REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Audieri miniştri - Anisie: MEC şi-a propus o creştere semnificativă a cifrei de şcolarizare pentru învăţământul profesional

Audieri miniştri - Anisie: MEC şi-a propus o creştere semnificativă a cifrei de şcolarizare pentru învăţământul profesional

Replica API 5 martie 2020 | 00:00 778

Monica Anisie

Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) şi-a propus, pentru acest an, o creştere semnificativă a cifrei de şcolarizare pentru învăţământul profesional şi profesional dual, a declarat ministrul Educaţiei, miercuri, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate.

"Revin în faţa dumneavoastră după două săptămâni. Cred că nu este cazul să mai prezint ceea ce mi-am propus în programul de guvernare. Însă aş dori să fac unele precizări. (...) În primul rând, vă anunţ că am publicat pe site-ul MEC proiectul de HG care prevede cifra de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar şi universitar şi fac menţiunea că, pentru acest an, MEC şi-a propus o creştere semnificativă a numărului de locuri pentru învăţământul profesional şi profesional dual, ca măsură de susţinere şi dezvoltare a acestui tip de învăţământ. Suntem în plină campanie de conştientizare a acestui tip de învăţământ profesional şi profesional dual. Campania "Meseria face diferenţa" este în plină desfăşurare, se va încheia pe data de 11 martie", a precizat ministrul Educaţiei.

Tot ca o noutate în acest proiect de HG, Monica Anisie a anunţat că a adoptat şi cifra de şcolarizare pentru masteratul didactic - 200 de locuri repartizate pentru patru universităţi.

"Surpriza zilei, care nu mai este o surpriză, (...) este că astăzi am început şi procedura de transparentizare a tezelor de doctorat", a mai anunţat ministrul Educaţiei, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212