REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Autoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

Autoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

Replica API 15 august 2022 | 00:00 1121

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis în cursul zilei de luni, 15 august a.c., un comunicat de presă cu ocazia Zilei Marinei Române.

,,Ziua Marinei Române este un moment special, de sărbătoare, în care vrem sa le aducem cinste celor care aleg să își petreacă o parte din viață dincolo de întinderea pământului, pe mările și oceanele lumii. Sunt bravi în decizia lor de a înfrunta pe lângă dorul necontenit față de familiile de acasă și pericolele pe care marea le pune la tot pasul.

Dacă ne întoarcem privirea spre trecut, Marina Româna a început să se contureze odată cu Unirea Principatelor Române în 1859. Apoi, în timpul Războiului de Independență, Flotila Română și-a demonstrat utilitatea în apărarea suveranității statului, iar până la primul Război Mondial potențialul combativ al României a crescut semnificativ. Rolul și locul Forțelor Navale Române trebuie accentuat în istoria statului român modern, acestea participând până la sacrificiul suprem la apărarea hotarelor de apă ale țării. Tocmai de aceea nu uităm, cu prilejul Zilei Marinei Române, să le aducem un omagiu tuturor celor care și-au pierdut viața într-un mod eroic.

Prezentul ne găsește în mijlocul unor noi provocări geopolitice pentru care gândim necontenit strategii și soluții. Suntem într-o perioadă în care dinamismul este esențial pentru dezvoltare și reformă. Ne dorim performanță și muncim zi de zi cu responsabilitate pentru a o obține. Vrem sa venim în întâmpinarea celor care ne solicită serviciile cu promptitudine, profesionalism și respectul cuvenit.

Dragi marinari, civili și militari, lucrători portuari și constructori navali va uram LA MULȚI ANI! Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei Române, să vă vegheze mereu misiunile și să vă aducă sănătoși alături de cei dragi vouă!”, au transmis repezentanții ANR.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mereu da ciate de zici ca esti la Cantarea Roamaniei
0
0
textul lasa de dorit, este pe alocuri lipsit de logica si aia cu cautam solutii pt provocarile geopolitice este chiar de rasul curcilor
1
0
Un text idiot scris ca la scoala primara. Aia cu "familiile de acasa" si "pe mare la tot pasul' sunt foarte idioate. Par a fi scrise de cornel pulbere. seamana cu poeziile lui infantile.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367