REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Aurescu: Ungaria revocă măsura prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra

Aurescu: Ungaria revocă măsura prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra

Replica API 4 martie 2022 | 23:34 744

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, anunţă că, în urma discuţiei avute cu omologul său ungar, Peter Szijjarto, acesta l-a informat că Ungaria a decis să revoce măsura anunţată anterior prin care cetăţenii ucraineni fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în această ţară.

Bogdan Aurescu

"Tocmai am discutat cu omologul meu, ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, care m-a informat că în urma demersurilor României autorităţile ungare au decis să revoce măsura anunţată anterior azi prin care cetăţenii Ucrainei fără paşapoarte biometrice nu puteau intra în Ungaria", a scris şeful diplomaţiei române, miercuri seara, pe Twitter.

El îi mulţumeşte în acest context ministrului de Externe al Ungariei.

"Mulţumesc, Peter Szijjarto, pentru această decizie care este în sprijinul cetăţenilor ucraineni atât de afectaţi de agresiunea declanşată de Rusia împotriva Ucrainei", mai scrie Aurescu, potrivit Agerpres.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat miercuri că autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 2 martie, ora 15,45 (ora României), la frontiera româno-ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetăţenilor statelor terţe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al IGPF, se anula astfel o dispoziţie anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetăţenilor statelor terţe care vin din Ucraina, în contextul situaţiei din această ţară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212