REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
20.8° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Auto: Hyundai a confirmat prezenţa în Raliul Croaţiei după decesul pilotului său Craig Breen

Auto: Hyundai a confirmat prezenţa în Raliul Croaţiei după decesul pilotului său Craig Breen

A.F. 19 aprilie 2023 | 00:00 193

Echipa Hyundai, participantă în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), şi-a confirmat prezenţa la Raliul Croaţiei, a patra cursă a sezonului, în pofida decesului pilotului său irlandez Craig Breen, survenit săptămâna trecută, transmite AFP.

Auto: Hyundai a confirmat prezenta in Raliul Croatiei dupa decesul pilotului sau Craig Breen

''După o analiză amănunţită care a implicat toate părţile interesate, am decis să participăm la Raliul Croaţiei. O vom face în memoria lui Craig, pentru a-i aduce un omagiu lui şi pasiunii sale pentru raliuri şi spiritului său competitiv'', a explicat Cyril Abiteboul, şeful echipei sud-coreene, citează Agerpres.

Hyundai va înscrie în cursă două maşini şi va retrage a treia maşină care trebuia condusă de Breen, în semn de respect.

Breen, 33 ani, a decedat săptămâna trecută într-un accident produs în timpul unei curse de recunoaştere înainte Raliul Croaţiei (20-23 aprilie). Maşina lui a părăsit şoseaua şi s-a lovit de un stâlp de lemn. Copilotul său James Fulton a scăpat nevătămat din accident.

Cele două maşini Hyundai care vor concura în Croaţia, cea a belgianului Thierry Neuville, aflat pe locul doi în clasamentul piloţilor, şi cea a finlandezului Esapekka Lappi, vor purta culorile drapelului irlandez în semn de omagiu pentru Craig, familia sa, prietenii şi fanii săi.

Promotorul WRC şi Federaţia internaţională de automobilism (FIA) au decis luni să retragă numărul 42, pe care îl purta Breen, până la finalul sezonului 2023.

Breen, care urma să concureze doar la o parte din cursele WRC din acest sezon, a ocupat locul doi la Raliul Suediei, a doua cursă a anului, în luna februarie. El împărţea volanul celei de-a treia maşini Hyundai cu spaniolul Dani Sordo.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515