REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Avalanșă de cereri de faliment la Tribunalul Constanța împotriva celui mai mare trader agricol din România

Avalanșă de cereri de faliment la Tribunalul Constanța împotriva celui mai mare trader agricol din România

Replica API 23 aprilie 2018 | 00:09 1721

Acțiuni depuse de fermieri din toată țara

Acțiuni depuse de fermieri din toată țara

sursa foto Chemigrain.ro

Cel mai mare trader agricol din România pare a trece printr-o situație extrem de sensibilă, din moment ce la Tribunalul Constanța se înregistrează o veritabilă avalanșă de dosare prin care fermieri din toată țara îi cer falimentul. Grupul Brise derulează afaceri de miliarde de lei anual, iar de câțiva ani funcționează și ca instituție financiar nebancară pentru finanțarea fermierilor români.

Tăvălugul cererilor de faliment a pornit anul acesta pe 23 martie, când creditorul Dumitrescu A. Maria Persoană Fizică Autorizată, din Hanu Conachi, județul Galați, a înregistrat la Tribunalul Constanța un dosar prin care falimentul Brisegroup SRL Constanța. Pe 13 aprilie, la aceeași instanță face o cerere similară creditorul Hădarig Viorel PFA, din Iclandu, județul Mureș, împotriva aceluiași debitor Brisegroup SRL.

Pe 17 aprilie, creditorul Gelep Alina Întreprindere Individuală, din Vișina Nouă, județul Olt, depune la Tribunalul Constanța o acțiune prin care cere falimentul Brise Agricultură SA, parte a grupului Brise. A doua zi, pe 18 aprilie, nu mai puțin de trei creditori înregistrează cereri de faliment împotriva debitorului Brisegroup SRL: Kind Henriette ÎI, din Căpleni, județul Satu Mare, Societatea Agricolă Spicul de Aur SRL din Pecica, județul Arad și persoana fizică Elisabeta Olah.

În fine, pe 20 aprilie și creditorul Gune V. Ion ÎI, din Brastăvățu, județul Olt, înregistrează la Tribunalul Constanța un dosar prin care cere falimentul debitorului Brise Agricultură SA. Mai mult ca sigur, instanța va contopi toate cererile într-un singur dosar, majoritatea solicitărilor având deja același termen de judecată, pe 16 mai.

Afaceri uriașe, dar și pierderi și datorii pe măsură

Nu este prima dată când traderul Brise se confruntă cu astfel de acțiuni în instanță, dar niciodată nu au fost atât de numeroase și într-un timp atât de scurt. Anul trecut, Brise a reacționat imediat în urma unui articol din ”Replica”, din luna mai, în care aminteam o situație de acest gen, anunțând că a achitat pe loc o datorie către creditorul Cer Oil Carani SRL, astfel încât acesta a retras dosarul prin care îi cerea falimentul. Holdingul Brise este controlat de omul de afaceri Marius Bucur și este cel mai mare trader de cereale din România, cu reprezentanțe în toate județele țării, activ inclusiv în domeniul IFN, cu finanțări peentru micii fermieri.

Revenind la firmele din Constanța asaltate acum cu cereri de faliment, trebuie spus că vorbim de afaceri uriașe. Brise Agricultura SA a raportat pentru anul 2016 o cifră de afaceri de 139.495.294 lei și pierderi de 3.989.009 lei, cu 72 angajați, precum și datorii totale de 23.119.091 lei. La rândul său, Brisegroup SRL a declarat pentru acelai an afaceri de 971.521.523 lei și un profit net de 2.035.575 lei, cu 424 angajați, dar și datorii de 347.506.305 lei.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si apoi sa mai urmeze si AGRICOVER nu?
0
2
Lacomia strica omenia, asa este cand vrei mai mult si mai mult.I s-a urcat rahatelul la cap lui Bucur asta mare afacerist!!!!
2
3
Daaaa, si apoi sa urmeze si Cargill
5
2
Sistem genial! Hollywood are nevoie de o poveste senzationala! Vino si tu in echipa pentru Hollywood! Proiect B: siguranta si stabilitate! Numai daca vrei sa castigi bani! Sistemul care functioneaza pentru toti! Castigi bani cu un subiect de Hollywood! Incredibil! Hollywood va face un film bun! De ce sa pierzi o oportunitate extraordinara? Un sistem puternic! Detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo.com
1
5
Brise este in in situatie falimentara de multi ani. Dosarele astea sunt doar o mica parte din datoriile pe care brise le are la nivel national catre diversi producatori si furnizori de cereale.
13
2
Nu sunt machidoni,aia sunt prea prosti.
23
5
Machidoni si astia
8
14
NEXT IS RODBUN.100%
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614