REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

AUR: Mihai Lasca, exclus din partid pentru că a omis să spună că e urmărit penal

AUR: Mihai Lasca, exclus din partid pentru că a omis să spună că e urmărit penal

Replica API 12 februarie 2021 | 21:29 1668

Biroul Naţional de Conducere al AUR a decis, miercuri, excluderea deputatului Mihai Lasca deoarece acesta a omis să anunţe partidul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi condamnat pentru vătămare corporală, anunţă formaţiunea politică, scrie Agerpres.

Mihai Lasca

Potrivit unui comunicat transmis de AUR, Biroul Naţional de Conducere a analizat, miercuri, cazurile mai multor parlamentari al căror comportament "a adus atingere intereselor şi imaginii partidului".

Astfel, conducerea AUR a decis excluderea lui Mihai Lasca din partid, întrucât, la momentul includerii sale pe listele de candidaţi, "a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracţional şi este condamnat penal pentru vătămare corporală".

"Trecutul său de natură infracţională şi comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile şi valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa îşi va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR", precizează sursa citată.

De asemenea, a fost retras sprijinul politic acordat Dianei Şoşoacă Ivanovici, deoarece "a refuzat sistematic să acţioneze, atât în Parlament, cât şi în spaţiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum şi cu deciziile conducerii partidului". Prin urmare, Diana Şoşoacă Ivanovici îşi va exercita mandatul în afara grupului senatorial al AUR, menţionează sursa amintită.

Continuarea demersurilor pentru invalidarea mandatului de deputat al lui Francisc Tobă este o altă decizie luată de Biroul Naţional de Conducere al AUR.

"Pentru viitoarele scrutine electorale, AUR va institui un sistem mult mai riguros de verificare şi selecţie a candidaţilor, prin care să nu mai fie posibilă alegerea în funcţii publice a unor persoane incompatibile cu legea sau cu valorile AUR şi care nu acţionează în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale partidului", se mai arată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muncitori de la sate care iau votat sunt infractori, lichele , evazionisti ?atunci care sunt cinstitii in tara, ...cred si altii ca tine!
0
3
de securisti cu ziua.
2
2
o adunatura de oportunisti.Acum se vede ce pacaleala au luat votantii.Incepe dezintegrarea acestei abominatii...
7
2
Cred ca toti ar trebui sa se excluda si sa dispara ca partid . Sunt deseuri umane si nu-si au rostu . Fac jocul mizerabil al ciumei si in loc sa ne dezvoltam ca natiune , ne trag in jos . Ma uitam in campania electorala cine ii sustineau pe auristi , toti infractori , toti evazionisti . Pentru lichele , pentru cei care sunt in afara legilor , aur era si este o speranta . Pentru ca dupa cum s-a vazut si se vede , auristi nu respecta legi , nu respecta autoritatile statului .
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212