REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Autorităţile se mobilizează pentru campanie. Prefecţii au bătut din bocanci la ordinul lui Oprea

Autorităţile se mobilizează pentru campanie. Prefecţii au bătut din bocanci la ordinul lui Oprea

Replica API 3 octombrie 2014 | 01:09 229

A început nebunia

A început nebunia

Gabriel Oprea

Şedinţă fulger, joi, la Instituţia Prefectului, pentru videoconferinţa organizată de vicepremierul pentru Securitate Naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, în scopul mobilizării autorităţilor din teritoriu. Aşa cum era de aşteptat, toţi prefecţii din ţară, alături de reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne sau ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, au „ciulit” urechile la dispoziţiile lui Oprea.

„Din această noapte (joi spre vineri – n.r.), va începe campania electorală şi de aceea vă cer să ne concentrăm eforturile pentru îndeplinirea responsabilităţilor ce ne revin cu privire la asigurarea materialelor necesare procesului de votare, buletine, ştampile, timbre, autocolante, garantarea desfăşurării în condiţii de siguranţă publică a manifestărilor electorale, dar şi aplicarea măsurilor de protecţie şi pază a bunurilor şi obiectivelor implicate în acest scrutin. Datoria noastră este ca întregul proces de alegere a preşedintelui României să decurgă în deplinul respect al legii. Vreau încă de la început să vă atrag atenţia că şi în această campanie electorală rămân neschimbate principalele repere ale activităţii noastre şi a dumneavoastră şi care trebuie să fie respectarea legii, echidistanţa şi imparţialitatea în raport cu orice competitor politic. Vă atenţionez că nu voi tolera nici o abatere de la aceste principii. Este de datoria noastră să facem tot ce depinde de noi, pentru ca procesul electoral să se desfăşoare fără nici o problemă. Aştept, aşadar, din partea dumneavoastră profesionalism, implicare şi intransigenţă. În următoarea lună, până la finalizarea procesului electoral, nimeni nu va avea concediu, nimeni nu va avea zile libere şi nimeni nu pleacă în weekend. Urmează o perioadă cu multe activităţi, care impun folosirea eficientă a resurselor şi a mijloacelor, cât şi o bună coordonare la nivelul tuturor structurilor M.A.I.”, a declarat Oprea, care a anunţat o impresionantă desfăşurare de forţe, cu zeci de mii de oameni mobilizaţi pentru campania electorală de desemnare a preşedintelui României. „M.A.I. va angrena peste 30.000 de forţe de ordine. 17.000 de poliţişti, 10.000 de jandarmi şi 3.800 poliţişti de frontieră. Ulterior, pe parcursul desfăşurării campaniei electorale şi în ziua votului ministerul nostru va mobiliza peste 50.000 de angajaţi, din toate structurile operative, care vor asigura buna desfăşurare a procesului electoral. M.A.I. derulează, prin structurile sale, procedurile preliminare pentru asigurarea principalelor materiale necesare bunei organizări a scrutinului prezidenţial. (...) Vă reamintesc tuturor că, în ceea ce priveşte registrul electoral, AEP asigură administrarea şi suportul tehnic necesar, coordonarea şi îndrumarea metodologică a persoanelor autorizate, precum şi controlul respectării dispoziţiilor legale, incidente, în domeniu. În acest moment, conform programului calendaristic, au fost luate măsurile necesare, prin grija M.A.E., pentru organizarea a 294 de secţii de votare în străinătate. În ţară, vor fi organizate 18.550 secţii de votare. Delimitarea şi numerotarea sediilor secţiilor de votare din ţară se monitorizează de către AEP, conform prevederilor legii”, a mai spus Oprea.

Cum se prezintă situaţia la Constanţa

Pentru că nu e de glumă cu campania electorală, mai ales când aceasta este supervizată de Gabriel Oprea, prefecţii bat din bocanci la apelul vicepremierului şi susţin că sunt în grafic cu procedurile. La fel este şi la Constanţa, unde prefectul Radu Volcinschi este încrezător că totul va merge ca la carte. „La Constanţa, peste 1.500 de forţe aparţinând M.A.I. vor fi implicate în procesul electoral. Până în momentul de faţă, suntem în calendar, BEJ funcţionează în condiţii normale. Mâine (vineri – n.r.), vom transmite pentru verificare la Autoritatea Electorală Permanentă lista cu juriştii şi persoanele cu bună reputaţie, transmisă de către primari şi centralizată de noi, urmând apoi să aibă loc tragerea la sorţi pentru preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare. Primarii au stabilit locurile de afişaj, s-a dat dispoziţie pentru aceste spaţii de afişaj electoral. Băuturile alcoolice şi celelalte măsuri interzise în perimetrul secţiilor de votare au fost prinse în dispoziţiile date de către dumnealor. Secţiile de votare sunt stabilite şi publicate pe site-ul AEP”, a declarat Volcinschi, care a completat şi cu procedurile din următoarea perioadă, din judeţ. „Avem, în momentul de faţă, 551 de secţii de votare. Vom transmite şi către primari pentru a afişa delimitarea şi secţiile de votare la primărie şi la secţiile de vot. Urmează ca, în perioada 20 – 24 (octombrie – n.r.), să primim programarea pentru a ridica buletinele de vot. Atunci vom ştii şi numărul lor. Conform centralizării, în momentul de faţă a persoanelor cu drept de vot, totodată vom primi şi ştampilele de vot şi celelalte materiale, pentru a le putea distribui vineri, înainte de votare, către preşedinţii birourilor secţiilor de votare”, a concluzionat Volcinschi.

Potrivit prefectului, există posibilitatea ca, în municipiul Constanţa, unde sunt în prezent 209 secţii de votare, să se aprobe constituirea uneia noi, ca urmare a solicitării Primăriei.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108