REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
7.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Au voie ELEVII să OFERE MĂRȚIȘOARE în ȘCOLI?!

Au voie ELEVII să OFERE MĂRȚIȘOARE în ȘCOLI?!

Replica API 25 februarie 2021 | 13:19 1583

Sorin Cîmpeanu clarifică problema mărțișoarelor în școli. Atât ministrul Cîmpeanu, cât și Ministerul Educației au ținut să precizeze în cursul zilei de miercuri că oferirea de mărțișoare de 1 și 8 Martie, în școli nu este interzisă. Totuși, Cîmpeanu îndeamnă la precauție, în special în situațiile în care se pot realiza aglomerări de elevi care să ofere mărțișoarele cadrelor didactice.

„De fiecare dată îndemnăm la prodență, din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului. Orice tip de interacțiune necesită prudență, inclusiv acest lucru.

Obiectele persoanle intră sub incidența lucrurilor interzise de a fi schimbate, dar a considera o floare obiect personal sau un mărțișor care face parte din patrimoniul cultural impaterial UNESCO nu poate fi încadrat nici ca obiect personal nici ca obiect de inventar.

E o exagerare, iar MEC nu susține exagerările. Pe de altă parte dacă cineva își închipuie că printr-o directivă a unei autorități MEC sau altă directivă poate împiedica oferirea unei flori, cred că e bine să mearcă la cursuri de anocare în realitate”, a explicat Cîmpeanu, la B1 TV.

Ministrul Educației a concluzionat explicând faptul că se vor putea oferi mărțișoare, dar cu prudență și respectarea normelor sanitare, în special evitarea busculadelor între elevi. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării a transmis și un comunicat prin care a anunțat că nu este interzis să oferim mărțișoare în unitățile de învățământ:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lideri politici uitici si imbecili. Anul trecut un incostient, un bugetar de lux, a impartit peste 100 de martisoare. El a fost pacientul nr.17 bolnav de Covid. Acum sunt peste 800 de mii de persoane infectate. Deci. Noi tinem la traditie, adica inconstienta . Nu vreau sa fiu cinic.
8
2
De scoala si mai ales cadru didactic. Daca e o scoala centrala trebuie,ca nah,pretentii, stim cazuri de cadouri de masini mii de euro samd pt loazele bogatilor orasului care se drogheaza in spatele scolii si sau o ard la pacanele toata ziua.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407