REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
10.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Austria confirmă acordul pentru aderarea României la spațiul Schengen aerian

Austria confirmă acordul pentru aderarea României la spațiul Schengen aerian

Andreea CONDURACHE 31 decembrie 2023 | 00:00 1761

Ministerul austriac de Interne a anunțat sâmbătă finalizarea negocierilor pentru elaborarea unui text juridic obligatoriu privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen aerian, după discuțiile care au avut loc în această lună cu miniștrii de Interne din cele două țări, scrie publicația austriacă Kurier.

Austria confirma acordul pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen aerianSchengen

Toate cele trei condiții puse de Viena au fost incluse în documentul cu caracter juridic obligatoriu: creșterea operațiunilor Frontex în Bulgaria și România, precum și bani de la Comisia Europeană pentru o protecție mai bună a frontierelor externe pentru cele două țări; consolidarea controalelor la frontierele terestre și acceptarea solicitanților de azil din Austria, în special a celor proveniți din Afganistan și Siria, prin România și Bulgaria, menționează sursa citată.

Documentul a fost trimis vineri seară președinției spaniole a Consiliului UE. Acum este rândul președinției Consiliului UE și al Comisiei Europene să pună în aplicare din punct de vedere juridic acordul Schengen Air (aderarea la spațiul Schengen aerian), mai arată Kurier.

„Schengen Air” înseamnă că, în viitor, pasagerii aerieni din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoiți să zboare spre Europa prin terminalele străine. Ca de obicei, pașaportul va fi verificat la poartă de către companiile aeriene, cu sprijinul suplimentar al poliției austriece și al celei române sau bulgare.

Cea mai apropiată dată posibilă pentru introducerea regulamentului ar fi martie 2024, mai adaugă publicația austriacă.

„În prezent, nu există negocieri și, prin urmare, nicio dată privind aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen”, subliniază ministerul austriac despre aderarea la spațiul Schengen terestru.

Kurier reamintește că, pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat extinderea spațiului Schengen pentru România și Bulgaria, invocând numărul mare de solicitanți de azil veniți din cele două țări. De asemenea, Olanda s-a opus aderării Bulgariei la Schengen, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Nu confirmați nimic nemernicilor, pana nu scoate covrigăr ul nostru, puiul de securist, la ce a renunțat r*mânia, el nu înțelege ca nu este stăpânul tarii și nu el decide soarta tarii a poporului. Aștept, am i tekes ca va fi dat în judecata sa scoată adevărul la suprafață și apoi sa plece la covrigărie lui
3
1
austriecilor intrebarea este de ce a acceptat ciolacu o bataie de joc atat de mare daca era serios refuza
7
0
Frate .Ce mi sare n ochi e chestia cu imigranții, Siria și Afganistan.Deci,austriacul ne va pasa imigranții, exact ce ne doream cu intrarea asta în Schengen.Suntem ieftini tare.Ieftini,nu glumă.
8
0
Bravo ROMAN, ai perfecta dreptate, asta trebuia facut de mult timp , este o obligatie asumata contractual ,nu o milogeala p*****a din partea noastra a romanilor. Asta se numeste “maradona” prin pietele de la noi din Constanta . Nu exista conceptul de Shengen Air , este o prosteala pe fata cu care vor sa si goleasca tara de islamisti si sa i trimita aici la lada de gunoi a Europei. In schimbul a ce??? Ca nu mai stam la control pasaport prin vreun aeroport? Inimaginabil pretul pe care il platim pentru asta!!! Nu ne vor in Shengen pentru ca avem 5 milioane de romani la munca in tari UE carora trebuie sa le plateasca pensii si asta este marea problema pentru ei . Dar nimeni nu pune mana sa citeasca ce prevede acel acord Shengen si toti cred ca este vorba numai de controlul la trecerea frontierelor. Oricum marea majoritate a tarilor reintroduc controalele in ianuarie . Rasistii de austrieci o fac deja de anul acesta
7
0
"acceptarea solicitanților de azil din Austria, în special a celor proveniți din Afganistan și Siria" o bataie de joc mai mare nu cred ca s-a mai pomenit in toata istoria ue; magarii din comisia europeana de ce permit astfel de santaje ordinare ale unui stat membru fata de altele ?
9
1
Cate gropi de gunoi se vor mai face pentru UE???
8
0
avand in vedere ca Schengen-ul aerian, ce nu aduce niciun avantaj atat Romaniei cat si Bulgariei, este conditionat de inundarea acestor doua tari cu elitele islamice din piata suprasaturata a Europei de Vest, conditie ce nu a fost pusa pe tapet pentru absolut nicio tara ce a intrat in Schengen, un referendum pe aceasta speta in aceste doua tari ar salva din demnitatea lor, cunoscand nivelul specimenelor politice ce au negociat aceasta batjocura.
10
1
Astia se lauda cu Schengen-ul "mari relaizari".Atat de p****i sunt. Cum le canta Austria asa fac.Suntem calacati in picioare de Austria.Asa o sa o tina asa mult si bine.Stati voi cu zecile de mii de arabi la voi in Austria.Lasati-ne in legea noastra .Lasati-ne dracu in pace cu Schengen-ul vostru . Duceti-va dracu aveti aceleasi apucaturi ca Adolf.
9
1
Ma pis pe aprobarea lor. Romania trebuie sa dea in judecata UE si sa ceara despagubiri financiare din momentul in care a intrat in aceasta uniune statala conform tratatului de aderare care este un contract. Nici nu e nevoie sa ne bage in spatiul de libera circulatie dar sa ceara despagubiri. Cu niste case de avocati din America ca sa nu fie partinitori cum ar fi casele de avocatura europene se castiga precis o suma uriasa de bani. Motivatia este simpla Romania a respectat contractul si a ridicat barierele economice ceea ce a dus in prima etapa la pirderi uriase si falimentul multor societati foarte mari pe de o parte ia forta de munca 5 milioane de cetateni a putut sa plece in tarile UE ducand la alte pierderi enorme.
14
0
Vom primi și noi o cotă de arabitoi de vre o 10.000 de MAGRAONII.
16
0
Ba da p****i mai sunteti
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407