REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Australia: O femeie, înjunghiată pe o stradă în centrul Sydney

Australia: O femeie, înjunghiată pe o stradă în centrul Sydney

Replica API 14 august 2019 | 19:03 485

Poliţia australiană a arestat marţi un bărbat care a înjunghiat o femeie în plină stradă în centrul oraşului australian Sydney şi a urmărit numeroase alte persoane, au declarat martori oculari, citaţi de AFP.

Potrivit EFE, bărbatul ar fi folosit un satâr.

Poliţia australiană a confirmat arestarea atacatorului şi a indicat că victima este într-o stare 'stabilă', conform AFP.

Imagini difuzate de media australiene au arătat un bărbat sărind pe capota unei maşini, strigând 'Allah Akbar' şi agitând un cuţit în timp ce ţipa 'Împuşcaţi-mă!'

Martoră la scenă, Megan Hayley a precizat pentru AFP că agresorul, înarmat cu un enorm satâr, a urmărit mai multe persoane în cartierul de afaceri din Sydney, înjunghiind o femeie.

'Cinci sau şase persoane s-au lansat în urmărirea sa încercând să-l oprească', a spus ea, adăugând că acestea au 'reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze'.

Anterior, Reuters a informat că poliţia îndemnase oamenii să evite zona din jurul King and Clarence Streets, cartierul central de afaceri din Sydney, cel mai mare oraş din Australia, unde desfăşoară o operaţiune.

Iniţial, poliţia nu a oferit niciun fel de informaţii, dar unele media locale au transmis că un bărbat a fost arestat după ce poliţia a fost alertată că urmăreşte pietoni înarmat cu un satâr în centrul Sydney.

UPDATE:

Bărbatul care a înjunghiat o femeie şi a atacat alte câteva persoane marţi în cartierul de afaceri al oraşului australian Sydney a fost arestat, transmite AFP.

Bărbatul în vârstă de 21 de ani este cunoscut cu antecedente psihiatrice, dar nu şi cu legături cu vreo organizaţie teroristă, afirmă poliţia locală.

Imaginile difuzate de media australiene îl arată sărind pe capota unei maşini, strigând 'Allah Akbar!' şi agitând un cuţit în timp ce ţipa 'Împuşcaţi-mă!' O martoră afirmă că agresorul, înarmat cu un enorm satâr, a urmărit mai multe persoane în cartierul de afaceri din Sydney, înjunghiind o femeie.

Poliţia a găsit asupra lui un stick USB conţinând detalii despre atacurile supremaţiştilor albi în SUA şi Noua Zeelandă.

Femeia pe care a înjunghiat-o, în vârstă de 41 de ani, se află în stare ''stabilă'', dar într-un complex rezidenţial situat nu departe de locul atacului a fost găsit un cadavru al unei tinere în vârstă de circa 20 de ani, iar autorităţile suspectează că autorul acelui atac este şi cel al acestei crime.

După comiterea atacului cu cuţitul, el a fost imobilizat la faţa locului de mai mai mulţi bărbaţi, doi dintre ei fiind un fost jucător profesionist de fotbal, Paul O'Shaughnessy, şi fratele său, Luke, campion la box thailandez. Poliţia a lăudat curajul lor şi i-a descris drept ''eroi''.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
agresorul este crestin, cu atecendente psihiatrice dar striga Allah Akbar ca sa creeze confuzie, sa se creada ca-i terorist si nu nebun
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108