REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Au început lucrările de modernizare în stațiunea Neptun-Olimp

Au început lucrările de modernizare în stațiunea Neptun-Olimp

Replica API 21 noiembrie 2019 | 01:47 912

Primăria Mangalia a început, recent, lucrările de reabilitare și modernizare pe mai multe străzi din stațiunea Neptun, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei. Proiectul de dezvoltare turistică din stațiunea Neptun-Olimp reprezintă continuarea programului de modernizare a infrastructurii turistice din stațiuni, concretizat prin reabilitarea falezei Neptun – zona ”La Steaguri”, inaugurată în anul 2015, tot cu fonduri UE. Actualul proiect are ca obiectiv valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc. Potrivit documentațiilor tehnice, atât în Neptun, cât și în Olimp, vor fi reabilitate și modernizate următoarele străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Totodată, se vor reface trotuarele și sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări pe străzile Scriitorilor, Gării, Plopilor și Aleea Steaguri. Modernizarea sistemului de iluminat public, rutier și pietonal pe străzile ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viață. În acest sens, la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată cu energie regenerabilă, verde, prin sistem de plăcuțe fotovoltaice.

De asemenea, pe străzile Gării și Crinului vor fi amenajate piste de biciclete, iar la intersecția străzilor Gala Galaction, Ferdinand și Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier. ”Acest proiect vine în completarea modernizărilor făcute la faleza Neptun – zona ”La Steaguri”, dar și la tronsonul de faleză Jupiter-Neptun. Este un proiect destinat atât turiștilor, cât și locuitorilor din Neptun și Olimp. Modernizarea infrastructurii rutiere de către Primăria Mangalia contribuie la revitalizarea stațiunilor din sudul litoralului, alături de investițiile din mediul privat, care s-au accelerat în ultimii ani”, a declarat primarul Radu Cristian. El a reamintit că Primăria Mangalia are deja în implementare un proiect asemănător în stațiunea Saturn. Lucrările de modernizare a stațiunii Saturn sunt în plină desfășurare, iar în perioada imediat următoare va fi demarat un alt proiect cu fonduri UE, respectiv reabilitarea falezei Mangalia-Sturn. „Iată, așadar, că Primăria Mangalia a reușit să atragă fonduri europene considerabile pentru dezvoltarea stațiunilor turistice din sudul litoralului, ceea ce va duce, implicit, la creșterea numărului de turiști pe durata sezonului estival”, a mai adăugat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cara-te, hotule!
1
0
Terminati drakului odata ce ati inceput si dupa aia treceti mai departe! Ati facut tot orasul praf numai ca sa vada boborul ce harnic primar avem! La Saturn ati decopertat de asta avara si-acum mergem pe drum de tara...pai mai face contact asfaltul cu pamantul, don primar! Bani aruncati, praf si masini rupte asta le-ati oferit mangaliotilor! Sheet.
3
0
Panorama de campanie electorala! Daca rontai asfaltul treci si toarna acum nu la anul! In Saturn ati racait acum doua luni si acum este poteca de pamant! la anul alti bani alta distractie!!! Sheet.
4
0
Nu te mai agita , Radule ! Ne-am convins in 7 ani ce poti . Mai ai 6-7 luni de praduit , noi numaram zilele pana o sa scapam de tine si lingaii tai .
5
1
Te vrem plecat
7
2
Afara-i vopsit gardul , Inauntru-i leopardul! Hotelurile abandonate in care misuna soobolanii nu conteaza ca avem iluminat cu led!
10
1
Tralala,la,la .
4
2
In Olimp se cheltuiesc banii degeaba daca hotelurile Amfitreatu, Panoramic si Belvedere nu se renovesc.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212