REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° ConstanÈ›a Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Autorităţile au crescut prezenţa poliţiei pe străzi în marile oraşe pentru a preveni noi proteste

Autorităţile au crescut prezenţa poliţiei pe străzi în marile oraşe pentru a preveni noi proteste

Valentina CAMARA 30 noiembrie 2022 | 00:00 203

Autorităţile chineze au desfăşurat un număr mare de poliÅ£iÅŸti pe străzile din mai multe mari oraÅŸe pentru a preveni noi proteste împotriva restricÅ£iilor dure anticoronavirus introduse de guvernul din China, în contextul în care în ultimele zile au avut loc manifestaÅ£ii în Å£ară, relatează DPA.

Foto cu rol ilustrativ

Încă de luni, un contingent sporit de poliÅ£ie a putut fi văzut pe străzile din capitala Beijing ÅŸi din alte mari oraÅŸe precum Shanghai, Guangzhou ÅŸi Hangzhou.

Forţele de securitate opresc tot mai mulţi trecători şi le verifică telefoanele pentru materiale şi programe suspecte, printre care şi VPN-uri care ar putea fi folosite pentru a evita cenzura online.

La Beijing, poliÅ£ia se concentrează în special pe securizarea promenadei de la râul Liangma, în apropiere de cartierul diplomatic, unde sute de persoane au demonstrat duminică seară.

De asemenea, la Shanghai, centru financiar, au fost ridicate bariere de-a lungul ÅŸoselei Wulumuqi pentru a împiedica adunarea mulÅ£imilor, aÅŸa cum s-a întâmplat în weekend.

Protestele recente, extrem de neobiÅŸnuite în China, Å£ară cu 1,4 miliarde de locuitori ÅŸi cu regim comunist, ar fi fost declanÅŸate de furia după un incendiu din weekend într-o clădire rezidenÅ£ială din capitala regiunii Xinjiang, Ürümqi, unde zece persoane au murit.

Potrivit mărturiilor de pe social media ale unor localnici, restricÅ£iile anticoronavirus au împiedicat eforturile de salvare. Mari părÅ£i din regiunea Xinjiang ÅŸi capitala sa se află în lockdown de mai bine de 100 de zile.

China înregistrează în prezent cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei. MarÅ£i, Comisia de Sănătate din Beijing a raportat 38.400 de noi cazuri, o scădere uÅŸoară comparativ cu recordul de peste 40.000 înregistrat cu o zi în urmă.

RestricÅ£ii ample de miÅŸcare sunt în prezent în vigoare în mai multe oraÅŸe cu peste un milion de locuitori, cum sunt Beijing, Guangzhou, puternic afectat, ÅŸi Chongqing, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272