REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Atletele transgender nu vor mai avea voie să participe la competiții internaționale la categoria "feminin"

Atletele transgender nu vor mai avea voie să participe la competiții internaționale la categoria "feminin"

A.F. 27 martie 2023 | 00:00 1110

Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism a decis să nu le mai permită atletelor transgender să participe la competiții internaționale, la categoria feminin, a declarat președintele forului, Sebastian Coe, scrie BBC.

Atletele transgender nu vor mai avea voie sa participe la competitii internationale la categoria 'feminin'

Decizia se aplică în cazul sportivelor care la pubertate aveau sex masculin și au făcut ulterior tranziția.

Măsura urmează să intre în vigoare de la 31 martie, spune Coe.

Acesta a adăugat că Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism va însărcina un grup de lucru să evalueze în continuare criteriile de eligibilitate în competiții în ceea ce privește atletele transgender.

"Nu spunem că măsura se va aplica pentru totdeauna", a spus Coe, citează digi24.ro.

Acesta a adăugat că decizia a fost "ghidată de principiul superior, care este protejarea categoriilor feminine" în sport.

"Problema este una spinoasă, dar sporturile trebuie să găsească un echilibru între inclusivitate și ideea de a nu permite să existe dezechilibre", a spus Sebastian Coe, potrivit SkyNews.

Decizia de excludere a atletelor transgender a fost luată după consultări cu 40 de federații naționale, atleți și antrenori, dar și cu organizații care reprezintă drepturile comunității trans și experți ONU.

"Majoritatea celor consultați au spus că atletele transgender nu ar trebui să participe în competițiile feminine", a spus Coe. Totuși, federațiile au cerut dovezi suplimentare privind avantajele fizice pe care atletele trans le-ar avea în competițiile feminine.

Anunțul vine după ce Federația Britanică de Atletism a cerut, în februarie, ca atletele transgender să concureze alături de bărbați într-o categorie denumită "open".

Categoria "open" ar urma să înlocuiască categoria masculină, a propus federația britanică, adăugând că la categoria "feminin" ar trebui să concureze doar atletele care aveau sex feminin la naștere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceste forme de viata, hai sa le spunem persoane, nu ar trebui sa participe la nimic nicaieri!
0
0
Aceste persoane (putin bolnave) sunt prea mult promovate... De ce nu se promoveaza la fel de agresiv si cei cu Sindromul Down, autistii sau orice alta boala? Asta nu inseamna ca trebuie sa ii marginalizam dar nici sa ii urcam la icoana si sa ii aplaudam. Sa ramanem fiecare la locul lui cum e firesc. Pentru fetisuri exista servicii sexuale pentru bolnavi pastile...
3
0
Bravo, sustin, bolnavii care nu stiu ce sunt ca asa vrea societatea asta progresista chipurile, sa ia pastile cu totii LGBTQ la psihiatrie si psihologie. Bolnavii grav stau la spital nu pe strazi /competitii sau in marsuri de promovare a boli lor
8
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218