REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

AUDIT intern la Universitatea Ovidius! NEREGULI constatate la oamenii din SUBORDINEA prorectorului BOBE

AUDIT intern la Universitatea Ovidius! NEREGULI constatate la oamenii din SUBORDINEA prorectorului BOBE

Replica API 29 decembrie 2020 | 22:39 10385

Biroul Audit Public Intern din cadrul Universității Ovidius a efectuat, anul trecut, în baza Ordinului de serviciu 18 din 9 mai 2019, o misiune de audit ce vizează administrarea patrimoniului, precum și vânzarea, gajarea, concesionarea sau închirierea de bunuri din domeniul privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale. Misiunea de audit a fost efectuată de Floarea Ristea, auditor public intern a UOC. Auditul a fost desfășurat pe o perioadă de 3 luni, până pe 23 august 2019, iar perioada audiată a fost 1.1.2016-31.12.2018. Replica a intrat în posesia raportului de audit, iar neregulile au fost constatate la oamenii din subordinea prorectorului Alexandru Bobe, pe vremea fostului rector Sorin Rugină, și vizează, printre altele, achiziția de peste 7000 de euro a unor instalații IT în beneficiul studenților care nu au mai fost folosite.

Scopul misiunii de audit a fost acela de verifica dacă sistemele de management financiar și control al entității sunt transparente și sunt conforme cu normele de legalitate, regularitate, economicitate, eficiență și eficacitate. Mai multe nereguli au fost constatate, printre acestea imobilizarea unor fonduri bănești prin achiziție de elemente de rețea care ar fi trebuit folosite în beneficiul studenților și care n-au mai fost utilizate, fiind sunt depozitate în biroul celui care a întocmit raportul de necesitate, Teodor Chitic. Altă constatare vizează bunuri de milioane de lei aflate în posesia unor foști angajați pensionari sau decedați.

Document echipamente

Conducerea Direcției General Administrative NU a prezentat documentele solicitate în cadrul misiunii de audit

Conducerea Direcției General Administrative este acuzată de auditor de faptul că nu a prezentat documentele necesare pentru verificare. În data de 9 mai 2019 și 31 mai 2019, Direcția a fost notificată prin adresa 1081 și 1330 pentru a prezenta documente în vederea auditării activității de administrare a patrimoniului pe perioada 1.1.2016-31.12.2018. Vorbim despre documente precum: registrul riscurilor aferente activității de administrarea patrimoniului, fișa de post pentru salariații cu sarcini de serviciu în administrarea patrimoniului sau cu atribuții de gestionare în UOC etc. Director general administrativ la data misiunii de audit era Laurențiu Sîrbu, iar directorul economic Maria Atanasie.

Document echipamente 2

S-a achiziționat echipamente IT de peste 7.000 de euro, care nu au mai fost folosite

Una dintre neregulile constatate vizează componentele electronice pentru rețeaua de internet în valoare de 7.166 euro solicitată și virată de Micronet System în 2017 și neutilizată până la 13 iunie 2016, data intervenției la fața locului a auditorului. Referatul de necesitate a fost întocmit de șeful biroului IT, Teodor Chitic. Infrastructura de rețea ar fi urmat să înlocuiască dispozitivele din nodurile de rețea de pe etajele căminelor studențești. Din comisia de recepție au făcut parte Teodor Chitic, Constantin Canea, Eugen Miron, D. Dobre, G. Ghiță. Echipamentele nu au utilizate, însă au fost depozitate în biroul lui Teodor Chitic. Cel din urmă a susținut în fața auditorului că nu a mai folosit rețeaua achiziționată pentru că soluția tehnică din 2017 nu mai era valabilă în 2019. Astfel, nu a fost respectată declarația din referatul de necesitate care prevede suportarea consecințelor, în cazul în care echipamentele nu sunt folosite pentru scopul declarat. Mai mult, nu există o notă de constatare a defecțiunii care să justifice referatul de necesitate. Potrivit raportului de audit, același Teodor Chitic este angrenat în tot circuitul documentelor justificative: întocmește referat de necesitate, este în comisia de recepție, primește spre consum bunurile.

Document legat de foștii angajați

Cel care a întocmit raportul de necesitate a echipamentelor nu îndeplinea condițiile de pregătire în specialitatea postului

Din dosarul personal al angajatului s-a constatat că nu îndeplinește condițiile de pregătire în specialitatea postului, vechime în specialitatea postului și de promovare în funcție de conducere. Conținutul fișei individuale a postului nu corespunde cu cerințele impuse de standardele controlului intern managerial și standardele IT. O altă neregulă sesizată de auditori se referă la gestiunea ”furnituri de birou”, unde s-a constatat un număr de 197 tonere pentru copiatoare și imprimante în valoare de peste 27.000 lei cu termen de valabilitate expirat din 2008-2013 și pentru care comisia centrală, în raportul de inventariere, nu a prezentat o soluție pentru stocul depreciat. Nu s-a demarat nicio acțiune de control intern pentru a se analiza cauzele care au determinat aprovizionarea unui număr atât de mare și divers de tonere în decursul a șase ani consecutivi. Potrivit legii, dacă cantitatea și valoare stocurilor expirare și depreciate este semnificativă se va demarat o cercetare administrativă pentru stabilirea vinovaților.

Document refuz predare

Bunuri în valoare de milioane de lei, în posesia unor foști angajați, decedați, pensionați

O altă abatere: foști angajați, decedați, pensionați care au în inventar bunuri în valoare de milioane de lei nepredate și pentru care comisia centrală nu a făcut propuneri de soluționare a lipsurilor. Printre cei care au în inventariere bunuri sunt: Andone Iustinian - fost gestionar cămin , Isidor Cerbula- pensionar, Nicolae Tocea-pensionar decedat, Petre Dragomir-pensionar decedat, Adrian Bavaru- fost decan. Biroul personal a eliberat dosarele de pensionare fără a se solicita foaia de lichidare, bunurile lipsă au rămas în inventarul angajaților pensionați, pentru ocuparea unui post, unii angajați au semnat de primire inventare cu bunuri lipsă. Trecerea de pierderi a acestor lipsuri afectează rezultatul patrimonial, se arată în raportul de audit.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA ANTURAJ, MIO SI ZORILE S-A MAI AUZIT CEVA ? INTREB PENTRU UN PRIETEN
0
0
UOC o cloaca de hoti si spagari. La drept trandafir rupe cu spagile. Acum a dovedit ca este cea mai proasta. O face Bobe cum vrea el. Iliescu urmareste intetesele lui materiale. UOC nu este o interesanta pentru tinerii de azi.
11
5
Bobe cere spaga la toata lumea. Se viseaza rector si promite posturi. Acest infractor reprezinta UOC.
20
0
Domnule dupa aceste comentarii si de ce nu realitati , ar fi DEMN , sa te retragi usor ...sau sa te retraga. Pentru binele tuturor !!!
10
1
Shpagar din univ e Laurentiu Sirbu, plantat in fct de director a inca de la infiintarea UOC de unchiul sau, dr Vasile Sirbu ! Laurentiu cenzureaza toate contractele banoase, isi ia partea leului, dar mai lasa si pt ceilalti.
16
19
Bobe o rusine UOC. Bobe slugoiul si decanii lui sunt cauza dezastrului UOC.
17
0
Bobe esti un penal. Tu si slugile tale trebuie sa dispareti din UOC. Toti acolitii tai de la achizitii si slugoii decani trebuie sa dispareti definitiv.
24
0
rector ca Epure, nu o sa mai aibe UOC in veci....cum era sau nu era, omul era excelent administrator si stia sa ii puna la respect pe toti
46
8
Trandafir presteaza sub catedra si in mare disperare dupa barbati inalti. Bobe un slinos libidinos baleste la studente si in partea de la decani. Iliescu cu un picior la poarta alba. UOC trebuie salvata de studentii buni si profesorii corecti. Un nou rector trebuie sa apara cat mai repede.
14
0
Rectorul iliescu este mult mai prost decat oxidatu. UOC este o adunatura de spagari infecti condusa de Bobe. UOC facultate pentru repetenti.
21
1
Iliescule esti cel mai prost din UOC. Inganfat si prostanac nu vezi ce-ti pregatesc asociatii. Vei ajunge in puscarie Iliescule. Esti atat de prost sa te asociezi cu bobe si trandafir? Iliescule rade UOC de tine si de prostia ta.
24
1
Bobe a furat si a luat spaga mereu, de ce dreak va tot mirati. Are o adunatura de slugi decani pe care se bazeaza sa ajunga rector. Decanii slugoi fac campanie pentru Bobe de acum. UOC o adunatura de spagari.
29
1
Bobe este un infractor ordinar. A furat din toate achizitiile. El este omul cu care poti sa aranjezi orice in UOC. Bobe la puscarie.
26
0
Epure si-a blocat comentariile de frica? Iar se lauda singur ca de obicei. Incident nefericit 2013 auzi. Cand luai spagile la studenti sa intelegem ca era din greseala. Orasului constanta ii e scarba ca te are cetatean. poti sa postezi cate caziere vrei. Lumea te stie ce fel de om esti sii ce iti poate creierul ala bolnav de oftica. Ce iti postezi atata titlurile de nulitate ?
26
49
Nu il mai umflati pe Bobe ca tata la toate neregulile este Laurentiu Sirbu. Asa e Laure ca incepe sa miroasa a fum? Ca sa vezi cum e cand scrie lumea de tine. Daca s-ar face un control pe bune Laurentiu Sirbu ar ajunge la puscarie. Verificati planurile Universitatii. Si se aude ca baiatul lui Laurentiu Sirbu ar lucra la Micronet. Teo Chitic nu are nici o treaba. Ca intotdeauna trebuie aruncat cineva. Hotul hotilor este Sirbu Laurentiu. Verificati si litoral construct unde Laurentiu a fost inginer inainte sa ajunga la universitate sa vedeti acolo lucrari supraevaluate cu universitatea.
21
27
Pai Bobe e seful spagilor, el imparte banii. Toata universitatea stie dar fac pe prostii
50
0
Teologul se duce peste tot sa reclame ca Stoica nu aproba ceva ilegal, cum l-a obisnuit slinosul cand il recompensa pentru limbile fine. Acum o linge pe meditatoarea penala, poate pica scapa niste maruntis cand il trimite dupa eugenii.
26
1
Oare cum se numeste infractiunea aia cand dezvalui fara permisiune documente confidentiale de serviciu?
4
30
sotul lui aia de la juridic nu era angajat ca sofer la ovidius si a plecat noaptea la o nunta cu masina universitatii de a facut zob masina? dupa accident a reparat nasul masina pe finantele universitatii.
36
17
Aceeasi intrebare si pentru vestita Director Juridic. In urma procesului procesului pierdut cu Divizia de Paza privind plata penalitatilor la facturi ati constituit vreo comisie de cercetare disciplinara pentru recuperea prejudiciului de 80.000 EURO ca doar aceasta atributie este prevazuta in fisa postului a voastra. Ati incercat macar sa vedeti cine se face vinovat de aceasta afectare a finantelor universitatii? Stiti sa cereti salarii marite si bonusuri,dar nu va indepliniti indatoririle.Daca nu sunteti competitivi plecati acasa stimati colegi.Cimitirile sunt pline de oameni de neinlocuit.
37
15
cam ce naiba de impresie isi fac cei de la ambasada estoniei cand citesc astfel de articole in presa despre consulul lor din constanta?parlitilor, daca isi pune mintea la contributie bobe va vinde tara cu tot cu cetateni ca si asa sunteti un rahat de tara.Ce increngatura naibii e in universitatea aia.
43
2
Bobe, esti destul de popularizat.Ce-ti mai trebuie atata reclama?Dai bani pe degeaba pentru astfel de articole.Sa fii sanatos Alex Bobe si sa ne traiesti.Viata vesnica iti dorim.Tu esti dovada anticoruptiei in Romania. Noi in tine credem cu totii.Tu esti singurul care poate starpi cancerul numit coruptie.Multa forta de munca ii dorim Bobe Alex.
41
1
un hot nemerinic ca toata natia lor.Neam blestemat de hoti.
40
0
Inca o data, Bobe politicianul, iese caun kkt cu mot din iarba! Cand va spuneam de slinos voi nimic, Batman, Batman! V-a facut ca la nufarul, fraierilor de profesorasi! Pe spatele vostru si pe munca voastra o gasca de impostori se imbogatesc! Treaba voastra! Sa nu spuneti ca nu v-am zis!
49
1
Teodor Chitic, un mare aburitor, de profesie psiholog facut vedeta de Ristea.Bun rau tipul.Elon Musk a vrut sa-l angajeze,dar universitatea i-a facut o oferta salariala de nerefuzat.O somitate in stiintele aburitului de oameni.De astfel de oameni are nevoie universitatea.Cica acum e in echipa care face cercetare in descoperirea filamentului de la becuri.Daca ii reuseste va fi pomenit de multe generatii.Mult succes Teodor Chitic si cat mai multe descoperiri.
33
0
Bobe este artizanul. Pe el de ce nu-l intreaba nimeni. El da ordine, sclavii executa si tot ei raspund. Bobe se spala pe maini
42
0
Slabanoaga aia de la secretariat rectorat mai face fii-sa doctoratul la Rugina ca il suna zilnic ca sa-l informeze pe Rugina de miscarile la noua conducere si daca spun astia noi ceva de Rugina?
27
1
in 2017 sau 2018 fina de la achizitii se duce in audienta la rugina pentru acordare gradatie merit.cand intra se prezinta direct ca fiind fina lui sirbu, nu un angajat care considera ca merita gradatia, iar rugina ca era partas cu ei la spaga ii semneaza imediat fara sa puna intrebari ca doar era fina partenerului de spagi.cam asa functioneaza treburile.
25
19
Cum sa faci Directia Juridica cu doar 6 persoane?Unde s-a mai pomenit asa ceva?Fina lui Sirbu isi ia indemnizatia de director cu doar 6 persoane in subordine!Cum sa accepti asa ceva?Aia nu face nimic in calitate de director juridic.Pierde procese pe banda rulanta.Ce-i nebunia asta la Ovidius.Fina la achizitii,fina la juridic,sotie la camine,sora la birouri,fosta nevasta la birouri,fosta asociata in firme private sefa la camine.Ce naiba e acolo mai oameni buni?Nu ne mai facem bine,SIGUR!
37
19
Oare cat ii ia lui Iliescu sa realizeze ca acest grobian Bobe este precum o pata de cacat pe niste chiloti imaculati.
42
0
poate te incaleca sirbu cat ai zice peste.poate te si da afara din universitate cu pilele lui.vezi-ti de lungul nasului si de predatul tau ca prea sari calul.inca nu ai ajuns la inteligenta lui sirbu.
24
14
Pe degeaba tot auditul. Sirbu ii face ca la nufarul pe toti.Inca nu s-a nascut vreun rector care sa-l traga la raspundere pe director.Inca o dovada ca diabolicii Vasile Sirbu si Sorin Rugina conduc din umbra.Mai baieti mai aveti de invatat.Multe!
27
8
La audit au ramas 2 papagali,madam Ristea a fost pensionata pentru ca "DERANJA".Sarbu in combinate cu fina amanta Luminita fac toate combinatiile,nici Bobe nu e usa de biserica cum a fost numit prorector si-a cumparat vila pana sa apuce sa vanda amarutul ala de ap din centru.
26
11
Sa inceapa urmarirea penala pentru Bobe si complicii lui. Universitatea nu are are bani pentru nimic pentru ca Bobe si gasca de talhari au furat banii!
34
0
Bobe INFRACTOR. Bobe si Sarbu la puscarie. Bobe un spagar ordinar stie toata lumea.
35
12
Seful manglelor e Laurentiu Sirbu, domnul 10% care ia 10% din toate contractele . Sirbu e amestecat cu firma M7 de unde primeste tot 10% .
27
12
Regele coruptiei este Bobe alex. Este si regele banilor.O javra.
36
1
S-a terminat luna de miere
27
0
In toate prostiile apare numele lui Bobe. Fir-ar al nabii de treaba ba Alex Bobe. Unde-s magarii hop si numele tau.
34
0
Binomul golanelilor din ovidius.Nu li se va intampla nimic.Conducerea este prostita de catre Bobe,aliatul binomului.Rectorul si prorectorii semneaza orice si astia trei isi fac treaba pe spatele la fraieri.Ce frumoasa e viata la Ovidius cu asemenea fraieri.
35
0
cUm sa nu ajungi la performanta sa-ti iei o masina full hybrid de 60000 euroi si apartament in constanta in conditiile in care in urma cu zeci de ani s-a venit in constanta doar cu o papornita si cu unghiile de la picioare pline de praf de la atata taxat la pod la fetesti.
33
0
Bobita, ce facusi draga, iar esti vedeta locala? Vezi, primesti ceea ce cauti mereu. Tu ai senzatia ca poti prosti lumea la nesfarsit? Nu ai facut nimic notabil in viata ta decat ai pupat in fund si chipurile ai facut pe baiatul bun. Fals, de fapt tu ai umblat numai dupa privilegii, ai profitat de naivitatea si pasivitatea colegilor si ai iesit mereu ca paduchele in frunte. Daca ai avea putina demnitate, ti ai da demisia si ai demonstra ca ai caracter! Pfffff, demnitate, caracter, cred ca nu cunosti aceste notiuni.
32
0
Asta inseamna sa ai personal de incredere la biroul audit. Nu propunerile lui Sirbu si Atanasie ca sa-si spele mizeriile din directiile pe care le manageriaza.Numai asa poti afla dedesubturile.Un sfat: nu apleca urechea la cei doi INFRACTORI ca nu se stie cum vei ajunge sa raspunzi pentru faradelegile facute de cei doi INFRACTORI.
22
11
Buna dimineata! Acum ati vazut cate mizerii face avortonul Bobita? Unde au fost pana acum autoritatile....? Nulitatea asta decoreaza universitatea de Halloween si pine mozaic pe pereti si salile de curs sunt ca dupa cutremurul din 77.. Niste hoti ordinari carora nu le pasa de prostii de studenti!
37
0
O mana spala pe alta la IT. Beneficiarul,achizitia,comisia si semnaturile.Un cerc vicios de nepatruns.O frumoasa nebunie.
18
1
induci oamenii in eroare.departamentul IT este fix in subordinea lui Bobe. el si este prorectorul desemnat cu digitalizare, studenti si alumni.
37
0
Nu stiam noi de ce a inceput Bobe Alexandru sa poarte pantaloni pana deasupra gleznelor de 100 euro bucata! Si adidasi albastri de 200 euro bucata.Pai cum sa nu-ti permiti asemenea vestimentatie cand se semneaza toate rahaturile. Sa se inceapa un audit si pe caminele gestionate de Bobe Alexandru si sa vezi atunci surprize la contractele de cazare. Dar in sezonul de vara. Problema e sa spuna personalul de la Pescarie cum si cat ii dau lui Bobe Alexandru.
43
0
Daca citesti articolul nu are nicio treaba cu Bobe. Pe aceeasi idee oamenii aceia erau si in subordinea lui dancila ca premier si al cui mai era pe la ministerul invatamantului.
2
32
Astia de la achizitii trebuie transferati la arhiva in frunte cu sefa lor ca altfel nu se rezolva nimic si infiintat alt departament direct sub coordonarea unui prorector,dar nu sub Bobe ca ala le va cere spaga si pentru ca-si platesc intretinerea acasa. Simplu ca buna ziua. Existentii nu pot fi stapaniti ca sunt dibaci in achizitii.Te fac cu zambetul pe buze.hai ca e bine la statul roman.Ne facem de cap si nu raspunde nimeni.Curtea de Conturi e vax.Poate sa si vina ca ii ungem bine cu niste banuti facuti din spaga de la achizitii.
25
0
trebuie organizate flagranturi in scoli, universitati,institutii, trebuie lucrat cu mini camere ,cu microfoane cine e prins munca pe viata la cariere de piatra,in mine de sare ,carbuni etc....fara niciun ban cu mancare la 3 zile
19
1
Bobita si Gartulica nu mai aveau ce sa caute in conducere.Vedeti si cate norme aveau din proiecte si multe altele...............!!
37
1
Shpagar din univ e Laurentiu Sirbu, plantat in fct de director administrativ inca de la infiintarea UOC de unchiul sau, dr Vasile Sirbu ! Laurentiu cenzureaza toate contractele banoase, isi ia partea leului, dar mai lasa si pt ceilalti.
30
7
Se cumpara 197 de tonere in 2008-2013 cu imensa valoare de 27000 lei, zac prin cine stie ce hrube, expira termenul de valabilitate si nu raspunde nimeni pentru asa ceva. Iar noi ne rugam sa ni se cumpere pixuri si hartie luni de zile sau chiar ani. Pai Sirbu Laurentiu, e corect um procedezi? Cine raspunde pentru cheltuiala fara rost a acestor tonere? Cine le-a cumparat si nu le-a distribuit solicitantilor?Sau au fost cumparate ca sa fie indeplinita norma de cumparare? UOC, chiar ca,ANOMIE, este chiar numele tau. Un haos controlat.
25
6
jupan tare teodor chitic din articol.nici naiba nu-l trage la raspundere.o fi vreunul pe care il sustine cineva.ca sa faci astfel de lucruri cu achiztiile trebuie ca cineva sa te protejeze.
24
2
Micronet a supt foarte mult din bugetul UOC, iar spaga o ia de mult timp BOBE, BOSKOF, SARBU, RUGINA. Daca se merge pana la cap se vor descoperi inclusiv facturi fictive cu multe zerouri achitate de Rugina. UOC a ajuns sa fie plina de datorii, la usa bate falimentul. Iliescu habar nu are de management, este un banal maseur.
29
5
Foarte interesanta relatia Paul-Boscov-Bobe, merita mult mai multa atentie si chiar se va bucura de ea, in curand. Cele relatate in articol sunt praful de pe toba, pe linga jaful derulat de-a lungul anilor, pe relatia UOC-Micronet. Stay tuned, more to come!
26
0
baga-ti-as intrebarea in gat pe langa un covid si cacatul meu !!! E totusi o concluzie. Ce zici ?
7
5
Este adevarat ca numarul total de decese din anul acesta este cu 0,03% mai mare decat numarul total de decese de anul trecut?,Daca DA,ce concluzii putem trage?
4
11
E uns cu toate alifiile. Va spune ca achiztiile nu sunt de competenta lui!Dar referatul de necesitate cine la semnat ca ordonator de credite?Nu cumva Alexandru Bobe? Si nu numai referatul de necesitate.Ia sa se verifice si toate documentele care stau la baza achizitiei.
39
1
Achizitioneaza "elemente retea" si nu le mai folosesc!!!! Cat banditism!! Dar ala de care spune in articol nu avea un sef care sa-l verifice? Cata haiducie poate fi prin institutiile publice!!! Si se spune ca suntem in UE! Hoti peste tot in Romania, mai ceva ca mafiotii. 7000 euro, bataie de joc din taxele studentilor.
38
0
Ma bucur ca mai exista si jurnalisti care au curajul sa se infiga in gasca de corupti de la Ovidius! Spaga, manevre, concursuri aranjate, mai cercetati, ca abia ati deschis cutia Pandorei. Sper ca Bobe de manuta cu Rugina sa fie trasi la raspundere pt toate matrapazlacurile facute in universitate.
42
0
In toate prostiile apare numele lui Bobe. Fir-ar al nabii de treaba ba Alex Bobe. Unde-s magarii hop si numele tau.
53
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102