Automatele de cafea din Constanța, atentat la sănătatea publică? Ce spun medicii. Video
Automatele de cafea din Constanța, atentat la sănătatea publică? Ce spun medicii. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAutomatele de cafea se găsesc la orice colț în orice localitate, iar Constanța nu duce lipsă de ele. Sunt o alternativă la îndemână atunci când vrem să savurăm o cafea sau un ceai, dar nu sunt cea mai sănătoasă opțiune pe care o putem alege din cauza microbilor care se află înăuntrul aparatelor, nefiind igienizate la timp.
automat de cafea din Constanța
Cu toții am savurat cel puțin o dată o băutură caldă de la un automat de cafea care se află într-un loc public, dar fiind cel mai probabil în grabă nu am acordat o atenție prea mare igienei aparatului care ne-a preparat băutura. Acestea nu sunt de obicei igienizate la timp, sunt pline de microbi, ciuperci și bacterii.
automat de cafea din Constanța
Dar nici paharele de unică folosință nu sunt o alternativă prea bună pentru sănătate, pentru că materialul din care sunt confecționate, atunci când intră în contact cu o băutură fierbinte, elimină particule în băutura care urmează să fie savurată, ceea ce le face să devină toxice.
automat de cafea din Constanța
O simplă clătire cu apă nu este suficientă pentru a fi cu adevărat igienizate aceste aparate, mai ales că la unele băuturi este folosit și laptele care ar trebui păstrat la anumite temperaturi pentru a nu se altera.
O altă problemă o reprezintă faptul că, atunci când alegem să bem o cafea de la aceste aparate, nu primim întotdeauna ceea ce dorim, adică în loc de cafea proaspăt măcinată s-ar putea să ne alegem cu o cafea instant.
„Din punct de vedere nutrițional nu știm foarte bine ce conțin aceste băuturi. Există riscul să conțină nes sau altceva, nu numai cafea și atunci să nu facă bine, să facă rău. Sau ce s-a mai întâmplat și am observat este faptul că conțin cantități foarte mari de zahăr și aici este o problemă. Contează foarte mult și cât de sigur este laptele, dacă e lapte praf sau proaspăt atunci când este vorba despre preparate care conțin lapte“. a declarat medicul diabetolog Mihaela Iftene.
Cel mai indicat ar fi să ne pregătim acasă băuturile deoarece le preparăm într-un mediu curat și vom ști cu siguranță ce tip de băutură bem.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News