REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Austria prevestește o criză masivă în Uniunea Europeană

Austria prevestește o criză masivă în Uniunea Europeană

Victor ROTARU 29 decembrie 2022 | 00:00 605

Principalul factor care ar putea duce la o criză în Uniunea Europeană ar putea fi lipsa personalului calificat, potrivit conservatorului Martin Kocher, ministrul austriac al economiei.

„Marea sarcină a guvernelor în următorii 10 sau 15 ani”, din punctul de vedere al austriacului, va fi să își facă țările mai atractive pentru companii.

Koper spune că pentru a rezista în această situație, Uniunea Europeană va trebui să adopte reforme și măsuri care nu privesc doar „investițiile și impozitarea capitalului”, ci și impozitarea muncii și elaborarea de norme în domeniul muncii pentru atragerea forței de muncă. „Este vorba  despre îmbunătățirea calificărilor, oferirea de stimulente adecvate pentru integrarea rapidă a șomerilor pe piața muncii” și despre adoptarea unor măsuri care să avantajeze „echilibrul între muncă și  familie”, a declarat oficialul.

Ministrul austriac estimează că este nevoie de facilitarea și accelerarea „imigrației provenite atât din Uniunea Europeană cât și din afara ei”.

Criza forței de muncă este cauzată, în principal, de atingerea vârstei de pensionare a persoanelor din generația „baby-boom”, mai exact cei născuți între 1946 și 1964, în perioada de puternică creștere a natalității de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Acum, pe piața muncii intră grupuri de populație reduse numeric, iar ministrul anticipează că „la fel va fi în următorii zece ani”.

În Austria, criza forței de muncă și efectele economice ale războiului din Ucraina sunt singurele care opresc creșterea economiei.

Guvernul austriac se aștepta ca declinul economic marcat de criza energetică să ducă la creșterea șomajului, lucru care încă nu s-a întâmplat, ba chiar companiile se plâng de lipsă de personal, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Excrocii astia au peste 150000 de romani care muncesc la ei si peste 100000 sunt cu studii superioare si experienta deosebita, mii de doctori supracalificati, mii de ingineri, artisti, muzicieni, ITiusti, bucatari, mecNici auto, profesori, constructori, etc. calificatin Romania pe banii nosti si vorbesc despre invatamant. Lichele.
0
0
Smecheras baiatu, noi sa calificam si ei sa asupreasca si sa iobageasca.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272