REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Au intrat în curtea unui VECIN și au făcut RAVAGII

Au intrat în curtea unui VECIN și au făcut RAVAGII

Replica API 19 noiembrie 2021 | 16:27 1791

Lucian Demit și Florin Mitrea au fost trimiși în judecată pentru infracțiunile de violare de domiciliu și lovirea sau alte violențe. Cei doi sunt acuzați că au pătruns fără drept în locuința victimei, i-a distrus obiecte din curte și l-au agresat cu o scândură și cu o piatră. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au decis condamnarea lor la 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 15 noiembrie și nu este definitivă.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 6 spre 7.08.2021, ora 3:00, în curtea persoanei vătămate, în timp ce se afla la domiciliul său, au pătruns cei doi inculpați, i-au distrus o bicicletă electrică, i-au spart geamurile de la fereastra locuinței, cauzându-i un prejudiciu în valoare 3.000 lei și l-au agresat fizic pe acesta, lovindu-l cu pumnii, picioarele, cu o scândură smulsă de la o bancă din apropiere, dar și cu o piatră luată din curtea acestuia. La domiciliul persoanei vătămate se afla și unchiul acestuia, care, auzind strigătele de ajutor ale nepotului său, ce era agresat în curte, a ieșit în curte reușind să surprindă momentele în care acesta era agresat de cei doi și momentele în care aceștia au spart cu pietre geamurile locuinței. Tot atunci, acesta a dat drumul câinelui care l-a mușcat pe unul dintre agresori, respectiv pe Lucian Demit.

Ce au spus inculpații

Inculpații au invocat, inițial, că în dimineața zilei de 07.08.2021, în jurul orelor 03.00, când se întorceau spre domiciliul lor, trecând pe lângă domiciliul persoanei vătămate, au auzit că acesta asculta muzică, motiv pentru care au strigat la acesta să iasă la poartă pentru a-l cinsti cu o bere. În timp ce consumau bere, din curtea persoanei vătămate a ieșit un câine rasa Cane Corso, care l-a mușcat pe inculpatul Lucian Demit, acesta fiind ajutat să se apere de câine de către Florin Mitrea. Cei doi inculpați s-au contrazis în declarațiile date în timpul cercetărilor, Lucian Demit declarând aspectul cu chemarea persoanei vătămate la poartă și, apoi, ieșirea câinelui, în timp ce Florin Mitrea a declarat că au fost atacați de câine pur și simplu.

Ce a spus instanța

La stabilirea pedepsei, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova au avut în vedere modul și împrejurările de săvârșire a faptei, respectiv: de două persoane împreună, pe timp de noapte, pe fondul consumului de alcool, natura bunurilor distruse și valoarea prejudiciului, nerecuperat, mijloacele folosite ( pietre și o furcă), numărul, intensitatea și gravitatea loviturilor aplicate persoanei vătămate, mijlocele folosite ( o scândură ruptă din gard, pumnii, picioarele și o piatră din curtea locuinței persoanei vătămate), numărul de zile de îngrijiri medicale necesar persoanei vătămate pentru vindecare (7-8 zile), dar și atitudinea sinceră a celor doi inculpați pe durata procesului penal.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212