REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Au făcut RAVAGII în Tomis Nord! PARIAU în miez de noapte dacă vor produce un ACCIDENT RUTIER!

Au făcut RAVAGII în Tomis Nord! PARIAU în miez de noapte dacă vor produce un ACCIDENT RUTIER!

Replica API 4 ianuarie 2018 | 00:00 368

Mai mulţi minori au decis să se distreze copios în noaptea dintre ani, dar nu aşa cum înţelege orice om normal amuzamentul. Aceştia au decis să blocheze străzile cu ghene cu gunoi şi apoi să vadă dacă şoferii autoturismelor vor fi pe fază sau vor intra în plin în ele. Un locuitor al zonei a evitat impactul şi a relatat prin ce a trecut.

Locuitorii din zona Tomis Nord a municipiului Constanţa au declarat în mai multe rânduri faptul că, odată cu apariţia Cartierului Social Henri Coandă, s-au înmulţit şi necazurile lor. Aceştia au acuzat că îşi găsesc mai mereu autoturismele vandalizate, iar, la un moment dat, anumite persoane menţionau că le este teamă să stea în propria casă, mai ales dacă locuiesc la parter. Oamenii legii au acţionat de fiecare data şi mai mulţi indivizi au fost trimişi după gratii. Însă, problema intervine atunci când infractorii sunt minori.

Pentru că nu au răspundere penală până la vârsta de 14 ani. De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, ei răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis, şi şi-au dat seama de consecinţele lui. Aici intervine şi gravitatea faptei, cât şi alte elemente, ceea ce-i obligă pe oamenii legii, de multe ori, să-i cerceteze în libertate.

Aşa a fost şi în cazul lui Ferdin Ismail, acum în vârstă de 16 ani. La data de 16.03.2016, a fost depistat având asupra lui mai multe componente auto a căror provenienţă nu a putut-o justifica. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că acestea au fost sustrase în aceeaşi zi, de la 3 autoturisme parcate în zonă. Cel în cauză a fost iniţial reţinut pe bază de ordonanţă de către poliţişti, ulterior fiind prezentat Judecătoriei Constanţa, instanţă ce a emis pe numele său măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Prin urmare, minorul a primit obligaţia de a nu părăsi domiciliul său din municipiul Constanţa, fiind vorba chiar despre cartierul social Henri Coandă. Numai că, acesta nici că a dat doi bani pe măsurile impuse de instanţă şi şi-a văzut de “treabă”. A fost iar depistat şi propus spre arestare. Iar exemplele ar putea continua. Însă, de data recentă nu a fost vorba despre furturi, ci despre faptul că mai mulţi minori au făcut efectiv ravagii în Tomis Nord.

Spre exemplu, în noatea dintre ani, în jurul orei 1.45, vreo 4 – 5 băieţi cu vârste cuprinse între 12 şi circa 15 ani au fost văzuţi în timp ce alergau, râzând, pe Aleea Heracleea. “Eu veneam cu maşina dinspre bulevardul Alexandru Lăpuşneanu către strada Făt Frumos. Chiar la intrare pe Heracleea, am văzut nişte băieţi care alergau de mama focului şi râdeau, ţipau, se îmbrânceau, aşa, în viteză. Chiar mă gândeam că stau la ora asta singuri pe străzi. Apoi, când m-am uitat în faţă, am frânat brusc. Trăseseră o ghenă de gunoi pe mijlocul străzii. M-am uitat înapoi, după ei, şi ei se opriseră şi se amuzau copios. Cred că pariaseră dacă va intra vreo maşină în ghenă”, a declarat, pentru “Replica”, un şofer. În cele din urmă, ghena a fost mutată de pe carosabil. “Poate că nu au conştientizat ce au făcut. Nu ştiu ce să zic. Dar o tragedie se putea întâmpla. Mai ales că acele străduţe sunt slab iluminate. Poate că erau din Henri Coandă. Cine îşi lasă copilul singur pe străzi, la 12 – 13 ani, la ora aia?”, a mai spus constănţeanul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baga-mi-as pula in natia si familia lor.
0
0
Henri Coanda
0
1
Iliescu sa traiasca, a constrit o tara dupa chipul si asemanarea lui!
3
0
str semanatorul cu pietre in masini
3
0
La puscarie ,este tentativa de omor !
15
0
Ciorilor si tradatorilor
20
0
pe ei si gata!
24
2
nu Coanda.sa nu jignim memoria inginerului roman.Mazare a avut simtul umorului.ciorile de obicei zboara.
42
2
Complexul HC trebuie demolat in regim de urgenta si mutat in alta locatie asta ptr. ca sa distrus cel mai bun cartier al orasului tomis nord ..mazare si cu gasca lui trebuie judecati ptr ce au facut prin amplasarea acestui FERENTERI IN TN iar cei care lociuesc acolo majoritatea sun infractori cu acte in regula ..hoti talhari bisnitari de tigari etc politia este complice sunt zeci de filmari cu ei dar nimeni nu le ia in seama ..un oras jalnic ..
61
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108