REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Austriecii de la Raiffeisen Bank oferă amânări de împrumut soldaților ruși

Austriecii de la Raiffeisen Bank oferă amânări de împrumut soldaților ruși

A.F. 10 ianuarie 2023 | 00:00 658

Raiffeisen Bank International (RBI) se află sub o presiune din ce în ce mai mare în Ucraina, potrivit publicației Der Standard. CEO-ul Johann Strobl și un alt membru al consiliului de administrație al băncii, Andreas Gschwenter, au fost puși pe o listă de persoane recomandate pentru sancțiuni la Kiev. Pe lângă recomandările de sancțiuni, RBI este în prezent acuzată și de acordarea de amânări de împrumut soldaților ruși. Sunt obligați prin lege să facă acest lucru, potrivit instituției financiare, informează sursa citată.

Lista, numită "Război și sancțiuni", este susținută de Ministerul Ucrainean al Afacerilor Externe și de Biroul Național Anticorupție al Ucrainei (NAZK) și este destinată să exercite presiuni internaționale asupra anumitor persoane și companii asociate de Kiev războiului rusesc de agresiune sau despre care se crede că sprijină regimul rusesc.

Site-ul nu conține explicații specifice pentru recomandarea de a-i sancționa pe Strobl și pe celălalt manager, dar explică faptul că sunt persoane de rang înalt în instituții care sprijină financiar acțiuni care subminează securitatea, suveranitatea și independența Ucrainei. Purtătoarea de cuvânt a RBI nu a dorit să comenteze lista recomandărilor de sancțiuni la cererea ziarului.

Filiala rusă RBI a fost „vaca de numerar” a grupului bancar vienez de ani de zile și a contribuit cu o mare parte din profit. Odată cu începerea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei pe 24 februarie, RBI a fost supus unei presiuni din ce în ce mai mari asupra acestui angajament.

Ambasadorul Ucrainei în Austria, Vasyl Chymynets, a subliniat într-un interviu că sancțiunile vor fi examinate foarte amănunțit. Dacă se dovedește că banca austriacă "oferă beneficii financiare" recruților ruși și a recunoscut indirect "republicile false", adică regiunile separatiste din estul Ucrainei, atunci aceasta este și o "problemă morală". Ambasadorul a subliniat că recruții din Ucraina "ucid și violează" și că banii ruși sunt "acoperiți cu mult sânge". Chymynez a făcut apel la companiile austriece să-și reconsidere afacerile cu Rusia. "Nu este prea târziu să iei decizia și să părăsești piața rusă".

În prezent, RBI este criticată pe Twitter pentru că a oferit o întârziere de rambursare a creditului anumitor grupuri de persoane din Rusia, inclusiv soldaților ruși și rudelor acestora, precum și persoanelor recrutate din teritoriile ocupate de Rusia din Ucraina. La solicitarea publicației Standard, RBI a spus că imaginile care circulă pe Twitter au venit de pe pagina de pornire a băncii din Rusia. „Toate băncile ruse sunt obligate prin lege să acorde un moratoriu de credit soldaților recrutați”, a declarat Raiffeisen Bank International. Deci îndeplinesc cerințele legale, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici in basca nu-i doare pe austrieci de Ukraina, bani sa iasa.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272