REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

AUR solicită BNR scăderea dobânzilor

AUR solicită BNR scăderea dobânzilor

Replica API 5 iulie 2022 | 00:00 769

AUR solicită BNR să utilizeze cu discernământ dobânda de politică monetară, „astfel încât românii și mediul de afaceri să nu fie pedepsiți pentru lipsa de performanță a statului”: „Statul se împrumută excesiv și a devenit un concurent al mediului de afaceri în a culege banii de pe piață”.

„Dobânda-cheie de politică monetară este motivul creşterii accelerate a indicelui ROBOR în ultimele zile, iar ratele bancare au crescut și ele într-un ritm alert, cu sume din ce în ce mai greu de suportat de către români. În unele cazuri, aproape s-au dublat. Nu este normal ca alții să plătească pentru lipsa de performanță a statului român, pentru pensiile speciale nesimțite și pentru subvențiile acordate partidelor de la buget”, a declarat președintele George Simion.

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea spune că statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică.

„Antreprenorii români duc banii în zona economică, în servicii și în producție, în vreme ce statul se împrumută excesiv pentru a-și finanța deficitul bugetar și datoria publică. Profitul mediu al companiilor este de aproximativ 10%, ceea ce înseamnă că investițiile cu credite ce au dobânzi de aproape 10% nu se mai justifică. BNR să impulsioneze reforma statului, nu să-i pedepsească pe românii cinstiți și să afecteze mediul de afaceri!”, a afirmat prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
toti economistii din aur cu scoala pe stadion sempricep la toate.Sau asa v.au zis rusii,ca sa ajungem cu inflatia precum turcii,spionilor?
0
0
Du-te mai auristule, cu sleatca ta de golani! Cine va baga in seama ?!
1
0
ptiuuuu cate nu face aur ca sa fie bagat in seama de cei care sunt slabi de inger...ha ha
0
0
AUR solicita si BNR se executa? Aiurea, cine se uita in gura palavragiilor de la AUR?! A lui Simion. in primul rand...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108