REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Automatele de cafea din Constanța, atentat la sănătatea publică? Ce spun medicii. Video

Automatele de cafea din Constanța, atentat la sănătatea publică? Ce spun medicii. Video

Georgiana BOGLEA 17 aprilie 2024 | 00:00 4053

Automatele de cafea se găsesc la orice colț în orice localitate, iar Constanța nu duce lipsă de ele. Sunt o alternativă la îndemână atunci când vrem să savurăm o cafea sau un ceai, dar nu sunt cea mai sănătoasă opțiune pe care o putem alege din cauza microbilor care se află înăuntrul aparatelor, nefiind igienizate la timp.

Automatele de cafea din Constanta, atentat la sanatatea publica? Ce spun medicii. Videoautomat de cafea din Constanța

Cu toții am savurat cel puțin o dată o băutură caldă de la un automat de cafea care se află într-un loc public, dar fiind cel mai probabil în grabă nu am acordat o atenție prea mare igienei aparatului care ne-a preparat băutura. Acestea nu sunt de obicei igienizate la timp, sunt pline de microbi, ciuperci și bacterii.

Automatele de cafea din Constanta, atentat la sanatatea publica? Ce spun medicii. Videoautomat de cafea din Constanța

Dar nici paharele de unică folosință nu sunt o alternativă prea bună pentru sănătate, pentru că materialul din care sunt confecționate, atunci când intră în contact cu o băutură fierbinte, elimină particule în băutura care urmează să fie savurată, ceea ce le face să devină toxice.

Automatele de cafea din Constanta, atentat la sanatatea publica? Ce spun medicii. Videoautomat de cafea din Constanța

O simplă clătire cu apă nu este suficientă pentru a fi cu adevărat igienizate aceste aparate, mai ales că la unele băuturi este folosit și laptele care ar trebui păstrat la anumite temperaturi pentru a nu se altera.

O altă problemă o reprezintă faptul că, atunci când alegem să bem o cafea de la aceste aparate, nu primim întotdeauna ceea ce dorim, adică în loc de cafea proaspăt măcinată s-ar putea să ne alegem cu o cafea instant.

„Din punct de vedere nutrițional nu știm foarte bine ce conțin aceste băuturi. Există riscul să conțină nes sau altceva, nu numai cafea și atunci să nu facă bine, să facă rău. Sau ce s-a mai întâmplat și am observat este faptul că conțin cantități foarte mari de zahăr și aici este o problemă. Contează foarte mult și cât de sigur este laptele, dacă e lapte praf sau proaspăt atunci când este vorba despre preparate care conțin lapte“. a declarat medicul diabetolog Mihaela Iftene.

Cel mai indicat ar fi să ne pregătim acasă băuturile deoarece le preparăm într-un mediu curat și vom ști cu siguranță ce tip de băutură bem.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt de o mie (1.000) de ori mai putin periculoase decat pisetorile marca Mazare (asa zisele toalete ecologice ) vectori de raspandire al bolilor transmisibile....
2
0
Statul isi bate joc de cetateni cu prostia asta. Mergi la restaurant si iti da o sticla de cola returnabila. Tre sa pleci cu sticlele in punga dupa ce mananci?
2
0
Oricum doar boschetarii beau cafea din automate, ei au rezistență la orice microb.
5
2
ati gasi unul in gara, probabil ati pierdut trenul catre Socola si hai sa facem o stire... in rest, nu mai gasesti aparate gen. Atentat la sanatate e in restaurante, vezi majoritatea pizzariilor ca in loc de cascaval sau mozzarella iti pun Topping Pizza, o mizerie de clei care imita cascavalul... e 15lei kg ul la Metro. cele mai ieftine ingrediente
14
1
De 2 zile ma plimb cu peturile in portbagaj, nu functioneaza aparatele de reciclat la niciun supermarket. Pline, scoase din priza sau defecte. Mare tamtam pentru ce? Vezi la Mangalia, penny, kaufland, Carrefour
18
0
Nu se zice nimic despre pamantul ala care zice ca e cafea
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272