REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Au apărut afaceriștii care vor să construiască buncăre pe placul clientului! Video

Au apărut afaceriștii care vor să construiască buncăre pe placul clientului! Video

Replica API 16 martie 2022 | 00:35 3287

Meseriașii în construcții s-au adaptat vremurilor și au dat startul unor noi proiecte. Casele cu etaj și apartamentele luxoase pierd teren în fața noilor concepte. Un meseriaș din Constanța s-a apucat să construiască buncăre. Acesta își prezintă ideea, care a stârnit interes pentru mai multe persoane.

Un meseriaș din Constanța vine cu un nou concept. Acesta construiește buncăre pentru doritori. Având în vedere războiul aflat la granițele țării, oamenii tind să-și ia măsuri de precauție.

Bărbatul susține că adăposturile de supraviețuire tip buncăr subteran sunt o investiție și o necesitate. Acesta asigură un mediu propice pentru supraviețuire până la 12 luni în funcție de proviziile existente, resursele de energie disponibile și dimensiunea buncărelor. Oferă siguranță în caz de bombardament aviatic sau bombardament al artileriei, explozii, calamități naturale și explozie nucleară.

Meseriașul a declarat pentru reporterii replica de Constanța că au existat persoane care au sunat să se intereseze despre serviciile oferite de acesta, dar până în momentul de față nu există nici o cerință pentru un astfel de proiect.

Oamenii vor să fie de peste 20 de cm de plumb, așa ceva nu se poate face. Până acum nu am făcut nici un contract cu nimeni, dar au fost întrebări. Noi lucrăm cu firme care lucrează în domeniu, noi facem cu strat de oțel și ceilalți fac ventilația, instalația electrică. Am primit o cerință să fac cu perete de plumb de 20 de cm grosime, eu așa ceva nu pot pentru că ar cântări 300 de tone. N-ai cum să-l transporți, plus că m-ar costa foarte mult, enorm. Nu știu ce vor, pun întrebări ca să întrebe, atât”, a declarat constructorul.

Peste 25.000 de euro pentru construirea unui buncăr

Stratul de oțel este în jur de 25.000 de euro, plus dotările care sunt în interior, depinde fiecare ce vrea să-și pună. Pentru construirea acestuia, ideal ar fi să fie un loc lângă casă și am adapta intrarea direct din casă. Ele se pot proiecta, dar ca preț diferă fiind personalizate fiecare în parte. Cine este interesat poate face proiect cu proiectant autorizat. Noi respectăm proiectul ca să corespundă normelor. Partea de ventilație și instalație sunt făcute de alte firme care sunt autorizate. Nu cred că o să fie ceva, noi am zis că este ceva interesant dacă tot au ieșit discuții”, a declarat constructorul, pentru reporterii Replica.

Sală de fitness în buncăr

Bărbatul vrea să adapteze buncărele la condițiile de trai moderne, oferindu-le oamenilor și modalități de întrebuință a acestora pe timp de pace.

Pe timp de pace adăpostul tip buncăr de supraviețuire subterană se poate utiliza pentru a deveni camera de joacă pentru copii , sala de fitness, magazie alimente tip beci , camera pentru depozitarea obiectelor de valoare sau alte întrebuințări. Dimensiuni disponibile acestor module de buncăr pot fi 3000x2500x2600 mm, 6000x2500x2600 mm, 8000x2500x2600mm, sau multiplu din aceste dimensiuni.”

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba frate,unii dintre voi sinteti dusi rau....se vede ca n-aveti toate tiglele pe cada!
0
0
nu e chiar adanca, e cam la suprafata, asa se vede din poza
0
0
sint o gramada de cazemate gata facute,de ex cea praduita de puiu in mangalia
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212