REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

AUTORIZAȚIA de construcție a lui ZAIF, dată de FĂGĂDĂU, a fost SUSPENDATĂ de judecători!

AUTORIZAȚIA de construcție a lui ZAIF, dată de FĂGĂDĂU, a fost SUSPENDATĂ de judecători!

Replica API 3 martie 2021 | 00:00 6642

În ultimii ani, fosta administrație locală a dat undă verde unor construcții în Constanța, fără respectarea reglementării, cel puțin estetice, legată de înălțimea imobilelor și spațiul dintre acestea, generând un haos urbanistic în întreaga zonă. Au fost aprobate în Consiliul Local PUZ-uri mai mult sau mai puțin ilegale, au fost emise autorizații de construire în aceeași măsură, fapt pentru care multe dintre acestea au fost suspendate sau anulate. Mai nou, o altă autorizație care poartă semnătura fostului primar Făgădău, dar și a lui Vânturache, fost arhitect, a fost suspendată , iar aceasta vizează o construcție în cartierul Tomis Plus, edificată de afaceristul Daniel Zaif, prin firma sa SC Management Administration Services SRL. Locuitorii de pe strada Napoli 29, din cartierul Tomis Plus și-au unit forțele și au mers în instanță pentru a bloca proiectul afaceristului Daniel Zaif. Pe 2 februarie, Tribunalul Constanța a decis suspendarea autorizației de construire.Decizia confirmă ceea ce oamenii, dar și edilul Constanței, Vergil Chițac, au declarat, cu privire la acest proiect: nu respectă legea.

Vecinii, revoltați!

Locuitorii de pe strada Napoli 29, din cartierul Tomis Plus, s-au trezit, la finele lunii octombrie, că în imediata apropiere a blocurilor în care locuiesc se fac pregătiri pentru fundaţia unui imobil. Nu înţeleg cum investitorul, care a devenit proprietarul terenului în iulie 2020, a obţinut undă verde pentru construcţie, în condiţiile în care aceasta nu îndeplineşte criteriile în materie de urbanism.

20 de constănțeni au cerut suspendarea autorizației de construire eliberată pentru Daniel Zaif, prin firma sa SC Management Administration Services SRL. Autorizaţia de construire pentru blocul în regim P-4E şi parcare la subsol a fost eliberată pe 13 februarie 2020, pentru proprietarul de atunci al terenului de 300 mp, Gelil Sibelgean, iar pe 30 octombrie investitorul a început lucrările pe strada Bratislava din Tomis Plus Constanța.
Acest bloc ia soarele la propriu blocului situat pe strada Napoli nr 29, ceea ce a stârnit revolta locatarilor, care spun că structura de rezistenţă a blocurilor din jur va fi afectată.
Nu se respectă cei 5 metri de la gardul blocului vecin, de fapt nu se respectă cei 5 metri de la cele 3 blocuri unde se încadrează petecul de pământ. Nu a fost în dezbatere publică proiectul, nimeni nu a ştiut că se va construi un bloc. Oamenii se tem că rezistenţa celor 3 blocuri va fi afectată.

Primarul CHIȚAC a cerut anularea autorizației

Și primarul Vergil Chițac are cunoștință de acest proiect. A mers și în teren, după ce constănțenii i-au sesizat problema și, mai mult, a formulat în instanță, pe 16 februarie, acțiune pentru anularea autorizației de construire.

”Eu, personal, am luat act de reclamația unor cetățeni din cartierul Tomis Plus, cu privire la o autorizație aprobată de fostul primar asupra căreia planau suspiciuni de nelegalitate. Am dispus un control intern și am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcții să facă verificări. Urmare a celor descoperite, am inițiat în calitate de primar anularea acestei autorizații în justiție chiar la începutul acestei săptămâni, înainte să expire termenul de 1 an în care putea fi atacată. Sunt primul primar al Constanței care merge în instanță să-și apere cetățenii. Aprobarea sau respingerea acestui PUZ, pentru care fosta administrație a dat aviz de oportunitate în iulie 2020, este atributul exclusiv al Consiliului local. Însă Direcția urbanism aflată sub conducerea mea își va face datoria, îi va analiza legalitatea și oportunitatea, iar apoi va înainta consilierilor locali informațiile necesare luării unei decizii”, declarat, la jumătatea lunii februarie, primarul Vergil Chițac.

Până când magistrații se vor pronunța cu privire la cererea primarului, un alt complet de judecată a decis, într-un alt dosar deschis de locuitorii vecini, suspendarea actului administrativ, în speță a autorizației de construire. Decizia pronunțată pe 2 februarie nu este definitivă, însă confirmă ceea ce oamenii, dar și edilul Constanței, au declarat, cu privire la acest proiect: nu respectă legea. Magistrații au constatat, în urma materialul probator, faptul că există dubii cu privire la modalitatea concretă de analiză a actelor care au stat la baza emiterii AC..

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma oameni buni bucuratova ca se face ceva...... mai ales astia cu 8 clase.
0
0
SOC. BOMBA....pe fiisa lui dumitrache,deputata ,o fute borcea ..este informatie total autentica
2
0
Sa verificati va rog si autorizatia de construire la imobilul din piata OVIDIU....a daramat toata constructia cu toate ca avea reconsolidare ....cu este posibil ....nu are dosar penal pentru nerespectare....este in zona istorica .....si a intins organizarea de santier pe toata strada ....acest individ face ce vrea ????Institutiile de control ale statului ce fac ????
4
2
Acest articol, doriti sa-i reabilitati imaginea publica dlui Chitac sofonata prin promovarea Regulamentului privind parcarile? Mare lucru ce a facut, a cerut suspendarea si anularea unei autorizatii de rahat! Pai daca nu facea nici asta, sunt sigur ca la cati ii vor demisia, numarul acestora crestea semnificativ. Nu a facut nimic ilegal sau in premiera, ce facea sub tutela Constanta Altfel, sa faca in mai toate situatiile in care exista autorizatii ale unor constructii aflate in aceeasi situatie. Sau in alte cazuri nu are tupeu?
8
5
daca s-ar aplica regulamentul spatiilor verzi, care spune ca 30 la suta din suprafata terenului construit sa fie cu plante decorative si spatiu verde, Constanta nu ar arata a fabrica de beton, dar cine verifica respectarea???
8
0
sa i dea spaga inapoi
9
1
fagabou cipan si el a dat cipanilor autorizatii de constructie si peste mormantul lui Ovidiu de la Lupoaica.Daca justitia este plina de coruptia cipaneasca constanta ajunge oras ghetou de betoane
12
2
Fatalaii au distrus orasul Constanta. Fatalau cu Babu si restul complicilor trebuie sa plateasca! CHITACULE, DACA NU FACI OLANGERI PENALE PENTRU TOATE MANGLELE DIN PRIMARIE O SA-TI FACEM NOI TIE! CHITACULE DACA NU FACI ORDINE TE VOM EXECUTA MEDIATIC. MAI AI 4 LUNI! ATAT! NICINO ORA IN PLUS. TEMA NO 1. CONFERINTA DE PRESA IN CATE TREBUIE SA SPUI ADEVARUL. 4 LUNI....
10
2
zaif nu este un om serios. Si-a batut joc de multi clienti. E lacom rau si prost.
13
2
Pt imputitu de la 06.51....armanlu chiar chiari....si glara chiari....machidoni belesc locul....si constanta trebuie sa fie a constatenilor nu a machedonilor din tulcea....mai primare ,da afara toti machedonii din primarie si toti pesedeii mache si nu numai ca astia te fac pe la spate....asculta ce iti spun....deja ti-au scazut procentele...mafia machedoneasca este bine infipta in primarie ...ai grija,astia n-au mama ,n-au tata...de la cap se impute totul.....rade totul in primarie daca mai vrei sa ai vreo sansa.....si sunt multi...merla,constantinescu pana la cei mai mici functionari machido
14
2
Uite asa s au imbogatit consilierii primarului si primarul. Uite asa isi schimba unii apartamentele in case cu piscina....dand,sustinand, aproband autorizatii ca genul asteia! Tincule sti tu despre ce vorbesc nu. Ca tot ti ai luat casa in coiciu
9
1
Nu este corect ca cei care au construit primii sa blocheze orice alta constructie pe terenul invecinat, sa raspunda primaria, sa despagubeasca. Nu investitorul sau vecinii au o vina. Vina este a primariei care a dat voie sa se construiasca haotic , genul primul venit , primil servit, urmatorul pa, ramane cu un teren care nu pote sa fie folosit
11
7
Acela este o mizerie, dar fagadau si alcolitii lor care fura de 30 de ani au facut o si mai mare mizeria
8
1
la primii care au construit blocuri linga o proprietate a fost ok .La noi e ca la jocul de tintar , ai ocupat primul patratica .Ar trebui ca legea sa permita ca proprietarul care nu poate construi la fel ca vecinul sa fie despagubit de catre acesta..Practic, cind construiesti linga vecin ii reduci substantial valoarea aceste proprietati .
3
6
Astia 3 sunt cei mai mai hoti si jeguri umane. Fatalau cu babu si pizdoiu ala de rasauteanu au fost cei mai prosti si cei mai mari hoti care pe care constanta trebuie sa-i pedepseasca fara mila. Sunt plini de bani ciorditi din primarie si au in continuare afaceri cu primaria. Fatalau ai fost cel mai prost primar, mai prost decat chitac si stelian impreuna.
21
3
Mai duceti va dracu , de parca blocurile vecine respecta ceva.un ziar de kkt pupati in cur partidul. Ratatilor.lasa sa ramana groapa aia asa frumoasa sa va uitati la ea, poate cand ploua va aruncati in piscina , faceti o baie .
4
22
imi place Mirel@ e buna are tatele mari
6
0
trebuie sa fii nebun sa te muti in tigania aia de Tomis plus! ca si coiciu sau compozitori! zonelea astea sunt cele mai de cacat din Cta. Oribile!mai bine stau la sarakii din km 4 5 mai aerisit decat sa se uite vecinu in dormitorul meu! sa nu zic ca toate blocurile sunt facute din carton! undeva in building stefan auzi si basina celui de la 2, tu stand la parter! verificat pe bune!
19
1
Alta jigodie ordinara acest fagabou. Cum ai putut da mai derbedeule o autorizatie sa se construiasca bloc linga bloc.Numai un retardat poate gindi asa.
24
2
armanlu nu chiari ..nici glara nu chiarii ..omul sfinteste locul si machedonii sfintesc constanta ..ha haha
11
17
S-o ia la ghiot si gigolo asta oparit care le-a oprit corentu la lume. Razbunare de bulan
8
6
Alea 3 sunt la fel de varza ca asta dar nah, e la baza si pot sa bage mana in cc de ochii prostilor care l au votat
4
8
Vecine alea 3 blocuri le a autorizat mafia psd . Gata . S a dus .
11
7
Bine ca respecta celelalte trei blocuri legile
15
7

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614