REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Au DEVASTAT un local, după ce au PIERDUT la PĂCĂNELE

Au DEVASTAT un local, după ce au PIERDUT la PĂCĂNELE

Replica API 2 iunie 2021 | 19:40 10645

Sorin T. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, tulburarea ordinii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase iar Aurel C. și Ștefănel B. au fost trimiși în judecată pentru tulburarea ordinii publice. Cei trei, după ce și-au pierdut banii la păcănele, au provocat distrugeri Hanului Maramureșean din Crucea, spărgând un geam și distrugând tocul ușii de acces în local cu un topor pe care îl aveau asupra lor, iar cu același topor au distrus stâlpul de lemn ornamental de la poarta localului.

Cum s-au petrecut faptele

S-a stabilit că în seara zilei de 11.02.2020, inculpații, toți din localitatea Stupina, aflați sub influența băuturilor alcoolice, s-au deplasat la localul numit anul Hanul Maramureșean situat în comuna Crucea. După ce au pierdut banii la păcănele au început să facă scandal și să amenințe personalul cu bătaia. În aceste împrejurări au coborât în incinta localului, administratorul localului Hanul Maramureșean și soțul acesteia martorul, care până atunci se aflau într-un dormitor aflat la etajul imobilului în care funcționa localul. Cei doi au fost treziți de zgomotul, gălăgia creată în local. Cu toate că inițial au părăsit localul, Sorin T a afirmat că își va lua toporul din autoturismul personal parcat în fața localului. Într-adevăr, acesta s-a deplasat la autoturismul care era parcat în fața localului, a luat un topor și cu acesta s-a întors către ușa de acces în local, amenințând că o va lovi cu toporul pe vânzătoare. Inculpatul nu a putut intra și, constatând că ușa era încuiată, a început să lovească cu toporul în tocul ușii și într-un geam din cadrul acesteia, pe care l-a spart. Ulterior inculpații au luat scaunele și mesele de pe terasa localului și au început să le arunce, provocând dezordine. Folosind același topor inculpatul Sorin T. a început să lovească stâlpul ornamental, aflat la intrare pe terasă, stâlp confecționat din lemn sculptat în stil/cu model din zona etnografică a Maramureșului.

Ce a spus instanța

La individualizarea pedepsei, instanța a avut în vedere împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii, motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială. Cei trei nu inculpați nu au antecedente penale. Instanța a decis condamnarea lui Sorin T. la 7 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Aurel C. și Ștefănel B primind 3 luni de închisoare cu suspendare pentru tulburarea liniștii publice. Sentința a fost dată pe 27 mai 2021 și nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Juca banii sindicatului la aeroport
2
0
Bine le a facut in morti lor cu pacanelele masi de patroni bulangi sa le arunce in aer cm lau aruncat pe ala recent la arad Sa va bag mve
3
3
de ...pacanele, case de pariuri si amanet, baruri si spelunci pentru tineretul muncitor!
12
0
Pensii speciale vrem.
13
0
Si pagubele...???
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369