REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Au reapărut SAMSARII pe litoral! CAZARE la NEGRU cât cuprinde

Au reapărut SAMSARII pe litoral! CAZARE la NEGRU cât cuprinde

Replica API 13 iunie 2021 | 16:10 2605

Chiar dacă începutul sezonului estival de anul acesta nu este unul promiţător din cauza vremii instabile, internetul bubuie deja de oferte de cazare la negru. Preţurile apartamentelor închiriate în regim hotelier variază între 180 de lei şi 700 de lei în funcţie de perioadă şi de poziţionare. Constănţenii practică această metodă de ani de zile, devenind deja tradiţie, şi rămân cu sume considerabile de bani pentru că nu declară veniturile.

Cazarea la negru rămâne la modă şi anul acesta

Iată că şi în sezonl estival din acest an cazarea la negru reprezintă o opţiune convenabilă şi profitabilă atât pentru turişti, cât şi pentru proprietarii de apartamente din Constanţa. În timpul sezonului estival, cazarea la negru reprezintă o normalitate pentru toată lumea, astfel că cei care au apartamente pe litoral le-au pus deja spre închiriere în regim hotelier, ocazia prin care câştigă câţiva bani în plus. Spre exemplu, un apartament cu două camere, situat în apropierea parcului Tăbăcărie, este scos spre închiriere în luna iunie cu 180 de lei pe noapte. Un apartament mobilat şi utilat complet, situat în Tomis Nord, poate fi închiriat cu 200 de lei pe noapte, însă preţul variază în funcţie de perioada sezonului.

Preţuri mai mari în staţiunea Mamaia

În staţiunea Mamaia, preţurile la care pot fi închiriate apartamentele sunt ceva mai mari. De exemplu, un apartament cu două camere, situat în imediata apropiere a Satului de Vacanţă, costă 250 de lei pe noapte, iar pentru un apartament situat în zona cluburilor, turiştii trebuie să scoată din buzunar în jur de 300 de lei pe noapte. În schimb, chiria pentru o noapte pentru un apartament din Mamaia Nord porneşte de la 450 de lei şi poate ajunge şi la 700 de lei.

Această practică este ilegală

Precizăm că această practică este total ilegală pentru că oamenii nu-și declară veniturile obţinute din această activitate şi nu plătesc impozite. Potrivit Legii nr. 571/2003, privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, „sunt considerate venituri din cedarea folosinţei bunurilor şi veniturile obţinute de către proprietar din închirierea camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare în scop turistic cuprinsă între una şi cinci camere inclusiv”.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ziar de scandal! Domnisoara reporter inainte sa faci asemenea acuzatii ai cerut o situatie la anaf sa vezi cata lume plateste acest impozit? Ai luat bani de la hotelieri?
4
7
dar constructiile care sunt declarate in acte locuine si de fapt sunt birouri ptr firme ? spit si anaf nu vede ca sunt diferite impozitele ptr cele doua functiuni ?!?
19
0
Evaziunea fiscala a inceput pe timpul lui Mazare ,PZD, continuata de Fagadau,fiul lui Mazare ,cand s-a inceput construirea a mii de apartamente la Mamaia si Navodari tocmai pentru a ocoli fiscul.Despre evazionistii astia nu se spune mai nimic ,deocamata
15
3
Daca s-ar dori: cei ce inchiriaza in regim hotelie sa aiba casa de marcat fiscala. Solicitati la iesire bonul fiscal!
6
13
gata, am gasit evazionistii, hai sa-i impuscam
16
8
La cei care detin apartsmente in statiune trebuieste oprita!
17
6
Trebuisc amendati si daca este cazul si puscarie!Ei si proprietarii apartsmentelor
7
15
Asa se inmtimpla daca "organele" nu isi fac treaba.
15
9
astia sunt cosmarul hotelierilor, cei care dau o camera din casa sau tot apartamentul pe chirie la sezonisti nu platesc impozit la stat, si asa a fost mereu, nu e ceva nou
16
10
Feritii-va de ICAR TOUR C GHE BARHALESCU ai dat avans ai pierdut banii. Excroc cu acte!
8
1
Cea mai mare evaziune de pe litoral o fac cei cu apartamentele !!!
15
26

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614