REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aurel PAPARI a PIERDUT, DEFINITIV, procesul cu Statul Român. NU primește DESPĂGUBIRI

Aurel PAPARI a PIERDUT, DEFINITIV, procesul cu Statul Român. NU primește DESPĂGUBIRI

Replica API 16 aprilie 2021 | 00:43 7026

Aurel Papari își ia ADIO de la banii Statului Român! După ce procurorii au clasat dosarul în care a fost acuzat de șantaj, pe motiv că fapta nu există, Papari a cerut să fie despăgubit și să i se restituie toate sumele de bani pe care le-a cheltuit pe parcursul anchetei. O instanță i-a dat câștig de cauză, Tribunalul, două i-au respins cererea, respectiv Judecătoria și Curtea de Apel, însă decizia ultimei instanțe a rămas definitivă. Așa că, Papari nu va primi nici un leu de la stat.

În primă fază, dosarul a fost înregistrat la Judecătorie, unde magistrații i-au respins cererea, pe 19 februarie 2020, însă Papari a formulat recurs. Tribunalul a desființat, pe 14 noiembrie 2020, soluția primei instanțe și i-a admis cererea, obligând Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice la plata sumei de 15.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată din timpul anchetei procurorilor. De data aceasta, Statul Român și Ministerul Finanțelor au formulat recurs, la Curtea de Apel. Iar miercuri, 14 aprilie a.c., magistrații s-au pronunțat definitiv. În sensul că au desființat hotărârea Tribunalului și au respins recursul reclamanților.

De ce a fost acuzat Papari!

Reamintim că, în luna octombrie a anului 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa l-a trimis în judecată pe Aurel Papari pentru șantaj, dar și pe Iuliana Gabriela Munteanu, pentru complicitate la șantaj. Potrivit procurorilor, la data de Aurel Papari ar fi constrâns-o pe masteranda, persoană vătămată, C.E., din cadrul Universităţii „Andrei Șaguna“ Constanţa, să plătească suma de 500 de lei, reprezentând contravaloarea subînchirierii unui spaţiu, aparţinând SC SSI Totaldata SA, condiţionând-o că, dacă nu va face acest lucru, o va împiedica să susţină lucrarea de disertaţie la masterul de la Facultatea de Psihosociologie - specializarea Psihologie Clinică şi Intervenţii Psihoterapeutice. ”La data de 28.06.2017, respectiv la data de 29.06.2017, inculpata Iuliana Gabriela Munteanu a împiedicat plata taxei privind susţinerea lucrării de disertaţie de către persoana vătămată C.E., cunoscând că aceasta din urmă a fost condiţionată de către inculpatul Aurel Papari la plata unei sume în cuantum de 500 de lei, nedatorată, către SSI Totaldata SA, pentru a susţine examenul de disertaţie la Masterul din cadrul Universităţii «Andrei Şaguna» - Facultatea de Psihosociologie - specializarea Psihologie Clinică şi Intervenţii Psihoterapeutice“”, spuneau procurorii.

După ce au fost trimiși în judecată, iar dosarul a ajuns în camera preliminară, instanţa a desfiinţat probele administrate în dosarul de șantaj al lui Aurel Papari și al angajatei Universității Șaguna, a constatat nulitatea ordonanţei de începere a urmăririi penale din data de 28.06.2017, emisă în dosarul nr. 7467/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dispunând restituirea dosarului către procuror, în vederea refacerii rechizitorului, având în vedere că probele administrate au fost desfiinţare.

După reluarea cercetărilor s-a emis Ordonanța din data de 16.07.2019 prin care s-a dispus clasarea cauzei. În cursul urmăririi penale și al fazei de cameră preliminară – fond și contestație – au efectuat cheltuieli judiciare constând în onorarii de avocat în valoare totală de aproximativ 30.000 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aurel Papari amageste studentii sa se inscrie simultan la studii de master si de licenta in psihologie, unii dintre ei sunt inscrisi prima data la master si apoi la licenta, scopul lui fiind de a colecta taxe duble de la acestia. Le spune ca astfel vor deveni mai rapid psihologi fara insa a le preciza ca procesul Bologna presupune acumularea graduala a cunostintelor prin studii de licenta si abia apoi prin studii de master
0
0
Red red wine.
0
0
Turnatorul Petrescu a pierdut procesul. Violatorul ce face?
11
0
Martalog nenorocit.
17
1
Spion rus tradator de tara.
15
1
Un neam de spagari. Suntem doar pe ciordeala !
21
1
Un turnator la secu !!
18
0
Acest Abraham Lincon al lui Andrei Saguna, care se vrea a fii... mai bine se duce la culcare
16
1
a primit si centrul de calcul pe nimic in mijlocul orasului.
19
2
Era prin 2003 si licheaua asta aparea la tv cu Iliescu si Nastase, atunci a primit Hotelul pe care l-a numit Saguna, ducandu-l spre faliment. Astia-s oamenii PSDului. Marii investitori strategici
30
1
Ciocantina de Cogealac
18
2
Stat mafiot
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367