REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Autorizația de construire a bisericii din parcul de la Casa de Cultură, suspendată. Poziția Arhiepiscopiei!

Autorizația de construire a bisericii din parcul de la Casa de Cultură, suspendată. Poziția Arhiepiscopiei!

Replica API 7 octombrie 2019 | 02:07 475

Asociația Constanța Altfel a contestat în instanță autorizația de construire pentru continuarea lucrărilor de construire a bisericii din Parcul Casei de Cultură. Acțiunea a survenit pe motiv că lăcașul de cult ar urma să fie ridicat pe spațiul verde din parcul de la Casa de Cultură acolo unde, deja, există un lăcaș de cult, Parohia Sfânta Treime. Magistrații au decis, astfel, anularea autorizației de construire. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Constanța joi, 3 octombrie, și este definitivă.

Ce spune Arhiepiscopia!

”Referitor la așa-zisa suspendare a autorizației de construcție a bisericii Sf.Treime de la Casa de Cultură, precizăm: Conform portalului Curții de Apel, procesul se va rejudeca. Nu cunoaștem cum s-a ajuns la concluzia că autorizația ar fi suspendată (poza atașată). Actualmente autorizația este valabilă până la rejudecare.

In ceea ce a afirmat Asociația Constanta Altfel:

a).In fata primei Instanțe procesul a fost câștigat de către parohie, nicidecum ca au convins instanța de cele enumerate pe pagina dânșilor de Facebook.

b) Lucrările nu au fost părăsite de 12 ani, așa cum afirma asociația, deoarece lucrările la Catedrala Eroilor au început prin săparea gropii pentru fundație in anul 2007, în 2008 s-a pus perna de piatra și apoi s-a turnat fundația in a doua jumătate a anului 2008. Apoi s-a lucrat aproape in fiecare an, inclusiv in urma cu 3 săptămâni s-a turnat bolta de la altar. In 2016 s-au luat măsuri de conservare când toată structura a fost tencuita interior și exterior. In prezent, lucrările au fost executate pana la cota +10m, pe toată structura, iar pana la + 16m pe partea de deasupra balconului de la intrare și pe parte dinspre altar”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei

De precizat faptul că reprezentanții Curții de Apel Constanța au fost contactați pentru a aduce lămuriri cu privire la decizia instanței. Astfel, aceștia au precizat că, ”în urma rejudecării dosarului, s-a admis recursul și s-a dispus suspendarea autorizațieid e construirea”. Soluția a fost dată de doi judecători, în timp ce al treilea a avut opinie separată, în favoarea Arhiepiscopiei.

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/autorizatia-de-construire-a-bisericii-din-parcul-de-la-casa-de-cultura-suspendata-in-instanta-404756/

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa spuna Teodosie-spagarul de ce este nevoie de doua biserici una langa alta, la Casa de Cultura?Sa ia spaga de instalare si spaga lunara de la doi popi?Constanta a ajuns la 60 de biserici.Vrem sa depasim numarul de geamii din Teheran?
4
1
Eheeee ce vremuri a avut Constanta o data....vremuri apuse !!! Parc frumos la Casa de Cultura , masacrat pentru biserica . Parcu Tabacariei masacrat pentru marele siloz , numit " mall " . Spatii verzi superbe , rase pentru blocuri . A iesit o mare shaworma urbanistic vorbind .
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212