REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aurelian Marin a lansat primul serviciu de car sharing

Aurelian Marin a lansat primul serviciu de car sharing

Replica API 20 noiembrie 2019 | 01:13 317

Primul serviciu de car sharing de la persoană la persoană din România, Perpetoo, este disponibil începând cu această lună în București și în alte 3 orașe mari din țară: Cluj-Napoca, Iași și Timișoara. Serviciul este fondat de consilierul local municipal Aurelian Marin, proprietarul agenției de turism Paradis din Constanța. Serviciul se adresează celor care vor să își dea spre închiriere mașinile, precum și celor care vor să le conducă pentru o perioadă minimă de 3 ore și maximă de 30 zile.

Cum funcționează Perpetoo

Astfel, cei care vor să își listeze mașina, precum și cei care vor să închirieze un autovehicul, o vor putea face pe www.perpetoo.com, unde vor trebui să își creeze un cont în categoria dedicată, Proprietar, respectiv Șofer. Crearea conturilor și utilizarea platformei este gratuită, singurul cost perceput fiind tariful de închiriere, plătit de către cei care vor să închirieze o mașină. Plata se va face în momentul confirmării rezervării.

Proprietarii de mașini, care își listează vehiculul pentru închiriere, stabilesc singuri tariful de închiriere și beneficiază de asigurare CASCO pe toată perioada de închiriere a mașinii, oferită de UNIQA Asigurări și Renomia SRBA Insurance Broker.

Pentru a câștiga între 1.000 și 4.000 de lei, media lunară de venituri estimate de reprezentanții Perpetoo, proprietarii de mașini trebuie să aibă în vedere atât condițiile tehnice ale mașinii (mașina să aibă cel mult 8+1 locuri, să nu fie mai veche de 10 ani, să aibă revizia auto, RCA și ITP la zi, să aibă rovinietă valabilă și să fie echipată corespunzător), cât și interacțiunea constantă cu cei care doresc să închirieze mașina și care îi vor contacta prin intermediul aplicației.

Proprietarii trebuie să accepte cererea de rezervare și perioada aferentă acesteia, într-un interval de 1-13 ore (în funcție de ora României la care se recepționează cererea) de la primirea solicitării, înainte ca rezervarea să fie considerată confirmată.

Am scris despre Perpetoo, serviciul prin care poți să-ți închiriezi mașina către alți șoferi, și în primăvara acestui an.

Mai mult, Perpetoo oferă și alte avantaje, precum flexibilitatea perioadei de închiriere și reducerea birocrației datorită documentelor care se auto-completează direct în aplicație. Astfel, în momentul în care proprietarul mașinii și cel care o închiriază se întâlnesc pentru predarea vehiculului, procesul de închiriere a fost deja parcurs, singurul pas care mai rămâne de făcut fiind doar inspectarea condiției mașinii și înmânarea actelor mașinii împreună cu un set de chei, potrivit start-up.ro.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un popor de hateri, daca ne uitamla comentariile de mai jos. Vine unul cu o idee, nu stim, buna sau rea, face ceva, si noi repede dam la gioale, ca asa ne-a invatat comunimul. Nu facemnoi nimic, doar sa comentam stim... Nu ne mai facem bine!
1
2
Este o idee geniala , nu va mai fi necesar sa dai avans 300-500 de euro pentru o rabla de masina , excluzi timpul pierdut pebttu hartogaraieb, alegi ce masina vrei tu si sunt convins ca multi isi vor inscrie masinile .. care este problema ????
1
0
Si de ce in Constanta nu ? Asta e problema constantenilor ,nu tin.cu orasul lor!
5
0
De datoriile lui, ju zice nimic?
4
1
Dar individul acesta cu idei de bisnitar de ce nu a cumparat el 10 masini in conditiile in care le cere si sa le inchirieze dupa aceea?! Nu spune nimic de carburantul folosit cine si ce trebuie sa faca.Asa isi ia comisionul fara sa faca nimic, exceptand poate acea aplicatie online. Si daca eu inchiriez masina lui X si el i-o da sa o foloseasca si fiul sau de 18 ani si face accident cu victime ...? mai dau si cu subsemnatul.
10
2
si dupa 3 luni sta in service 1an, de costuri nu mai zic
11
1
Bravo!Felicitari!Un om ambitios care stie sa faca afaceri!
2
10
Mai, dar destept esti tu ! Inchiriaza-ti masina ta nu pe a altora !
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614