REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Autonomia Ținutului Secuiesc, respinsă. Țuțuianu: Integritatea teritorială a României nu se negociază

Autonomia Ținutului Secuiesc, respinsă. Țuțuianu: Integritatea teritorială a României nu se negociază

Mirela PASCAL 29 decembrie 2023 | 00:00 1844

Deputații au fost convocați la o ședință pentru a dezbate cele trei propuneri legislative ale unor parlamentari „afiliați” grupului UDMR, referitoare la statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc.

Autonomia tinutului Secuiesc, respinsa. tutuianu: Integritatea teritoriala a Romaniei nu se negociaza Horia Țuțuianu

Camera Deputaților a respins cele trei proiecte de lege care cereau autonomia Ținutului secuiesc, la finalul ședinței care a durat puțin peste o oră. Un deputat neafiliat a anunțat că va face plângere penală împotriva colegilor pentru inițierea celor trei proiecte care „încalcă flagrant Constituția și aduc prejudicii statului de drept”. Horia Țuțuianu, deputat PSD de Constanța, spune că ”Integritatea teritorială şi culturală a României este sfântă. Nu se negociază și nu este subiect de dezbatere.  Autonomia Ținutului Secuiesc sau separarea cetățenilor români pe criterii etnice sunt două subiecte de neconceput într-un stat democratic precum România. Din păcate, colegii din "udmr" se pare că încă nu au înțeles acest lucru, din moment ce, odată la ceva timp, reapar astfel de inițiative toxice și divizive. Astăzi, în plenul Camerei Deputaților, AM RESPINS cele trei propuneri privind statutul de autonomie al ţinutului secuiesc, statutul autonomiei culturale a comunităţii maghiare din România şi o lege-cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale, iniţiate de doi deputaţi "udmr".  Sper la cât mai puține discuții pe această temă, pe care personal o văd o simplă speculație populistă, TOTAL INACCEPTABILĂ!”, a conchis Țuțuianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468