REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Au apărut cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID în România

Au apărut cazuri de infectare simultană cu gripă și COVID în România

A.F. 10 ianuarie 2023 | 00:00 209

Numele infecției simultane cu gripă și Covid-19 este flurona. Primii pacienți infectați cu flurona provin din rândul tinerilor, în special copii. Aceștia au fost tratați cu antivirale.

Specialistul infecționist Cătălin Apostolescu, manager la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, se aștepta să apară și cazuri de infectare simultană cu cei doi viruși în acest sezon, deoarece coronavisul nu a dispărut complet, scrie stiripesurse.ro.

Simptomele sunt mai severe

„Avem două boli, A și B, iar în cazul simptomelor, nu putem vorbi despre A+B, ci mai degrabă despre AxB. Simptomele nu se cumulează, ci se multiplică.”, a declarat medicul pentru Libertatea.

Simptomele în cazul infectării simultane cu gripă și Covid sunt mai severe, susține specialistul. Simptomele sunt asemănătoare, dar evoluează în paralel. „Pacienții acuză dureri de cap crunte, dureri de mușchi și de articulații înfiorătoare”, a menționat Cătălin Apostolescu.

Numărul cazurilor de gripă și COVID continuă să crească după sărbători. Rata de transmitere este mai mare în aceste zile libere în care toată lumea se întâlnește în spații închise, dar și pentru că mulți sunt nevaccinați.

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, a apreciat la începutul anului că „va fi un sezon rece complicat deoarece avem simultan viroze respiratorii, COVID și gripă”.

Stare de alertă epidemică în România

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că nu va declara epidemie de gripă în România pentru că asta ar însemna impunerea unor restricții. În schimb, a emis o instrucțiune privind „starea de alertă epidemică”.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614