REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
10.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Autobiografia lui Woody Allen „Apropos of Nothing“ va fi publicată în Germania în pofida controverselor

Autobiografia lui Woody Allen „Apropos of Nothing“ va fi publicată în Germania în pofida controverselor

Replica API 14 martie 2020 | 00:00 1015

Woody Allen

Autobiografia lui Woody Allen ''Apropos of Nothing'' va fi publicată pe 7 aprilie în Germania, în pofida apelurilor unor autori germani de a se renunţa la apariţia sa, a anunţat joi editura Rowohlt, relatează dpa, citată de Agerpres.

"Cititorii interesaţi vor putea să îşi formeze propria opinie", se arată într-un comunicat al editurii Rowohlt. Cartea va fi publicată cu titlul în limba germană "Ganz nebenbei", o expresie similară cu "apropo".

Au existat îndoieli cu privire la drepturile legale după ce filiala americană a editurii franceze Hachette a scos memoriile controversatului regizor de pe lista sa ca răspuns la criticile din partea personalului şi ale familiei lui Allen.

Fiica sa adoptivă, Dylan Farrow, în vârstă de 34 de ani, l-a acuzat pe Allen că a abuzat-o sexual în copilărie - acuzaţie pe care acesta a negat-o în mod repetat.

Florian Illies de la Rowohlt a declarat că editura îşi menţine decizia de a publica cartea şi, în acelaşi timp, ia în serios îngrijorările exprimate de anumiţi autori.

Luni, 15 scriitori germani cunoscuţi, ale căror cărţi au fost publicate de editura Rowohlt, cu sediul la Hamburg, au cerut companiei să nu publice cartea lui Allen în Germania.

"Suntem dezamăgiţi de decizia editurii Rowohlt de a publica biografia lui Woody Allen", au scris autorii, între care Sascha Lobo, Kathrin Passig, Margarete Stokowski, Giulia Becker, Kirsten Fuchs, Till Raether şi Sven Stricker.

"Cartea unui om care nu a înfruntat niciodată convingător acuzaţiile fiicei sale şi care a minimalizat disputele publice despre violenţa sexuală ca fiind o 'vânătoare de vrăjitoare' nu ar trebui să aibă loc într-o editură pentru care scriem cu plăcere", au mai spus scriitorii germani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa cum exista jurnalisti tonomat, majoritatea sunt azi asa, exista aproape numai scriitori tonomat. Aveti lista de nemtalai puturosi in articol, care nu fac nimic decat sa scrie la comanda ce li se cere, in general aberatii legate de incalzirea globala, daca nu propaganda agresiva pentru limitarea dreptului la libera exprimare. Sa-i futa cainii si pe unii si pe altii.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212