REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 14 Mai 2024
Anul XX Nr. 6729
11° Constanța Marți, 14 Mai 2024 Anul XX Nr. 6729
 

AUR ar PUTEA avea, în Constanța, 2 SENATORI!

AUR ar PUTEA avea, în Constanța, 2 SENATORI!

Replica API 8 decembrie 2020 | 11:19 7134

La alegerile parlamentare din 2020, doar 5.793.135 milioane de români au iești la vot, adică sub 40% din populația țării. La fel ca în 2016, marele câștigător de duminică, 6 decembrie, este PSD. Deși, a câștigat la nivel național și în 2016, dar și la alegerile de duminică, PSD a avut un nou eșec la Constanța, aflându-se pe locul secund, după PNL. Marea surpriză, însă, este AUR, care, prin softul de repartizare/redistribuire a mandatelor, ar putea trimite doi senatori din Constanța în Parlament. Ceea ce este de-a dreptul incredibil, având în vedere că a luat fața altor partide cu vechime.

Alegeri Parlamentare 2020, la Constanța

La alegerile de duminică, 6 decembrie 2020, după centralizarea a peste 92% dintre voturile exprimate, rezultatele parțiale la alegerile parlamentare în județul Constanța sunt:

Camera Deputaților: PNL- 26,17%, PSD- 24,77%, USR-PLUS- 17,90%, AUR-14,05%, UDMR-0,27%, PMP- 4,50%, Pro România- 3,20%.

La Senat: PNL- 26,70%, PSD- 25,00%, USR-PLUS- 18,28%, AUR-14,29%, PMP-4,68%, ProRomânia:-3,41%, UDMR- 0,29%.

Cum se împart mandatele în 2020

CAMERA DEPUTAȚILOR: Astfel, PNL ar urma să obțină 4 mandate de deputaţi, (Bogdan Huțucă, Mircea Banias, Marian Crușoveanu, Bogdan Bola), PSD -3 mandate de deputaţi (Horia Țuțuianu, Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci), USR-PLUS 2 mandate de deputaţi (Stelian Ion și Cristina Rizea), AUR – 2 mandate de deputaţi (Viorel Dumitru Focșa, Dănuț Aelenei)

La Senat: PNL ia 2 mandat2 (Septimiu Bourceanu și George Niculescu), PSD 1 (Felix Stroe), USR 1 (Remus Negoi), AUR 1-Cristian Mateescu.

Așa cum e precizat mai sus, prin softul de repartizare/redistribuire a mandatelor, e posibil ca AUR să trimită doi senatori, din Constanța, în Parlament. Rămâne de văzut la momentul respectiv care va fi persoana în cauză.

Aceasta este situația înainte de redistribuirea la nivel național.

Legislativul format din 465 parlamentari

Parlamentul va fi format din 465 de parlamentari – 136 senatori și 329 deputați vor ajunge, după 6 decembrie, în noul legislativ al României. Ei vor reprezenta cetățenii din fiecare județ al țării, dar și românii de peste granițe sau minoritățile naționale.

Conform legii alegerilor parlamentare, numărul de mandate din fiecare județ este decis în funcție de populație. Astfel, un deputat reprezintă 73.000 de locuitori, iar un senator 168.000 de locuitori.

Câți parlamentari a avut Constanța în 2016

Judeţul Constanţa a avut, după alegerile din 2016, 16 parlamentari, dintre care 11 deputaţi şi cinci senatori. Cele mai multe mandate le-au revenit PSD, în număr de 8, împărțite astfel: cinci deputați: Iulian Iancu, Cristina Dumitrache, Mircea Dobre, Radu Babuş şi Gabriel Vişan şi trei senatori - Ştefan Mihu, Liviu Tit Brăiloiu, Nicolae Moga. La PNL au fost un senator, în persoana lui Vergil Chițac, și doi deputați: Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu. ALDE - un deputat, Mircea Banias, PMP, un deputat - Robert Turcescu, USR –und eputat, Stelian Cristian Ion și un senator- pe Ramona Nicoleta Dinu, iar UDMR un deputat - Istvan Janos Antal.

Mirela PASCAL, L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare prost esti, au iesit 40% din cei cu drept de vot, nu din populatia tarii ca nu au disparut 7 8 mil romani peste noapte
0
0
Tapul de spagoveanu a condus la creerea aur Bine ca a venit si strachiata de Sosaosa Ce bine le sta impreuna fac un cuplu de isterici de prima clasa Sper sa le treaca vremea la fel de repede
2
0
hAUR un partid de ultrasi finantat de biserica
3
0
Aur este partid al minoritatilor ca sunt macedoneni in el.
0
2
Pt astia care va intrebati cu au ajuns AUR sa scoata asa scor ia vedeti nu cumva BOR le a facut campanie in bisericii .In spatele AUR se afla biserica ortodoxa romana care nu are voie sa se implice n politica
5
1
bine ca se elibereaza doua paturi de la spitalul din palazu
1
1
Bourceanu ginerele lu Tapu Corina de la ORC. Ea super femeie, el un prost cu aere de diplomat !
4
1
prostanilor
2
1
Numai retardati au votat AUR.
17
10
Cati tolomaci pe fatza pamantului,,,! Cum sa votezi pe unul la putere ma frate cand ziarele nici poze cu el nu au gasit?!!!
7
2
s-ar face un calcul cat consuma clasa politica romanesca, singurile ei realizari fiind saracirea populatiei,indatorarea ei prin imprumuturi externe,circ si diversiune,...o adunatura de hiene mizerabile,sustinuta de interese externe
6
0
PSD si-a facut reclama numai la Litoral tv unde nu se uita nimeni la bunicata cocosata si la mitocanul zapacit.
7
0
Bine ca nu ajunge Mitra in parlament. Trecerea din prima luna prin toate partidele, inclusiv alianta romilor si UDMR.
6
1
In sfarsit un partid al ,,haterilor''. Au si astia mai cu paie in cap ocazia sa se alature altor impostori deja existenti in politica. Oricum ar fi,legitimitatea este data de mumarul celor ce au votat,asadar nici un partid nu se poate lauda cu ceva. Dilimandrosii au vrut alegeri acum,uite ca au avut asta. Urmeaza ani in care romanii isi vor da seama cum e sa-ti dai cu tesla in coaie. Da,ne meritam soarta pe deplin.
10
1
ieri a fost sedinta la PSD, ca sa fie eliminat un membru care a cerut demisia familiei Stroe- Dumitrache
12
0
Pacat ca o mama care isi creste copiii singura si care are masina de o suta de mii de euro nu a prins un loc in parlament
9
1
Mitra de la PNL? Fara meditatii la senat? O lasati aici sa faca bani in sufragerie? Vai de studenti
10
0
Nea Felix vrea imunitate parlamentara ,a furat de la raja bani cu galeata,salarii de peste 30.000 de lei lunar,si voi il votati sa mearga in Parlament.. sunteti niste maimutoi.rusine !!
22
2
AUR a emanat din propaganda popilor in biserici, facebook-ul corporatistilor idioti care cred in teoria conspiratiilor. Va fi masina de zgomot, nimic constructiv. Popii nu aveau voie sa faca propaganda in biserici. Ar trebui sa li se taie banii de la stat. De ce trebuie sa sustinem toxicitatea cuvintelor lor cu impozitele noastre?
18
5
acest partid este extrem de periculos- nu va avea viata lunga- avem exemple, dan diaconescu, voiculesci u cum au aparut asa vor disparea. Sa nu ne ombatam cu apa de pl;oaie, acestia sunt votantii nostri, foarte selectivi
13
5
si manutekle lui verzi idioate, ia spuneti cati ati auzit de aur pana acum 2 zile? nic unul nici macar aia care fac sondajele lui peste nu au auzit si gata v-a aruncat presa niste informatii false, le-ati si luat in cioc?? voi sunteti oamenii noi spalati pe creier qed!!!
11
1
Nu n e mai facem bine.. capuse nenorocite..
8
1
P.S.D.-istii va saluta....sugacilor comentatori...Haide-ti adiiiiinc...
8
20
scopul a fost atins! cat mai putini securisti de la usr in parlament! bv aur!
15
21
Dumitrache si Tutuianu
18
6
iar cvasinecunoscuta dumitrache???
28
2
Pana nu scapa PSD ul din Constanta de fosilele securiste gen Felix Stroie imaginea sa v-a fi patata permanent.
39
3
Si Tit iar o suge, cum o facea in Spania ?
32
0
Asta de la AUR e mai tare ca Mazare,, tare ddobitoci mai sunt unii,,,!
35
7

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407