REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Au început lucrările de modernizare în stațiunea Saturn - primele imagini!

Au început lucrările de modernizare în stațiunea Saturn - primele imagini!

Replica API 28 septembrie 2019 | 02:05 459

Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, execuția de lucrări pentru modernizarea stațiunii Saturn, proiect contractat din fonduri UE, în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei. Lucrările constau în modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu și Lavrion. Totodată, se va realiza sistemul de iluminat public aferent celor 4 străzi, se va amenaja spațiul verde din intersecții și de la marginea trotuarelor (unde este cazul) și se vor monta diverse elemente de mobilier urban. În prezent, intervențiile din teren cuprind lucrări de frezare pe toate arterele rutiere cuprinse în proiect. Ulterior, se vor face lucrări de consolidare a fundației drumurilor, apoi se vor turna straturile succesive de asfalt, conform proiectului tehnic.

În același timp, se va interveni la amenajarea trotuarelor și spațiilor verzi. De asemenea, toată criblura colectată de pe străzile aflate în lucru se va distribui pe alte străzi de la marginea cartierului de case al Mangaliei. Alte lucrări care vor fi executate în stațiunea din sudul litoralului - Saturn se referă la înființarea panourilor electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat, amenajarea de piste pentru bicicliști și stații de biciclete alimentate cu energie solară. De asemenea, se vor amenaja staţii de autobuz în afara carosabilului, în spaţii concepute special în alveolele proprii, marcate şi semnalizate corespunzător și va exista un sistem de telegestiune wireless al iluminatului public, cu rolul de a monitoriza, comanda şi controla de la distanţă aparatele de iluminat. Prezent în teren pentru a inspecta stadiul lucrărilor, primarul Mangaliei, Radu Cristian a declarat că, până la sfârșitul anului viitor, stațiunea Saturn va fi pregătită să primească turiștii în condiții optime, cu o infrastructură modernă și spații de cazare primitoare, așa cum este firesc într-o stațiune turistică de interes național. ”La documentația acestui proiect s-a lucrat aproape 3 ani. Am parcurs numeroase etape specifice unei astfel de investiții, dar astăzi sunt mulțumit că am reușit să intrăm efectiv cu lucrările în teren, să dezvoltăm și să creăm alte oportunități de investiții necesare într-o stațiune turistică. Alături de operatorii economici din turism, care ne-au susținut în acest demers, vom crea toate premisele ca stațiunea Saturn să devină una dintre locațiile preferate de turiștii din toate clasele sociale, așa cum era la începutul anilor '80”, a subliniat edilul Radu Cristian. Tot el a mai precizat că, în această toamnă, vor fi executate lucrări de amenajare și reabilitare a falezei Mangalia-Saturn, dar și altele de asfaltare pe mai multe străzi din oraș, proiecte finanțate din bani europeni. Reiterăm că, în prezent, Primăria Mangalia are în implementare și contractare peste 10 proiecte cu finanțare UE, absorbția fondurilor europene contribuind la dezvoltarea municipiului Mangalia și a stațiunilor aferente, pe termen mediu și lung.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai sigur ca da, imediat dupa ce termina asfaltarea incep lucrarile de inlocuire a instalatiilor de alimentare cu apa apoi cu energie electrica si gaze. Dupa ce le termina si pe astea incep cu cele de canalizare. aai nu ?
1
0
sa li se usuce mainile celor care-l mai voteaza pe piticul porno.Il vrem pe Ozzy primar
1
1
Oameni buni ,avem in foto cel mai mare corsar in viata ! Nu tb sa fii procuror sau expert in spalarea banilor,cand il vezi pe acest Radu Cristian iti dai seama dupa ce haine si ceasuri poarta acest ipochimen,minim 20.000 euro pt o tinuta.Acest talhar este dovada vie a ARISTROCRATIEI BUGETARE nascuta prin voia politicienilor hulpavi.Eu sper ca si mangaliotii sa si dea seama ca au votat cel mai bogat bugetar din judet,si,daca il mai vor primar inca un mandat,e clar, SUNT COMPLICI !!!
3
3
Din moment ce se face din fonduri europene,este OK ! Chiar nu are importanta la ce partid este inscris un primar sau oricare alt cetatean,din moment ce participa la ceva bun,constructiv,in ciuda schelalaielilor unor indivizi nemultumiti ca s-au nascut si ca altii fac treaba iar ei nu.Politica inseamna confruntare de idei in scopul bunastarii oamenilor,asta nu inteleg nici politicienii,nici ciudatii care compara politica cu fotbalul si se smardoiesc ca tembelii aia de-si zic suporteri dar sunt doar dobitoci batausi. Orice lucru bun se apreciaza,nu conteaza cine-l face.
5
1
Felicitari de ce ? Face din banii lui ?
2
3
Dl primar nu cred ca va sfarsi foarte bine are metehnele lui nicusor constantinescu si apucaturile lui mazare...nu face clar pui multi...problema e ca trage dupa el si pe altii ...atunci cand esti jos nimeni nu te cunoaste...cine l-a sprijinit pe el se vor da la o parte...exact cine il sustinea de la fix aceleasi persoane i se va trage...tot ceea ce face este sa indatoreze maxim primaria si sa falimenteze tot... o sa fie vai de capul sau...si pe tusac l-au sustinut unii ...ulterior fiind ingropat dpdv politic fix de ei! Pune mana si invata din greselile altora dl CR pana nu este prea tarziu...
1
5
De inceput au inceput acum 2 ani cand au decopertat toata strada si au lasat-o asa, poate acum o s-o termine dupa ce am schimbat 2 roti, asa ca ii doresc lui Radu la multi ani in Poarta Alba la penitenciar.
2
2
Asa da, domn Primar !
8
1
felicitari, domnule primar
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212