilor.
11
0
niste muisti, putori si hoti ordinari !!! Mai votati-i s-o mai frece pe spinarea noastra ! Cand vezi mizeria si ruina orasului stii cine e la butoane. Multa muie hotilor dar mai ales prietenilor mei hotii stroe si claxon !!!
19
3
Niciunul dintre astia nu isi merita pozitia. Sunt experti in mangle, in afaceri la limita legii, sunt niste profitori ordinari care nu au facut nimic pt oras si judet. Nu au miscat un deget pt a atrage investitii in judet, dimpotriva pun piedici eforturilor autoritatilor. La nivel central toti se pisa pe ei, cu totii stiu ca Stroe si parlamentarii lui cacat, sunt niste neica nimeni, plini de ifose si parveniti.Acum ies la iveala ca sobolanii,le e foame..de spagi si mangle.Niste nesimtiti platiti din banul public, care nu urmaresc decat sa prosteasca prostii care mai pun botu la ordinariile lor
22
0
Niste puslamale care insala statul de bani si pe Dumnezeu de zile. Mergeti la cabinetele parlamentare si nu o sa-i gasiti niciodata. Oare cu se ce ocupa acesti derbedei care primesc o gramada de bani lunar?
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108