REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Autorităţile locale promit un sezon estival plin de evenimente

Autorităţile locale promit un sezon estival plin de evenimente

Replica API 20 iunie 2016 | 11:04 201

Spectacole în Piaţeta Cazino, Perla şi centrul istoric

Spectacole în Piaţeta Cazino, Perla şi centrul istoric

Turiștii care au luat cu asalt litoralul românesc în ultimele zile se pot bucura în sfârșit de o vreme propice celui mai călduros anotimp al anului. Însă, peisajul va fi întregit de evenimentele pe bandă rulantă pregătite cu mare fast de către autoritățile locale. Printre planurile ce vizează Mamaia și Constanța în acest sezon se numără înființarea unei plaje de tip Nikki Beach, dar și organizarea de spectacole în Piațeta Cazino, Perla și centrul istoric.

În cursul zilei de 19 iunie a.c., Decebal Făgădău, primarul ales al Constanței împreună cu Anca Nedea, președintele Agenției Naționale de Turism au ținut să prezinte întregul program de evenimente ce-i vor încânta pe turiștii care vor fi prezenți pe litoral. “Integrăm orașul cu Stațiunea Mamaia și le oferim turiștilor un pachet complet. Cei care vor distracție, special pentru segmentul de tineri, merg în zona de nord a stațiunii, unde se va deschide faimoasa Nikki Beach, unde mai mulți DJ de renume mondial vin la cluburile din zona de nord. În zona de centru va fi un program pe care îl organizează Primăria. Avem o licitație care încă nu s-a terminat pentru organizarea unui sir de evenimente în Piațeta de la Cazino. În Piațeta de la Perla venim și continuăm evenimentele pentru copii, care au prins extraordinar. Toată zona va fi dedicată copiilor și ne gândim cum să extindem și dincolo de sezonul estival, zona pentru copii”, a precizat Decebal Făgădău. De asemenea, surprizele nu se vor opri aici. “În centrul istoric venim cu toate categoriile de evenimente, pornind de la evenimentele pe care le-am organizat cu 0 lei de la Primărie, Festivalul Scoicilor, transmisiunea Campionatului European, Festivalul de Teatru Antic este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean și în parteneriat cu municipalitatea. Vom mai avea Târgul Colecționarilor, încă un festival culinar pe la sfârșitul sezonului pe care tot așa îl vom face cu 0 lei, dar și evenimentele clasice. Anul trecut am pornit mai timid, anul acesta suntem mai implicați împreună cu societatea civilă.De la anul ne dorim să organizăm un eveniment dacă nu în fiecare săptămână, măcar la două săptămâni care să polarizeze întreaga regiune spre centrul Constanței”, a spus Făgădău. Totodată, cei care se vor afla în drum spre litoral vor fi îndemnați să aleagă stațiunea Mamaia pentru petrecerea vacanței chiar și în…benzinării. “În benzinăriile spre mare va fi promovată stațiunea Mamaia, astfel încât cei care au dorința să meargă pe litoralul românesc să fie direcționați spre Mamaia. Conceptul este “Mamaia la înălțime”. Intenționăm să mergem pe acest concept în primul rând pentru a pune în valoare telegondola, dar și autobuzele etajate și să contruim un traseu logic. Instituțiile culturale au un rol foarte important și au început să iasă dfin cutiuță care nu mai vin doar cu expozițiile clasice, ci și cu expoziții itinerante. Doar colaborând putem să atingem un interes general.Totul se face prin consultare și dialog.”, a adăugat Făgădău. Anca Nedea s-a declarat încântată de ceea se previzionează a avea loc în acest an, pe litoral. “După discuția cu autoritățile locale este, poate, prima oară când lucrurile se îndreaptă unde trebuie.”, a menționat Nedea.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614