REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Au ÎNCEPUT să CURGĂ ofertele la NEGRU pentru MINIVACANȚA de Paște

Au ÎNCEPUT să CURGĂ ofertele la NEGRU pentru MINIVACANȚA de Paște

Replica API 29 martie 2021 | 00:38 2979

Chiar dacă este un an atipic în contextul pandemiei generate de Covid-19, ofertele de cazare la negru pentru minivacanța de 1 Mai și Paște nu dispar. Nici anul acesta, micii afaceriști constănțeni nu fac excepție de la regulă. La mai puțin de o lună până la deschiderea oficială a sezonului estival, pe internet au început să curgă oferte. Fie că discutăm de Mamaia, sau de restul stațiunilor din județ, tarifele variază în funcție de dotările spațiilor de cazare, oferta fiind una vastă pentru toate buzunarele.

Chiar dacă nu a fost elaborată o strategie în ceea ce privește deschiderea sezonului estival, funcționarea, dar și desfășurarea acestuia, iar operatorii economici nu știu ce este de făcut, pe internet au început să răsară oferte pentru minivacanța de 1 Mai - Paște.

Preţurile în cea mai căutată staţiune de la malul Mării Negre din România, Mamaia, dar și Mamaia Nord, variază, în medie, de la 150 de lei/noapte pentru un apartament cu 2 camere, până la 300 de lei, în funcţie şi de zona aleasă, dar și de numărul de nopți petrecut pe litoral. În schimb, în staţiunea Costineşti, prețurile pot coborî până la 60 de lei/noapte pentru un sejur în minivacanța de 1 Mai.

În timpul sezonului estival, cazarea la negru reprezintă o normalitate pentru toată lumea. Deşi anul acesta a fost marcat de apariţia unor noi tulpini ale virusului Sars-CoV-2, dar și creștere alarmantă a cazurilor și a incidenței, intermediarii care oferă cazare pe litoral nu ratează ocazia de a mai câştiga câţiva bani în plus, fiind gata să negocieze preţul în funcţie de durata sejurului, dar și de numărul de persoane.

”Micii afaceriști” nu-și declară veniturile

Cu toate că ofertele curg și sunt destul de avantajoase, această practică este total ilegală. Oamenii nu-și declară veniturile obţinute din această activitate, astfel că nu plătesc impozite și rămân cu sume considerabile de bani.

Potrivit Legii nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, „sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi cinci camere inclusiv”.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dam la stat ca sa ia ptocurorii si judecatorii salarii de sute de milioane si sa nu raspunda de nenorocirile care le fac, dam la stat ca sa ia gaborii pensie babana la 40 ani si sa se reangajeze tot la stat, dam la stat ca sa ia salarii de sute de milioane curvele politicienilor prin consilii de administratie care nu au nici un rost, dam la stat ca sa planteze panselute in luna octombrie, dam la stat ca sa primeasca salarii babane si bonuri de vacanta toate zdrentele de bugetari care trateaza cetateanul cu scarba maxima, si cate si mai cate! Mai bine singur pe mana ta!
6
0
sa dati la stat ca parintii vostrii sa ia pensie de la stat nu privata, sau ca mergeti la spital la stat nu la privat, la fel copiii ii dati la gradinita, la scoala sau la facultate la stat, daca ati plati la privat tot ce v-am spus eu ati fi rupti in cur !!! asa spuneati de voucere ca le platiti voi la bugetari acum recunoasteti ca nu plteati nimic la stat!!! EVAZIONISTILOR
4
0
Draga ziarista Andreea, ai verificat tu la anaf toti proprietarii din Mamaia de iti permiti asemenea afirmatii?Despre miliardarii cu firme f mari care nu isi platesc taxele si impozitele de ce nu scrii,ti-e frica?!!!!
5
1
ba iesti prost? ceai facut bobita? sti ce zic?
2
1
Pai nu este bine,pe mine daca ma prindeti la furat cu masina, ca pedeapsa complementara m-i se confisca masina.Asa sa faca si ofiterii ANAF deghizati in clienti gen comisie cu martori confisca apartamentul ce nu plateste impozitul pe venit caci tot furt de la buget se cheama!
6
2
Pai daca bancile straine,corporatiile straine au probleme cu datoriile la statul Roman si ,,otoritatili'' nu se baga acolo,e normal ca sa fie luati la intrebari astia de castiga ceva acolo,din inchirierea unor camere din locuinta personala. Ce tunuri dau politrucii patriei ,nu mai conteaza,la fel nu conteaza ce dobitoci isi pun partidele pe functii platite super,in loc ca acelea sa fie ocupate de oameni priceputi. Chiar ma bucur sa stiu ca romanii mai pot sa faca un maruntis fara sa declare la stat,ca si asa banii se dau pe protocoale si alte rahaturi aiurea,in folosul bastanilor si curvelor.
5
1
nu va inghesuiti la pomana...de PASTE..va ninge...pregatiti saniile...
4
1
De asta va huiduiesc oamenii Nu sunteti informati deloc Asta este fakenews Toate apartamentele au declaratii pe venitul estimat. Studiati mai bine codul fiscal. Scrieti numai tampenii. Informativa si nu mai puneti fake newsletter uri ca neprofesionistii
11
8
astia tipau pe aici ca nu le convine voucerele de vacante date dar si poolimea care a pus repede botul!!! pt constanteanul prost de mai jos, deaia nu mai ai spatii verzi pebtru ca toate cutiile construite au cumparatori care inchiraza camerele la negru!!
8
6
Hahahah. Articol sponsorizat de hotelierii din Mamaia care au inceput sa gafaie pentru ca numai pot pune preturi de nesimtiti ptr niste conditii mizere pe care zic ei ca le ofera. Au luat hotelurile gratis si s au imbogatit facand praf turismul pe litoral. Bravo baieti ca le ati bagat concurenta in sistem, bravooo.
25
2
Stiti bancul cu statuia? Statu' ia tot!
7
3
De ce sa declaram profitul. Sa vina statul sa l ia si smecherii sa l cheltuie cum vrea p... lor? Nu vedeti ca nu avem infrastructura, scoli, spitale etc?! Banii nostri se duc in buzunarele smecherilor si hotilor de la putere. Daca se duceau unde trebuie preferam sa platesc dublu, dar sa stiu ca atunci cand ajung la spital sunt tratat civilizat, cand ies cu masina pe strada nu dau din groapa in groapa, copilul meu invata civilizat etc. Insa de 30 de ani vad cum banii se duc in buzunarele hotilor si sunt gestionati de HOTI.
20
7
cu ce m a ajutat pe mine statul ,ca sa impart cu el.nu mi am vazut familia cu lunile ca sa strang un ban si statul imi spune sa impartim juma juma.la cacat .
21
7
BARHALESCU ai supt-o ca nu mai esti tu mare boss in Summerland. Oricum erai pistol cu apa da ciordeai bani frumosi de acolo. Ce te faci ca esti in cacat maxim esti pe topogan pacaliciule.
12
1
Antreprenorii care intentioneaza sa aibe viitor in Romania trebuie sa gaseasca o cale prin care sa faca bani fara sa stie statul. Daca afla statul ca lucrezi te amendeaza, inchide, etc. Vor supravietui doar cei creativi.
16
5
Bai trompetelor terminati cu turnatul.asta aiurea si aratati adevaratele probleme ale orasului
23
8
Statu ne-a luat painea de la gura . Normal ca romanul se descurca .
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468