REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

AUR FURAT, DOSAR CLASAT! Protest al casei de amanet Garant în fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

AUR FURAT, DOSAR CLASAT! Protest al casei de amanet Garant în fața Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Replica API 16 octombrie 2019 | 16:44 1562

S-a finalizat dosarul aurului casei de amanet Garant din Constanța, aur despre care patronii societății spun că ar fi fost furat de polițiști. Deși, inițial, a fost dată rezoluția de începere a urmăririi penal pentru abuz cu consecințe deosebit de grave, iată că, în final, dosarul s-a clasat, spre revolta reprezentanților societății. Miercuri, 16 octombrie, între orele 13.00-13.30 la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție aceștia au anunțat că vor protesta împotriva ”tergiversării soluționării cauzei din dosarul penal 90/P/2016, cauză înregistrată la Parchetul Curții de Apel Constanța ce vizează fapta săvârșită în cursul anului 2017 având în vdere lipsa oricărui act de procedură efectuat în scopul finalizării urmării penale, precum și nemulțumirea față de atitudinea sfidătoare a procurorilor din cadrul PCA față de Codul de Procedură Penală”.

Concret, este vorba despre scandalul din 2007, când poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, însoţiţi de comisari ai Gărzii Financiare şi un reprezentant al Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC), toţi escortaţi de trupele speciale ale Poliţiei, au descins la casa de amanet Garant, de pe strada Theodor Burada din Constanţa. Oamenii legii aveau informaţii că firma comercializează aur fără documente de provenienţă şi au confiscat 120 kilograme de aur, plus 77.000 de euro, 60.000 de dolari și 4 milioane de lei. Ulterior, administratorul societății a fost achitat, după ce a dovedit că nu a făcut evaziune fiscală. Și-a recuperat o mare din cantitatea de aur și sumele de bani confiscate însă, în locul a 15 kilograme de aur a primit, susţine reprezentantul societăţii, 15 kilograme de mărgele. Patronul casei de amanet Garant, Virgil Dula, i-a reclamat la Parchet pe poliţiştii şi pe comisarii Gărzii Financiare pentru furt, dosarul fiind instrumentat de procurorii din carul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Inițial, în 2017, Adina Florea, pe atunci procuror al PCA, a dat o ordonanță de începere a urmăririi penale pentru abuz cu consecințe deosebit de grave. Ulterior, procurorul care a preluat dosarul a dat o altă ordonanță, aceea de neglijență în serviciu. Numai că, dosarul s-a clasat întrucât fapta s-a prescris. Familia Dula nu este mulțumită de rezoluția PCA, fapt pentru care a organizat un protest în fața Parchetului de pe lângă ÎCCJ din București. Mai mult, va contesta ordonanța de clasare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gaborilor, pana la urma o sa ajungeti la Poarta Alba, unde o sa va intalniti cu cei pe care i-ati bagat voi in puscarie. Stiu cativa care abia va asteapta.
0
0
De ce oare toate comentariile negative la adresa patronului sunt scrise de niste agramati? Chiar au inceput gaborii sa umble pe net sau castiga mai bine ca postaci decat de la buget?
1
1
sageata gaborilor goaie bogdan si gaborii manglitori au deschis gura si au raspandit un miros greu de smenari idioti. o casa de amanet nu obliga pe nimeni sa ia bani imprumut.
3
0
Steaua mati de speculant trebuia sa-l ia pe tot!
2
2
s-a gzarcit la paza .
2
0
bai boule Adina solutioneaza Cu INCEPEREA urmaririi penale si tu ca prostul o tii cu furatulToti anti pesedeii sunt asa timpiti ca tine ?pentru
10
2
Aurul l-a ciordit florea si gasca de pesedei.
4
7
Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate.
4
1
Nu mai criticati atat omul ma,voi stiti cat de prost se simte un hot care credea ca inselaciunea este ceva normal pana cand a dat peste alti mai isteti fecat el ?.
5
1
Machidon imputit!
9
4
Nu te obliga nimeni sa intri intr-un amanet . Iar bancile iau in garantie 40% din valuarea bunului ipotecat.
9
1
Dula jupuia de vii oamenii, o javra de om care traieste dn jecmanirea semenilor aflati la anaghie.
22
3
am ajuns sa plangem de mila acestui patron ctiminal si oligofren, habar nu aveti cate vieti a fistrus animalul asta jegos cu amanetu lui afacere de jevuri fe oameni...sa iti vina batrani la usa si sa le dai 30 la suta din pretu verighetei jivine fara suflet sa fiti sa aveti amanet
24
7

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367